На море в Турция - тема 84

• 61 461
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Здравейте! Имам резервация във Версо Травел за 10.10 за 7 нощувки, но няма да можем да пътуваме. Резервацията ни е за хотел Jadore Deluxe 5* Ultra All Inclusive в Анталия Сиде за 3 възрастни и 1 дете, фамилна стая с отделни спални, със самолет за 2230 евро от ранното им записване.
Ако някой има желание да се възползва, може да ми пише на лични и да се договорим за размяна.
Платила съм 30 % от сумата досега.

# 151
Здравейте,
Tui Blue Barut Andiz -Side или Spise Hotel Belek.В чуденка сме какво да изберем-двама възрастни.Клоним към Сиде заради възможността за разходки вечер,но до сега не сме били в такъв тип хотел/за възрастни/.Моля помагайте. 

# 152
Здравейте,
Tui Blue Barut Andiz -Side или Spise Hotel Belek.В чуденка сме какво да изберем-двама възрастни.Клоним към Сиде заради възможността за разходки вечер,но до сега не сме били в такъв тип хотел/за възрастни/.Моля помагайте. 
О първото местоположение е много по-добро.... търся препоръка за подобно (на 10-15 мин пеша да можеш да се разходиш из някой град), за разлика от другия е 40 мин пеша в посока до Белег, но да бъде в ориенталски стил като втория, както и пясъчен плаж и на първа линия?

# 153
В Сиде има 3 хотела в индийски стил, но само външно архитектурно и нещо в екстериора - лоби бар, някой коридор - "Роял Драгон" - прекрасен плаж, "Алхамбра", "Тадж Махал". Били сме в първите два, Роял Драгон 2007, точно го бяха открили, Алхамбра може би след 2-3 г., в Тадж не сме били. За съжаление, май качеството на всичко е спаднало, но от години не ги заглеждам за почивка поради негативни отзиви.

Сега си отворих снимките и от Спайс, били сме 2011 г. и тогава беше прекрасен хотел и  в интериора има елементи - дали индийски, дали ориенталски.... Няколко години беше на върха по рейтинг, но след това някак си западна, сега не съм чела ревюта. От 2-та "индийски", Роял Драгон беше по-ефектен, но все пак много години са минали, трябва актуална информация. То и "IC Green Palace" беше в нещо индийско-балийско, май правиха някаква реновация, но трябва да се провери по рейтинговите сайтове.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 19:12 от jfjallen

# 154
  • Beyond the Frontiers
До колкото знам Spice е ремонтиран основно тази зима. Цената му тръгна на горе пак.
Роялите нещо потънаха....

# 155
А дано! Наистина имаме много хубави спомени от него по всички точки и тъкмо да не чудим догодина какво да избираме /да сме живи и здрави/!

Роялите отдавна потъват и не мога да си обясня защо. Не ги ли купиха някаква Stone Groop или както се пише. Най-страхотният плаж, поне за мен беше на Драгон-а, и всичко останало беше на 6, но и новооткрит хотел от веригата.... Естествено да е добре.

# 156
Здравейте, моля за мнение кой хотел да изберем:
Sunmelia beach resort hotel & spa Сиде
Berry Hotels Сиде
Alan xafira deluxe resort & spa Алания

# 157
  • София
Здравейте, моля за мнение кой хотел да изберем:
Sunmelia beach resort hotel & spa Сиде
Berry Hotels Сиде
Alan xafira deluxe resort & spa Алания

Аз чета трипа набързо...първия рейтинг 3,5, потресаващ плаж, втория с 4,5, третия с 4,0, но пък втория най-далеко от летище, ако сте със самолет.

# 158
  • София
Аз пък искам да попитам, във връзка със статията за цените в Турция, тези, които са били тази година и са спали, яли, пазарували и извън хотелите по морето, драстична ли е разликата с миналата година? Защото ние съчетаваме почивката с екскурзия и няколко междинни спирки с преспиване по пътя и искам да знам какво да очакваме. Роже? Някой друг с впечатления?

# 159
  • на Мелмак
Да, много голяма е разликата.

# 160
  • София
Аз пък искам да попитам, във връзка със статията за цените в Турция, тези, които са били тази година и са спали, яли, пазарували и извън хотелите по морето, драстична ли е разликата с миналата година? Защото ние съчетаваме почивката с екскурзия и няколко междинни спирки с преспиване по пътя и искам да знам какво да очакваме. Роже? Някой друг с впечатления?
Клер, ти използва най-точното определение за тазгодишните цени извън хотелите / за хотелите е ясно/- драстична разлика в цените от миналата година.
Моите впечатления са от няколко места. Авсаллар и Тюрклер на морето и Истанбул.
През миналите години се прибирахме в България с два допълнителни куфара с покупки- дрехи, турски чай, зехтин, обувки и т.н. Тази година и на отиване и на връщане нямаше голяма разлика в тежестта на двата куфара- има няма два три кг. разлика. Ами на повечето стоки цените са по-високи от тези в България. Единствено детските дрехи и обувки бяха горе долу на приемливи цени. Ако може да се каже, че якета за  2  и 5 годишни деца за по 60€ са приемливи цени.
Цената на храната извън хотелите е много висока. Симита е по 12.5 лири, а миналата година беше 5 лири. Чорби в обикновени заведения за бързо хранене в Истанбул са по 100 лири / 6лв./, миналата година бяха по 40-50 лири. Дори цените в Мигрос са вече много високи. Ами една бира от Мигрос ти излиза 5-6лв.
Да не говорим за цените на летището- Сабиха Гьокчен. Един бюрек, 1 симит, 1 кафе и 1 айрян- 1000лири- 60лв.
Цените на градския транспорт са изравнени вече със Софийските. Лошото е, че в София можеш цял ден да се движиш за 4 лв., а в Истанбул всяко пътуване ти се таксува. И на Мармарай, и на фериботи ти се таксува цялата сума за пътуване от начална до крайна точка, вместо за спирките, които пътуваш.
Потресаващи цени, просто нямам думи. И като сложиш към всичко това и потресаващо ниското ниво на все повечето ниско платени чужденци от бившите съветски републики в обслужващия персонал в хотелите картинката става много неприятна.
Та и затова аз все още не съм сигурен, че за следващото лято ще платя 4000€ за стая в Руби Платинум Сайн или Руби Платинум Спа за 14 дни + пътните разходи вместо същата сума за същия брой дни за цяла вила с басейн в Rixos Premium Magawish Suites & Villas Египет, където стандарта е на същото, а в някои аспекти и на по-високо ниво отколкото в турските Риксос.

# 161
  • София
Ужас! Направо се чудя, дали да не преосмисля междинните спирки. Интересно, средно статистически вечеря в заведение, за четирима, включващо, напр. ракия и бира, колко би излязла, според вас?

# 162
  • somewhere over the rainbow
В непретенциозно заведение с турска кухня /джигер, тавук неща/ - в 100 лв. може да се поберете.

# 163
За съжаление, другото лято, май ще се преориентираме към различна от Турция дестинация.
Ще гледам Египет, Тунис, някои гръцки остров...

# 164
  • Plovdiv
Ужас! Направо се чудя, дали да не преосмисля междинните спирки. Интересно, средно статистически вечеря в заведение, за четирима, включващо, напр. ракия и бира, колко би излязла, според вас?
Клер, в началото на юни имахме 2 междинни нощувки в Чанаккале, изключително скъпо ни се видя всичко. Обикновено еспресо кафе - 5-6 лв., капучино - 6 лв., на отиване вечеряхме в рибен ресторант , бяхме 4 възрастни + 3 деца - 7600 турски лири, питието беше 1 бутилка ракия - 500 мл. - 70 лв., другото беше вода, айрян и една бира, за хапване - салати, калмари, пилешко филе, картофки, някакви разядки и мезета, 2 печени риби. Това беше, за скромната сума от 450 лв. На връщане от почивката отново имахме междинна нощувка в Чанаккале, препоръчвам заведение Sea Side Restaurant /и предни години при пътуванията ни сме сядали там/, но отново цените са доста увеличени и там платихме около 4400 лири за неща почти сходни на гореизброените. Само си спомням, че салата Цезар беше 420 лири, чобан салата - около 350 лири, но в това заведение порциите са доста големи и е за предпочитане.

Общи условия

Активация на акаунт