На море в Турция - тема 84

• 61 263
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Някакви отзиви за ADALIYA ocean deluxe I Adaliya resort?
Чудя се между двата хотела. Ако някой е бил и може да ми каже нещо, ще съм много благодарна 👀😍

# 226
  • София
Аз бих искала да попитам за Текирова. Почивали ли сте в района, какво представлява самото градче? Има няколко хотела в района, които съм заглеждала, но отдалечеността от летищетп винаги ни е спирала.

# 227
Здравейте, по ТА няма да открия, но вие може да знаете. Интерес представлява за мен градчето Алачатъ близо до Измир и Айвълък. Знаете ли как мога да открия хубави хотели. Най-вероятно няма да са ол инклузив. С цел разходка и опознаване на района, не толкова за почивка е идеята. До 5 дни примерно.

# 228
От къде купувате турска предплатена карта с интернет? Разбрах, че в нашия хотел почти няма интернет

# 229
Карта за и-нет може да се купи още на летището, но ... не препоръчвам.
Вземете си от тук предплатен план /или е-сим/, но там цената на този /за другите планове нямам идея/ е златна. Минимума е около 75$ за неголямо количество МВ. По спомен около 5 - 8 000.

# 230
  • Пловдив
MariaBo,за Алачатъ след Измир,след Урла и преди Чешме ли питате?Айвалък е далеч от Алачатъ.Хубави хотели може да откриете в Чешме,Ълъджа също,не е далеч от Алачатъ.Ние с ММ ходим през септември в Чешме(нощувки,плаж) и вечер ходим до Алачатъ,имайте предвид,че е много ветровито през цялата година.Тази година турците са си "повярвали,че са центъра на световния туризъм" и цените им са много високи.Аз писах на собственичката на апарт-хотела,в който отсядаме,миналата седмица за септември т.г.-"Зейнеп,дай ми причина като дойдем да останем поне една седмица,както обикновено,а не още на първата сутрин да хванем ферито за о-в Хиос..."Тя ми отговаря-"Ще се разберем,надявам се..."

# 231
  • Някъде в Европа...
От къде купувате турска предплатена карта с интернет? Разбрах, че в нашия хотел почти няма интернет
Ако тел поддържа, инсталирайте си е-сим...после чрез приложение си купете МБ...в момента в едното приложение цена за 10 МБ е 13-14 лв (BNE e-SIM)..

# 232
  • София
MariaBo,за Алачатъ след Измир,след Урла и преди Чешме ли питате?Айвалък е далеч от Алачатъ.Хубави хотели може да откриете в Чешме,Ълъджа също,не е далеч от Алачатъ.Ние с ММ ходим през септември в Чешме(нощувки,плаж) и вечер ходим до Алачатъ,имайте предвид,че е много ветровито през цялата година.

Здравейте, в Алачать няма плаж нали? Интересува ме има ли редовен транспорт от чешме до Алчатъ? И дали е по удачно да се спи в Алчатъ и да се ходи някъде другаде на плаж?

# 233
Business Roaming Revolution
6 лева на ден, безплатни разговори към ЕС и всички входящи - неограничени. Аз от Турция си говоря с часове...
3000 МБ на ден /3 гигабайта!/
Стигат ... за всичко Simple Smile

П.П.
Докато стопля, че ММ означавало Моето Мило...

# 234
  • София

П.П.

или Мамичката му Мръсна

# 235
  • Sofia
Business Roaming Revolution
6 лева на ден, безплатни разговори към ЕС и всички входящи - неограничени. Аз от Турция си говоря с часове...
3000 МБ на ден /3 гигабайта!/
Стигат ... за всичко Simple Smile

П.П.
Така е, но само за абонати на А1. Не съм убедена, че другите два оператора предлагат подобни пакети.
П.С. Допълвам се, сега проверих, че от този месец и Йетел предлагат тази услуга, но доста неизгодна ми се вижда. 6 лв на ден за 400МБ, без включени минути.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 13:31 от Crystal_Noir

# 236
Още един казус...

"Според новите регламенти при влизане на турска територия с лек автомобил, превозното средство се регистрира на водача и единствено той има право да го управлява и изнесе от турска територия. Не се разрешава преотстъпване или управление от друго лице, било то с пълномощно, дори регистрираният на влизане водач да се намира в същото МПС.

При установяване на нарушение, превозното средство може да бъде задържано и след няколко дневна бюрократична процедура изпратено в офис на турските митници към съответното населено място.

След заплащане на глоба, автомобилът следва да бъде върнат на водача, поясняват от консулството.

Друга промяна гласи, че българските граждани, на чието име е регистриран автомобил при влизане на турска територия нямат право да напускат страната без да изнесат автомобила или да представят официален документ с уважителни причини, налагащи това.

От консулството напомнят на българските граждани, пътуващи в Турция, че тяхно задължение е снабдяването със здравна застраховка, валидна на турска територия."

- - - - - - - - - -
Което означава, че на дълги преходи НЕ можем да се сменяме двама шофьора, щото ни грози отнемане на автомобил и глоба, ако ни хванат. А там много хора споделят, че дори не са усетили откъде са ги снимали в нарушение... и да, ограниченията за скорост се спазват стриктно и да, те не са само за участък, но и за лента на движение... решиш да смениш лентата и хоп - камерка и глоба!
...
Снощи под натиска на семейния съвет съм принуден да разработя план и стратегия за 10 дневна почивка със собствен транспорт, която включва почивка по средата на пътя, два дена във Фетие, 2 дена в Сиде и останалото време в Алания, защото НЕ успях да докажа, че има по хубав плаж от Клеопатра бийч...

И тук възникват следните въпроси:
1. Кога да тръгна от Варна, че да мина през Истанбул за час и половина, не за 4 /явно през третия мост... когато и да е/
2. През кой ГКПП да мина, предвид това, че съм от Варна, въпреки, че бургазлии предпочитат Лесово пред Малко Търново... това си е баси и заобиколката!
3. В кой град и хотел да си направя междинката? То явно ще е само почивка и спане, така че забележителности - йок Simple Smile
... и те така...

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 14:53 от Navy

# 237
  • somewhere over the rainbow
Информация за e-sim има на първа страница. И аз скоро ще се възползвам. Цените са добри.

# 238
Това нищо не означава😀 Не се плашете няма нищо ново, всичко си е както си е било.
Качваш се от Варна, караш към Малко Търново (ако пътуваш края на септември,  от 2 до 4 часа на границата няма ,кой огънче да ти даде😀) после на Бабаески се качваш на магистралата и право през З-тия мост. От там накъдето ви води резервацията😄
-Документи:
Шофьорска книжка
Паспорт/Л.к.
Талон
Пълномощно ако не е ваша (преведено на Английски или Турски без Апостил)
Зелена Карта!!!
Авто асистънс ( препоръчително)
Здравна застраховка
Жената, децата,багажа
Навигация (ако имате нужда)

# 239
  • София
За Турция може ли с лична карта да се пътува ?

Общи условия

Активация на акаунт