На море в Турция - тема 84

• 61 379
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
И аз да се включа в темата с моите разсъждения. Турция ми легна на сърце с комплекса от услуги, които предлагат. Живея във Варна, на метри от плажа. Фин пясък, плитко море. Обичам водата в морето да е топла. От края на юни до средата на август ходя на плаж в почивните дни. Лудницата е пълна събота и неделя (през другото време работя 😜), от паркирането до спокойно място на плажа.
А в Турция ходим края на май и края на септември.  Любуваме се най-вече на красивата зеленина, естествени градини, цветя, палми и т. н, хотели с големи територии. По нашите главни пътища около курортите е само суха трева по метър и половина, почти нямат хотелите територия и озеленяването им е под всякаква критика. Бетон отвсякъде, тераса срещу тераса. Как не видяха от съседите?
Позната работи в хотел на Златни пясъци All inclusive, в кухнята. Не стига, че няма избор от храна, но и доматите, които тръгнали да се развалят пак се режат. Няма хвърляне.

# 136
Ще подкрепя горното мнение с тази разлика ,че кракът ми не стъпва на плажа😄
+Това,че не е лошо да се научим,че правилото е:
Добра услуга = цена ,много хубаво ама евтино...Не казвам,че някой трябва да ми смята за балами (българина не е глупав и за доста неща имаме много високи стандарти и очаквания) и да ми третират,като хора от третият свят да плащаме луди пари и да си траен.

Междудругото ми прави впечатление,че масово се спря да се пълнят чанти с храна ,чайове,кафета и сметанки от наши сънародници. Преди години беше по разпространено, сега вече не виждам такива неща.

# 137
  • Берлин
Аз ще дам пример от миналата година:
Края на юли, хотел ол ин една седмица в Обзор - 1470 лв. за 2-ма. Никога няма да стъпя. Брат ми, жена му и бебето влезнаха в болница с доказано хранително отравяне.
Началото на октомври 1 седмица, 2 възрастни, Utopia World под 900 €. Без забележки и с нова резервация. Сравнението е само за настаняването, транспортът е извън сметката.
Няма сила на света, която да ме върне на море в Бг.

# 138
Navy, бяхте писали миналата година за влизащи в сила ограничения относно наемането на частни апартаменти в Турция.   Знаете ли как се развиват нещата, може ли да се наема и има ли ограничения за българи?  И от каква платформа да ги търсим тия апартаменти.

Някой ако знае и в района на Фетие или Мармарис такива апартаменти.  Също и за хотел може да сподели.

Вчера шофьор на такси ми обясни, че във Варна той не стъпва по заведенията, нооо - задължително ходят на почивка във Фетие и НАЕМАТ АПАРТАМЕНТ.   Сега, дали и тази година това ще е възможно това не знаеше.   Но иначе Фетие било върха на върховете според човека - и кръчмите му и ресторантите му.   

А за Родопите - пишете ми на Л.С. 

Даааа... като гледам, в Турция беше изгоднo преди 2-3 години да се почива и такъв аналог у нас нямаше как да се направи, ако аналог е възможен де...
Сега нещата май придобиват друго ценово изражение Simple Smile
Споменават се едни 4к в евро за седмица за двама... ехеее... ако знаете какви местенца знам в Родопите, дето за 8к в лева не само на ръце ще ви носят, но и ще метат пред и след вас...

Но за сравнение все пак дума не може да се обели, обслужване, комплекси, морето е друго, хеле пък октомври къде у нас ще може да си печеш гз Grinning Grinning Grinning

А дали има толкова добри хотели, които са желани и търсени, но не са UAI, а например HB?

# 139
Navy, бяхте писали миналата година за влизащи в сила ограничения относно наемането на частни апартаменти в Турция.   Знаете ли как се развиват нещата, може ли да се наема и има ли ограничения за българи?  И от каква платформа да ги търсим тия апартаменти.

Някой ако знае и в района на Фетие или Мармарис такива апартаменти.  Също и за хотел може да сподели.

Вчера шофьор на такси ми обясни, че във Варна той не стъпва по заведенията, нооо - задължително ходят на почивка във Фетие и НАЕМАТ АПАРТАМЕНТ.   Сега, дали и тази година това ще е възможно това не знаеше.   Но иначе Фетие било върха на върховете според човека - и кръчмите му и ресторантите му.   

А за Родопите - пишете ми на Л.С. 

Даааа... като гледам, в Турция беше изгоднo преди 2-3 години да се почива и такъв аналог у нас нямаше как да се направи, ако аналог е възможен де...
Сега нещата май придобиват друго ценово изражение Simple Smile
Споменават се едни 4к в евро за седмица за двама... ехеее... ако знаете какви местенца знам в Родопите, дето за 8к в лева не само на ръце ще ви носят, но и ще метат пред и след вас...

Но за сравнение все пак дума не може да се обели, обслужване, комплекси, морето е друго, хеле пък октомври къде у нас ще може да си печеш гз Grinning Grinning Grinning

А дали има толкова добри хотели, които са желани и търсени, но не са UAI, а например HB?

Здравейте,
През Airbnb поддържах връзка с Елена /собственичка на 3-4 апартамента в затворен комплекс в Алания/, модерна сграда, оградена, с паркинг, басейн, фитнес и други удобства... Жилището беше страхотно, обзаведено и чисто, за 4-ма, т.е. с две спални и хол... цената беше 35$ на ден и една еднократна такса за почистване, 45$ май...
За 10 дена ми беше перфектно, на 10 минути от Клеопатра бийч, на 5 минути от Балик, рибния пазар...
Последно си писах с нея преди 4-5 месеца... все още нямаше развитие по въпроса.
Сега проверих и изпратих съобщение... но видях, че жилищата са свалени от платформата.
Явно за нея тази процедура по озаконяването е била трудна или непосилна и се е отказала.

Понеже моята концепция се променя постоянно и съм спрял да гледам за почивка в Турция.
Явно и тази година ще е в последният момент. Миналта беше буквално седмица преди датата за отпътуване Simple Smile
Но при мен нещата са така, не съм някъде на работно време и свободното ми е повече от плаващо, НИКОГА не знам кога ще съм свободен или кога ще поема проект за реализация и ще съм зает... Затова и ранни записвания с фиксирани дати при мен са невъзможни. Мога да си фиксирам 2 седмици за почивка, но предпочитам цялото ми време да е отворено за динамични проекти, а като нямам работа... да си свия куфара и ей ги на... миналата седмица съвсем непланирано изкарах 6 дена с кумовете в Лещен Simple Smile защото ненадейно те се бяха сдобили с отпуска и на мен само време да стегна багажа ми беше необходимо Simple Smile
Ако бях буукнал в Турция миналия октомври, сега нямаше да мога да отида на сватбата на моята племеница ... или малко по-късно се отваря един културен проект в Рим и щях да го мисля постоянно... а така ми е леко на душата.
Това е странното, защото на повечето хора им олеква когато нещо си го планират, предплатят и знаят, че им е сигурно... а аз ако го направя и вечно ще го мисля, дали в моето динамично ежедневие ТОЧНО в тази седмица няма да изкочи нещо интересно в личен или професионален план... като вързан съм Sad

Но този въпрос в началото ме заинтригува да потърся отново варианти, ако намерих още двама такива навитаци като нас да отскочим за 10-12 дена из Анталийско... верно, 7 дена са малко, ако обикаляш наоколо... иначе ще са ми много, ако стоя само в хотела и се чеша по корема по цял ден Wink

# 140
# 141
Те са свикнали да бъдат покупателно активни и ползващи услуги. За да се стигне до подобни събития, явно и на тях много им идват цените😔 Толкова много харесвам Турция ,като дестинация ,че направо изтръпвам ако лирата стане пак 1лв. С тези цени дето са ги нашляпали....Памуккале го направили от. 600 лири (2023 -за туристи) твърдо 30 евро🙄

# 142
  • Пловдив
Интересно ще е да видим октомври и ноември когато започнат ранните записвания какви ще са цените?Ако пак са нагоре доста хора ще се насочат към други дестинации.

# 143

А от каква платформа резервирате хотели за междинна нощувка.До преди 2-3 години на отиване редовно правихме нощувка в Афионкарахисар,през Букинг.Но оттогава повечето хотели изчезнаха.Останаха само скъпи и с лоша оценка.След това се насочих през Денизли,там резервирах хотел "ПишкинЧ,от няколко месеца все излиза,че е разпродаден.Останаха подходящи според мен в Памуккале.
На връщане засега все още е добре в Ескишехир,а той е прекрасен град.
Та въпроса ми е,освен през Букинг,от къде другаде?

# 144
  • Beyond the Frontiers
От две години има силно пренасочване от Турция основно към Тунис. Няма да стане нещо друго.
Тази година има и Албания чартър и за сега върви.

# 145
  • Бургас
Привет от мен. Имам питане - мислим да се разходим до Силиври с една нощувка. Предложения за хотели имате ли? Аз видях само един  в Букинг , който е в самото градче. Другите са извън града.

# 146
  • София
Привет от мен. Имам питане - мислим да се разходим до Силиври с една нощувка. Предложения за хотели имате ли? Аз видях само един  в Букинг , който е в самото градче. Другите са извън града.
Цъкни гугъл мапса и увеличавай, излизат десетки.

# 147
  • София

Мои близки, които летуват в Гърция, потвърдиха, че тази година е пълно с турски туристи. Което лично мен ме озадачи. Но сега разбирам причината.

# 148
  • Пловдив
Mиналият понеделник(15.07.) се прибирахме от плаж в Текирда,по-точно Барбарос и Кумба,през Ипсала-Кипой,беше пълно с коли с турска регистрация в посока Гърция,също и в Александропули в супермаркетите-пазаруват много.Всеки път спираме на Мigros AVM В Кешан преди границата и всеки път виждаме коли с гръцка регистрация,но този път нямаше нито една кола,но в гръцко турците пазаруват яко!През юни бяхме и в Гърция на плаж(Фанари,Ксанти),сравнявайки цените-в Гърция е по-евтино от Турция!

# 149
Цитат:
"сравнявайки цените-в Гърция е по-евтино от Турция!"
- - - - - - - -
Леле... преди години, като се спускахме до Гърция ни беше 2 пъти по-скъпо от България... все едно нашите цени, но в Евро. А Турция я давахме за пример за евтиния...
А сега гледай, по тази логика ще кажеш, че сега в Турция е по скъпо и от нас!

Общи условия

Активация на акаунт