Малка ЮНСКА буболечка превзема света лека-полечка

• 13 797
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Момичета.... като се разговорихте за Е-тата в бисквитите "Закуска" аз реших да ги купя да видя колко пък толкова са тязи Е-та. Говоря за бисквити ЗАКУСКА на ПОБЕДА-Бургас

Преписвам дословно състава на бисквитите:
пшеничено брашно, захар, растително хидрогенирано масло, гликоза, сухо мляко, сол, набухватели, аромат- ванилия.

Е аз ли не видях нито едно Е или съм зле с очите.... или има менте бисквити закуска...
 newsm78

А вие къде прочетохте за Етата?

Не за друго се задълбочавам по темата , а за това понеже си говорим кое е добре и кое не е за нашите деца ... и твърдейки, че има нещо вредно в дадена храна .... то нека да е обосновано твърдението. А ако нямате лаборатория в къщи за да анализирате въпросните вредни неща ... моля не плашете излишно останалите.

Ееее, айде сега!!! Никого не съм искала да плаша, а и нямам навик да пиша, както и да говоря необосновано!

Ето съдържанието на бисквитите "Закуска" на "Победа - Бургас, които имам:
пшеничено брашно, захар, растително хидрогенирано масло, гликоза, сухо мляко, сол, набухватели (Е503, Е500, Е450i), аромат- ванилия.

Незнам дали има бисквити менте, но в тези, които съм купила има 3 Е-та, както и хидрогенирана мазнина, за която, ако искате попрочетете, но аз съвсем обосновано мога да твърдя, че е доста по-вредна от повечето вредности.

Далеч съм от мисълта, че можем да предпазим бебоците от всички вредни неща. Въпросът ми беше дали вие давате вече такива бисквити и ако не, с какви да ги заменя.

# 196
аз давам точно такива- "Закуска".

# 197
Добро утро и от мен!
Сиска, мерси дарлинг за кафето,ние след ваксина не спахме кой знае колко добре Close
За бисквитите Закуска, аз лично още не давам поради това че не съм въвела глутена,но тези Е-та за които пишете не ме притесняват ,защото е неизбежно и невъзможно да давам само полезни храни на детето си,колкото и да се стремя,затова ще ми е необходима собствена Хранително -Вкусова промишленост,за да знам какво има във всяко пакетче храна,защото съм убедена че не на всяка опаковка е упоменато цялото съдържание.Не заемам ничия страна,а споделям мое мнение  и се моля на господ детето ми да няма проблеми и да може да си хапва от всички полезни и не толкова полезни /като шоколад например/храни.
Ади, и аз съм с теб и се моля за малката мушичка Praynig Praynig Praynig
Светъл ден на всички  bouquet

# 198
.....а аз,се наливам с кафе и си проклинам женската участ Mr. Green

Сиска, чудно - напоследък и аз го правя Cry
ама няма начин...

Добро утро Hug на всички Peace

...и като се заговорили за опазване  ooooh! наш Мишо вчера закуси с пръст от саксията на баба си Wink
Ама чук - чук, нищо му няма Peace
За това и аз съм на мнение, че в най-скоро време "опазването им" ще бъде доста трудоемко, но не и невъзможно.
Например Вики като бе малък и намереше нещо, много рядко го слагаше в устата Peace ...но пък Ми-то не е така.

Аз се моля да са ми живи и здрави - а пък Е-тата, шоколада...няма нищо против, стига малко да "утръкне", както казва баща ми Wink ....че даже и ракойка ще пие, нали е мъж Mr. Green

Еликсирче, къде си Hug

bouquet

# 199
 Здравейте и от нас!
Само да вмъкна и моето мнение за въпросните Е-та в храните - значи това е система за обозначаване на някои съставки в храните, която са задължени да ползват в хранителната промишленост Naughty Това е просто система за обозначаване, а не списък с опасни за бебета и деца съставки. Това ви го казвам като възпитаник на Университета по хранителни технологии, макар и да не са но преподавали много за храните в Икономическия факултет Simple Smile Така, че която мама си е решила да не дава такива храни, нека да не дава, но моля не плашете излишно другите майки, защото в тези съставки няма нищо опасно.
Дано да не съм обидила някой  Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Приятен ден от мен!

# 200
Добро утро

Сиска, както винаги си в прекрасна форма рано сутрин  Hug

Никога не съм била фен на крайностите и на точния час. Ясно е, че не можем да опазим децата си от всички неща от които бихме искали, а и нямам намерение да вися над главата на детето ми, но ще се постарая поне за сега да няма в менюто му консерванти, оцветители, емулгатотори, брашна, захари, соли и разни други. Сега е по-лесно, но като проходи Стеф  и в парка се загледа по чипсовете, соковете с неизяснен произход ( сещам се за този на Ганчев, на който пишело, че може да се ползва като заместител на кърмата  Sick ), разните му други пържений от групата на чипса, е тогава ако ревне, не знам какво ще правя.
Макар, че има царевични пръчици без консерванти и тем подобни, на всеки диабетичен щанд в големите хранителни вериги. Точно там, Таталина, може да се намери и плодовата ( фруктова ) захар. А Оризовия грис купих от Била, половинка за около 1,40. Бързо се приготвя в пропорция 1:4.

А иначе, Стеф вече опита вкуса на обувките на баща си  Shocked, дегустира всичко и колкото и да се мъча, не мога да го опазя. Ама така ще е от тук на тататък, да са ни живи и здрави.

# 201
Здравейте, момичета!
siska79 Моника е вече добре - няма Т, мина разстройството, и дупето й се оправя полека-лека. Очичките й след сондата са по-бистри и чисти от всякога /пу-пу, пу-пу/, страх ме е дори да кажа... ConfusedЧестно казано гледам ги и не мога да повярвам, че са могли да изглеждат и по този начин.Толкова са красиви и чистички....... Grinning ОХ!
Хайде да не ви занимавам повече. Вчера нещо бях яхнала метлата.Много ми се насъбра покрай проблемите, та вчера всичко ме дразнеше.Първо една позната дето ме прецака много ме вбеси, после тая на кабелната като каза, че таксата е вече 20 лв. #Crazy Ох, още нещо няма ли да вдигнат.Ние да не ги копаем тез пари бре. newsm78
Виждам, че още един спор се е заформил - мале, не мога да го преживея, че не съм аз източника. Sunglasses Шегувам се! Работата ми е такава - все в спорове ми се налага да навлизам.Спец съм по тая част.
Моето мнение е, че докато децата все още не разбират и ядат това, което ние слагаме в устата им по-добре да е опитаме да е ВЪЗМОЖНО най-полезно, пък после като пораснат и хленчат постоянно, то е ясно, че трудно ще избегнем нездравословната храна, въпреки, че и тогава можем да опитаме. Казвам всичко това, защото имам пресен пример пред очите си.Племенникът ми се храни само с шоколад, дъвки и зрънчо.Защо ли? Защото има 2 шкафа пълни с това и той много добре го знае. В резултат е като клечка, ака един път в седмицата и то с триста зора, коремчето му вече е развалено, а  е на 3 год.
Та така.За бисквитите Закуска - изобщо не съм се сетила да предложа такива бисквити на Моника.Не мисля, че съм пропуснала кой знае колко.
Тинтири защо не даваш Плазмон.

П.п. Забравих да кажа, че Моника си има още 2 зъба отгоре.

Последна редакция: вт, 27 фев 2007, 09:29 от Noel

# 202
Добро утро и от мен !
Аз повече няма да казвам нищо за бисквитите закуска , защото каквото имах си го казах .Ми всеки да си решава за себе си.Аз си имам други бисквитки , който и давам и спорът за мен приключва в този момент.Освен това сте прави че не бива да спорим за Е-тата в тях.Та има майки , който не само захранват децата си по безумен начин , ами и продължават да им дават каквото им падне и в последствие.Това е по страшното , но то никога не се е объждало , нали . TiredА когато някой е решил да внимава повече вече е станал обект на критики.Никому не е нужно това.Казвам ви го най-приятелски. Simple Smile
Искам да благодаря на didi_b  за инфото ! Той и брат ми е възпитаник на УХТ и той обаче като теб в икономическия , та не съм се и сетила да го попитам  newsm78
И аз отивам да си сипя една чаша кафе и да чета други неща , че този спор не ми е по вкуса рано сутрин  Wink

# 203
Добро утро!
По повод Е-тата. Не мисля, че можем да ги опазим. Та ние живеем в големи градове, където е шумно и мръсно. Е-тата са последния проблем. Всекидневно децата ни дишат гаден въздух, живеят в срес. В началото и аз се шашках, но вече знам, че нездравословния начин на живот е неизбежен. В крайна сметка едва ли някоя от нас ще хукне на село, за да живее природосъобразно (въпреки, че мен селото страшно ме влече Sick) Та погледнато от смешната страна: така и така сме тръгнали да мутираме- да го правим по-бързо, че следващите поколения да са по-адаптирани от нас! Peace

Ето ви малко инфо за Е-тата: Google е голяма работа!
http://www.bb-team.org/articles/000415.php
http://www.potrebitel.bg/modules.php?name=News&file=print&sid=71
http://zdravoslovno.com/Advices/20Dobavki.html

Хубав ден ви желая! Hug

# 204
  • София
Здравейте, момичета!

Снегът гледан отвътре изглежда доста приятен... Simple Smile

Всъщност Вили е много права - когато някоя майка сподели за трътки например или постне снимка със 6 месечно бебче омазано с шоколад, това предизвиква искрен смях, ах колко забавно и сладко. А когато други от нас искат да предпазат децата си колкото се може повече от вредни и изкуствени неща и се стремят да се информират, то тогава се започват апели "не плашете майките", "не можем да ги опазим от всичко" и т.н. клишета. Съгласна съм с едно - всеки прави избор как да отглежда децата си. Моят избор и мнение е, че от мен зависи какви хранителни (и всякакви други) навици ще възпитам у дъщеря си. Права е Ноел - каквото слагаме сега в устата на бебетата си, с това ще свикнат. Това важи и за примера, който им даваме с поведението си и с това, с което ние се храним. От мен зависи дали Ени ще яде зрънчо, вафли и чипс. И на детска кухня няма да я запиша, точно защото не знам как приготвят храната и какво има вътре. Муцунка, не се обиждам от чуждото мнение, защото нямам съмнения в това дали отглеждам правилно детето си. А ти, ако искаш се успокоявай с "не можем да ги предпазим от всички вредни неща". Аз предпочитам да положа усилия да предпазя детето си, колкото ми е възможно, от боклуци. И не става въпрос за "гледане под скафандър", а за разумно гледане! Доста наивно ми звучи и това, че щом пише на етикетите на детските храни, че са за 5 месечно бебе например, значи всичко е ок. Има доста статии и проучвания по въпроса, които опровергават това. Да не говорим, че някои пюрета са за след 6 месеца, а българските вносители лепват етикет след 4 месец, за да се продават по-успешно и в съзвучие с препоръките на българските педиатри, които не познават новия хранителен план за деца, който е одобрен от Министерството на здравеопазването още миналата година. Но това са подробности и издребняване, за които май нямате време.
И за да не дотягам повече, само ще попитам: Откога изразяването на мнение е плашене? Не това е целта ми, ако някой се е уплашил, то си е негов избор!

# 205
  • Бургас
Здравейте и от нас! Навън е слънчице грейнало и за това днес ще сме на разходка Laughing
Аз също избягвам да давам храни с Е-та за  в момента. Наистина, че това са одобрени хранителни добавки, но все пак е по-разумно да не се дават. Знам, че е по-опасно за децата оцветителите / под формата на Е /.
Таталинка, една моя приятелка скоро ходи в София на преглед за детето при алерголог. Та там са й казали, че децата до 3 г. трябва да опитат всякакви храни /вкл. и т.нар. простотии/, за да се разбере дали не страдат от някаква алергия и ако е така да се лекува по-рано. Имам предвид, че след 1 годинка трябва да се дава от всичко по малко.
От бисквитите съм давала на Чичи бебе - турските. Ама като ги чета и те са пълни вътре с какво ли не.
Хайде на разходка, че временцето е супер. Анни, Елиа -  звънкайте!

# 206
  • София
Млечко, не съм казала, че ще огранича Ени от разнообразна храна. Но едно е да дадеш варен или печен картоф, съвсем друго е да е чипс или пържени картофи, нали? Мога да изреждам още много подобни сравнения....

# 207
здравейте момичета!

Последното нещо , което искам е да споря с някого. Искам просто да разбера дали наистина тия ми ти тъпи бисквити са такива каквито ги представят и защо има разлика. Дали е енте или де да знам....
ето ви сканирана моята опаковка , за не си мислите, че ви лъжа!

много майки ги даваме тези бисквити и не е лошо да знаем какво даваме на децата си. аз лично не съм фенка на е-тата... и ми се иска да я опазя до колкото мога. Не желая да яде боклци ... чипсове, зрънчовци и други такива.... понеже иам познато детенце , което на 6 години е с наднормено тегло, понеже яде само такива неща + сандвичи.... не яде никаква манджа и майката е направо луднала вече. Не искам детето ми да се учи да яде простотии.

# 208
Таталинка smile3501
valkiria наистина много примери могат да се дадат за вредата от тъпченето на детето с боклуци. И аз съм дала един такъв пример. Не могат да се избегнат напълно, но могат да се ограничат възможно най-много. Да ви кажа нашите не са били никога почитатели на сладкото, вкъщи никога не се е купувало торби с вафли и локум. Аз и до ден днешен не си падам по него. Хапвам на 2 седмици веднъж шоколадче, други такива лакомства не обичам. Майка ми винаги купуваше кола или сок. И до сега съм пристрастена към тях, почти не пия вода  Embarassed Та така че много е важно какъв пример дават родителите на децата си. Както се храним ние вкъщи, така ще се храни за в бъдеще и детето ни. Моята теория е такава, защото имам личен опит по въпроса и личен пример в момента с отглеждането на племенника ми, на който ВИНАГИ е позволено зрънчо, вафли и дъвки /които гълта/, позволено му е да закусва, обядва и вечеря с тях. Следобедна закуска - сладолед. Какво повече да кажа....
dirdrie вярно е че с всяко поколение все повече мутираме.Живота е ужасно напрегнат, стрес, нездравословни храни, с които е тъпкано по магазините.Почти сме безсилни, но може би не чак толкова...
Анни подкрепям  newsm10

# 209
  • София
Хм... Много интересно... Като гледам опаковката на моите е същата, но съдържанието е по-различно:

Явно ще търся друг вариант, тез бисквити съвсем вече им нямам доверие. Или ще правя... Имам няколко рецепти за бебешки бисквити.

Общи условия

Активация на акаунт