На море в Турция - тема 84

• 60 464
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
  • somewhere over the rainbow
И мен живо ме интересува как се случват нещата при BNE e-sim. Свалих приложението, направих си акаунт и до там. Трябва ли първо да купя гигабайти, за да се активира e-sim?
АIR, моля те, когато намериш време, обясни като за 1-ви клас кое как. Аз лично за първи път се сблъсквам с тази технология.
Предварително благодаря!

# 256
Влизам, Navy,  да ти благодаря за включването за наеманене на апартаменти.  Ама като гледам постовете ви за цените май май ще поизчакаме да посъберем инфо.
Трябва ми време да поизчета отзиви за заведения, но първо да преценим къде освен Анталия си заслужава.
Мармарис според запознати трябвало да се види.  Това Алачатъ обещава една много добра, ама мноого по-различна и мноого по-скъпа почивка от Анталийските.  За Фетие, както писах - получих отзив, че бил много хубав град с много добри заведения.
Ама при всички положения изглежда да излезе по-скъпо удоволствие и от най-скъпата  Ол инкл почивка в Анталия, ама пък знаеш ли, може да си заслужава.  Както някой писа, веднъж се живее.   
Влезе ми в главата тая муха - та, моля пишете, ако ходите на такъв тип почивка - има ли проблеми с наемане на апартаменти (вероятно през турски сайтове), както и отзиви от хубави ресторанти по курортите.

Аз знам, че повечето пишещи тук са с опит от Он инкл, но все пак някой знае ли - има ли го тоя пробем в Турция по-хубавите ресторанти по курортите да ти искат резервация 1 седмица предварително?.   (както в Гърция).   Защото и това трябва да се вземе в предвид.   

И един страничен въпрос,
Скрит текст:
какво мислите за образование в туризма от Варненския ВИНС?  Има ли перспективи за работа с такова образование,  според вас?  Или да посъветвам детето да се откаже за учи туризъм.

# 257
И един страничен въпрос,
Скрит текст:
какво мислите за образование в туризма от Варненския ВИНС?  Има ли перспективи за работа с такова образование,  според вас?  Или да посъветвам детето да се откаже за учи туризъм.

Преди 15 години моя син искаше това да учи там. Завърши техникум с туризъм. Беше го писал първа специалност. Приеха го за четвъртата, информатика. От 10 години е програмист и сам си вика - "голям късмет извадих". Simple Smile Не е като да няма поглед в туризма, живее в Несебър сега но разликата в заплащането е голяма.

# 258
  • somewhere over the rainbow
... но разликата в заплащането е голяма.
И разликата в сложността на работата и умствения труд, който изисква, знанията, мисловния процес, безсънните нощи също е голяма. Изобщо няма база за сравнение между двете професии. Всяко нещо си има цена.

# 259
  • Beyond the Frontiers
IT сектор с IT сектор не си прилича, така е и с различните сфери и длъжности в туризма.  Като цяло заплащането в сектор туризъм е ниско. Професия ми е, ама не бих посъветвала никой да се занимава с това.

# 260
IT сектор с IT сектор не си прилича, така е и с различните сфери и длъжности в туризма.  Като цяло заплащането в сектор туризъм е ниско. Професия ми е, ама не бих посъветвала никой да се занимава с това.

Нещо такова изплува в съзнанието ми:

"За всичко е виновна туристическата агенция и най вече тур. агента, на който му платихме една шапка пари. Кой знае колко ще прибере той, пък видиш ли ти, в края на април морето е студено и вали 2 дена. Няма повече да им стъпя в офиса."  Grinning

# 261
  • Пловдив
Роже ,честита резервация!
Би ли споделил цените как са ?
Ние сме двама възрастни.
Благодаря!

# 262
Роже ,честита резервация!
Би ли споделил цените как са ?
Ние сме двама възрастни.
Благодаря!

Той е споделил, че е направил резервация директно от сайта на хотела.
За февруари гледам има страхотни намаления като шанса да почивате там за седмица през февруари ще Ви струва само 3500 лева...
Разбира се това е най-евтината стая, която е слънце в сравнение с другите хотели, а тавана на цените тук е наистина висок Simple Smile

Като казах цени забелязвам, че стойността на почивката в Хайдарпаша /Тюрклер, Алания/ е абсолютно същата от миналата, 2023-а година, когато почивахме там октомври. Мога да препоръчам с две ръце този хотел, всичко беше на ниво и без забележки... ценовия клас е среден /по моите разбирания, защото се намира малко след средата в списъците на предлагани хотели, наредени във възходящ порядък/.
Но ако гледаме средно аритметични цени се получава нелогизъм, като средните заплати в София... хе хе, на база малък процент, но много високи стойности, "усещането" за среда се измества някъде по-нагоре, което според мен не е правилно... но всеки си има свой критерий.
Наистина, не успях да разбера кои цени се водят тук бюджетни, кои средни и кои - висок клас...
Това го гледам в оферти собствен транспорт, защото не се влияе от полети и такси...

# 263
Роже, февруари ли е най-крайния месец за резервация в Етно Белек? Ако искам април 2025 ще мога ли от сега да го запазя примерно?

# 264
Роже, февруари ли е най-крайния месец за резервация в Етно Белек? Ако искам април 2025 ще мога ли от сега да го запазя примерно?
https://ethnohotels.e-web.info/en/Reservation/SearchResults/aq9R … otelCode=MTU2MTU=
До края на март позволява... явно точат оферти за другия сезон Simple Smile

П.П.
PEGASUS са си вдигнали цените, Истанбул - Анталия е 55 евро + ...

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 21:09 от Navy

# 265
  • Бургас
Здравейте, препоръчайте ми хотел в Текирдаг. Ние няма да ходим на море, така, че не държа да е на плажа, но имам някои изисквания.
Да е на лесна локация, да има паркинг. Да има закуска, а ако има и вечеря даже е плюс. Ако няма включена вечеря, тогава хотела да има ресторант или наблизо да има ресторанти.
Никога не съм ходила в тази част на Турция. Знам, че много българи ходят там, но се притеснявам как ще се оправим. Персонала по хотелите и ресторантите знаят ли английски. Ходила съм в заведения в Турция, където не разбират английски, а аз не зная турски и беше много трудно да се разберем.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 20:39 от Irene Adler

# 266
  • Някъде в Европа...
И мен живо ме интересува как се случват нещата при BNE e-sim. Свалих приложението, направих си акаунт и до там. Трябва ли първо да купя гигабайти, за да се активира e-sim?
АIR, моля те, когато намериш време, обясни като за 1-ви клас кое как. Аз лично за първи път се сблъсквам с тази технология.
Предварително благодаря!
Първо си инсталирах Airalo, по стъпките описани от Роже на 1 стр. (Роже, отнново благодаря), ползвах него при анталийската почивка. Обаче 1 седмица след нея, пътувах за Истанбул и нямаше да ми стигнат останалите оод 1 ГБ на Airalo. Попаднах на BNE, закупих си пакет още преди да тръгна за Истснбул. Влизайки в Турция си продължих с Airalo, като ми свърши пакета, активирах този на BNE (по същия начин описан от Роже, помня със снимка на QR код, който получаваш); излезе ми съобщение, че ще дезактивира е-сим Airalo и ще инсталира BNE. И готово...В самия телефон при мен (Xiaomi 13T) настройките са: Мобилни мрежи; активирам "използвай е-сим" и "Sim карта за данни" - задавам е-сим ..
Аз също абсолютно нищо не разбирах и следвах стъпките, които ме питаше телефона и приложението, погледнах и обясненията в самото приложение. То и затова сега не мога да обясня стъпка по стъпка. ☺️...Ако ще закупувате пакет и желаете, имам код за отстъпка. И друго, което ми направи впечатление - валидността на пакета (ако изберете такъв, че има 3 опции) започва да тече от датата на покупката при BNE ( купих го на 20.06, а го активирах 22.06, валидността му бе до 20.07)..
П.С. за октомврийската почивка също ще купувам пак, но не мога да разбера дали трябва да "добавя" нов пакет или като при първоначалното закупуване и дали това няма да ме накара да инсталирам нова е-сим?!

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 09:04 от AIR

# 267
  • София
Цените на Етно хотел са до края на март. От хотела на няколко пъти ми се обадиха по телефона, тъй като се интересувах от възможностите на анулиране на платена вече резервация и един от въпросите, които им зададох бе мога ли да резервирам и за лятото. Отговориха ми че цени за летния сезон ще има през март или април чак.
Не зная дали наистина тогава ще обяват цени, защото тур операторите как ще ги предлагат на клиентите си, мисля че Галактик може да хвърли повече светлина по въпроса.
Navi, може да си гледал определени дати с по-високи цени.
Аз примерно купих преди два дни билети от Пегасус за София Анталия  на базова цена от 24€.

# 268
...
Navi, може да си гледал определени дати с по-високи цени.
Аз примерно купих преди два дни билети от Пегасус за София Анталия  на базова цена от 24€.

Да, цените са различни за всеки ден, за моя период излизат между 50 и 65 евро, но дори и те са изключително приемливи...
Неприемлив е обаче варианта за пътуване от Варна... Пегасус летят само от София, което все пак си е "уау", страхнотно за хиляди почиващи.
Обаче ако реша да ги ползвам, ще трябва да ги взема или от София, или от Истанбул... което погледнато философски уж няма голяма разлика. До Истанбул ми е 9 часа и дремя в автобуса... до София пък 7 часа, но пак дремя в автобуса... Ще има някаква разлика в граничния контрол и неговото преминаване...
Съществената разлика е, че в Истанбул автобусите МЕТРО пристигат в европейската част в Байрампаша, а Пегасус вътрешни линии излитат от Сабиха Гьокчен, което е на 60 километра от там...
Разбира се има поне 4 различни начина за предвижване, но така или иначе преминаваш с багажите през цялата тази лудница и не знаеш реално колко време ще ти отнеме... и пари, които май са функция на първото.

П.П.
Сега се опитвам да намеря цена за двама, за двупосочен полет София-Анталия и като стигна до информация за хората и плащане... сумата е 300 евро... едни допълнителни такси без избор се слагат и това е, няма такъв евтин полет Sad

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 09:54 от Navy

# 269
  • Пловдив
Irene Adler,миналият месец бяхме в Текирда за 5 дни и нощувахме в Meydan butik otel-има паркинг,закуска,ресторант,на рецепцията говорят малко английски,но едно от момчетата говори и малко български и руски.Намира се на пешеходно разстояние от центъра и крайбрежната улица,в ресторанта на хотела едно момче говори добър английски(това беше бонус за съпруга ми,аз говоря турски).

Общи условия

Активация на акаунт