На море в Турция - тема 84

• 61 446
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Значи не съм била на почивка в Испания, ама ми се струва, че тук се сравняват ябълки със сливи. Абсолютно съм убедена, че в хотел в Испания с условия, храна, алкохол, аквапарк и тем подобни на нивото на един турски хотел, цената няма да е по-малка. То човек навсякъде може да изкара и с по-малко и с повече пари. Във всеки случай имам близки приятели, които почиват в Сардиния на база ВВ. Ще ги питам колко са платили, ама не ми се видя никак евтино това, което бяха споделили - пусто в момента цифра не помня.

Освен това има и нещо друго. Например в Топола скайс, на нашето море, където има сравнително добър олинклузив и доста приличен аквапарк, отдалечен плаж, без запазени чадъри и шезлонги, за същите условия по отношение на брой нощувки и вид стая, при които съм резервирала Гюрал Премиер Белек, бихме платили около 2000 евро по-малко. Била съм там. Няма едно дръвче. Вяла вечерна анимация. Прилична храна, но не може да се сравни с турската. Иначе условията на апартамента - отлични. И все пак - ако мога да си го позволя, ще отиде в турски хотел, защото просто е по-хубаво и по-весело. Ако не мога - и в Тополата не е лошо. Така че не нужно да се мрънка. Почивката е удоволствие, което има варианти за всеки джоб.

Значи ей сега се чух с приятелите си. Хубав хотел в Сардиния, луксозен колкото Гюрал, например, ама без аквапарка - двама възрастни, само закуска за 12 дни - 3100 евро (ранни записвания, сега щеше да е 4000). Значи грубо за 7 дни ще е 1500 евро. За четирима (колкото сме ние) ще е 3000 евро. Без храна и аквапарк. Еми значи с обедите и вечерите и алкохолът ще е поне двойно, т.е. 6000 евро. Без анимация и аквапарк. Отделно са си плащами чадър и шезлонг на плажа. А ние за Гюрал, в апартамент с 2 бани, платихме 4650 евро, пак грубо казано. С всичко, което включва почивката там.

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 16:53 от Клер

# 181
  • sofia
А не, нищо не сравнявам, обичам и ябълки и сливи, не става въпрос да се откажем от Турция, и да търсим по-евтина алтернатива, а само, че има и други възможности. Дестинации колкото искаш, животът е кратък.

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 17:41 от Tюркоаз

# 182
  • София
Да, несъмнено има и други дестинации, както и друг начин на почивка. И не са по-лоши. Просто има цена за определени условия. Например ние догодина искаме да отидем пак в Гърция, че ни е домъчняло за семейни хотелчета и за ходене по различни кръчми всеки ден. И предполагам, че ще ни е по-евтино от Турция. Но пък и по-различно.

# 183
  • Някъде в Европа...
На ОИ почивка съм била в Испания далечната 2010 г., август,  в един комплекс с къщички, в малко градче, близо до Бенидорм. Тогава нямаше умерено голям аквапарк в комплекса, сега гледам, че са направили, комплексът не бе на първа линия, а в самото градче, плажът бе изцяло камъни. Бяхме с кола под наем и ходехме на плаж в Бенидорм. Еми, да, храна имаше, имаше и алкохол, дневна анимация много вяла, вечерна що - годе...Разходихме се из околностите, ходехме на разходка из Бенидорм, отделихме цял ден за Terra Natura и Aqua Natura. Не мога да кажа, че беше лошо, в никакъв случай, но не мога и да кажа, че пред дилема някой от комплексите, вече посетени,  в Анталия и този, бих избрала него, въпреки че съм испаноговоряща и нямах бариера в общуването...(За Андалусия не споменавам, защото там 14 дневния престой не бе ОИ, а по-скоро екскурзия - обиколка, съчетана с почивка..)
Гърция - въобще не я коментирам...Не харесвам аз такъв тип почивка, където си купуваш храна да приготвяш по квартири или обикаляш обед и вечер, за да намериш заведение къде да хапнеш...
Както казах съм фен на ОИ - със забавленията, анимацията, големи шумни комплекси с много хора, обслужващ персонал  и всичко съсредоточено на територията..За мен Турция си е Турция...

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 22:59 от AIR

# 184
  • sofia
Така е, но турците вече искат към 5000 лв, за реално 5 от 7 дни, за двама, с дете, за ето произволно избран, познат тук хотел VONRESORT GOLDEN COAST 5*. Знаете ли колко малко хора, като четящите тук резервират на ранни, септември, октомври за следващата година, абсурд е доста хора.

# 185
  • Варна
Аз след случката и отменената първа Турция за тази година, на нейно място резервирах 2 други почивки в 2 други държави, като в момента сме в едната.
Заключението от тази тирада - 1 Турция годишно.
За догодина изобщо няма и да гледам два пъти Турция.
Освен цените, които очаквам догодина да изискват осезаемо по-висок бюджет за желаните хотели,  2 пъти с кола не ми се ходи, а с този все по-голям ад с полетите изобщо не ми се занимава. Следейки две години какво става с тях влезе ли юни месец, ме отказа да чакам оферти.
1 Турция началото на септември. Останалите  почивки в други държави.

# 186
  • София
И за мен есента е рано за резервиране другата година. Резервирах януари.

# 187
Аз след случката и отменената първа Турция за тази година, на нейно място резервирах 2 други почивки в 2 други държави, като в момента сме в едната.
Заключението от тази тирада - 1 Турция годишно.
За догодина изобщо няма и да гледам два пъти Турция.
Освен цените, които очаквам догодина да изискват осезаемо по-висок бюджет за желаните хотели,  2 пъти с кола не ми се ходи, а с този все по-голям ад с полетите изобщо не ми се занимава. Следейки две години какво става с тях влезе ли юни месец, ме отказа да чакам оферти.
1 Турция началото на септември. Останалите  почивки в други държави.

Къде резервира другаде?

# 188
  • Германия
Имаме проблем с колата, ще се наложи да пътуваме с колата на свъкърва ми до Турция. Пълномощно с апостил преведено на турски ще е нужно нали? Помня, че беше коментирано, но в сайта на Мвнр намерих само инфо за този, който управлява автомобила.

# 189
Имаме проблем с колата, ще се наложи да пътуваме с колата на свъкърва ми до Турция. Пълномощно с апостил преведено на турски ще е нужно нали? Помня, че беше коментирано, но в сайта на Мвнр намерих само инфо за този, който управлява автомобила.
Нотариално заверено пълномощно, с превод след заверката от лицензирана преводаческа агенция!

# 190
  • София
Нотариално заверено пълномощно, с превод след заверката от лицензирана преводаческа агенция!

Точно. Без апостил.

# 191
  • Германия
Благодаря! Пълномощно имаме от преди, само ще го преведем! 🤗

# 192
  • София
Ако ви е по-лесно, двуезично пълномощно на български и английски също е ОК.
Аз пътувам с такова когато съм без ММ.

# 193
Нека и аз се включа за скъпотията в Турция.Че е по-скъпо,по скъпо е.Но в сравнение с България заведенията са една идея по евтини.На връщане и аз нощувах в Чанаккале.Специално за вечеря ходих до ресторант - хотел Трува.
И преди това сме се хранили там.Много добра кухня.Но чак пък такива цени.Овчарска салата-90 лири.
Одрински джигер,невероятен,-320 лири.Сутляш,пак невероятен,100 лири.
Сега за туристическите забележителности,цените за чужденци са направо скандални.Май месец в Топ капъ-1500
лири на човек.Цистерната - малко по-малко.

# 194
  • somewhere over the rainbow
Aбе и аз преди месец не останах с впечатление да е чак по-скъпо от България, пък камоли от Гърция. Може би същото или идейка по-евтино. Не знам в какви заведения с такива цени ходите. Ние ходим в масови кръчмета, за които е валидно горното. Любимото ми кюнефе в кафе-сладкарница беше 8 лв.
Сега търся в букинг да резервирам междинни нощувки. Ми има и за 150, има и за 1000 лв /4 човека/, което ми се струва напълно нормално. Да, не е супер евтино, но не е нещо уау.
Така че тук малко се преувеличава, или по-точно сравняват се ябълки със сливи, както каза някой.

Общи условия

Активация на акаунт