На море в Турция - тема 84

• 60 459
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
sunyvel, на правилното място пишете.
Не знам дали за първи път посещавате Анталия за почивка, но бих посъветвала всеки: избирайте си хотел след като сте го проучили, след като сте прочели коментари, след като сте изгледали няколко клипа (руснаците имат клипове за всеки хотел). Преценете си плюсовете и минусите. Прегледах няколко клипа и всичко, което пишете се коментира.
В Анталия има хотели, и хотели и хотели. Всички си имат своите плюсове, минуси и цена. Вие избирате колко бихте платили, за конкретни плюсове или да спестите от някои минуси.
Когато за първи път реших да отида в Анталия, агенцията ми предложи няколко хотела (по-слабички), понеже щях да ходя за първи път. Само, че аз исках да отида в конкретен хотел, който предварително бях проучила и си го бях избрала от мнения, клипове и сравнения. И всичко беше ОК.
Даже моите хора вече ми се смеят, че като отида в хотела знам всеки ъгъл предварително и нямало да ми е интересно. Е, не е така.
Анталия за първи път, но Турция - не. Емералд са си доказана агенция, а и аз не съм прекалено претенциозна. Четохме, гледахме, но решихме, че някои хора са просто по-претенциозни. Наша грешка, че се доверихме, наистина, не обвинявам друг овен себе си, но се учудвам, че агенцията не взима под внимание лошите отзиви и продължава да предлага този хотел. Това е причината да пиша. Иначе Даниела, благодаря за споделения опит! Ще последвам съветите Ви за следващ път!

А защо трябва да спрат да го предлагат, след като това е един от най-евтините хотели в Алания? Явно има хора, които ги устройва, няма как да вземеш от 200 хотела един от най-бюджетните и да очакваш да е като останалите напред в ценовата листа.

П.С. За да не излезе отговора ми снобарски или високомерен - ще кажа, че миналата година бяхме в Ефталия Марин, който също не е скъп, но агента тогава ни го препоръча пред Дъ Гардън, на който се бяхме спрели и беше малко по-евтин, но явно е имало защо.

# 511
От няколко дена търся информация за достъпа и цената за една зона в Ölüdeniz, Фетие.
Това е цялата пясъчна коса със заведения, плажни зони и паркинг в Blue Lagoon - Ölüdeniz Tabiat Parkı. Води се природен парк и е с бариера. Донякъде разбрах, че е с карти, може би на дневна база...
Гугъл мапс: https://maps.app.goo.gl/zyYfyxrmMyY5t2SN6
Никъде не открих в интернет информация за достъпа с кола до това място. Някой бил ли е там и дали има информация?

# 512

Засега съм се спряла на тези:

Палома оушън

Чудя се дали пропускам нещо. Ако е така, допълвайте. Искам спокойна почивка, с добра концепция, хубав плаж, чисто, да не е лудница от деца и руснаци, да е по-близо до летището в Анталя, анимация и аквапарк не ме вълнуват, ако има кафемашина в стаята,ще е супер, ако има настаняване във вилички-още по-супер.
Има ли нещо за добавяне/изтриване от списъка?

Лично впечатление от м.Юни - плажът е чудесен - пясъчен, плавно става дълбоко, дъното също е пясъчно. Шезлонги и чадъри - доволно количество, има по-сгъстени /но не чак да ти стъпват в джапанките/, а има и по-раздалечени. Има 2 басейна - един по-голям и един по-малък. Руснаци почти няма, но пък е пълно с немскоговорящи. Има "вилна" зона, ама е с по-висока цена и направо си е обетована територия - с индивидуално обслужване е. Храната е чудесна и разнообразна. Алкохол - всякакъв и качествен. Вода /бутилирана/ може да се взема от хладилниците по всяко време, без ограничение. Опакован сладолед - също. Има сладкарница, има фитнес, има салон за красота /нищо от това не посетих, така че нямам мнение/.Ресторанта е голям, с голяма тераса. Едната част от нея е открита и е разрешено пушенето. Чистотата из цялата територия на хотела е на високо ниво. Аз лично го препоръчвам.
Относно пътуването до там - бяхме със самолет и трансфер до хотела от летището. Трансфера ми беше досаден, но предпочтам час и половина трансфер пред ден и половина лашкане по пътищата. Въпрос на предпочитания.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 13:08 от gerata

# 513
  • somewhere over the rainbow
Влизам със страничен въпрос - искат ли рецепта за закупуване на антибиотик в Турция? И изобщо има ли някакви ограничения за лекарствата там?

# 514
  • София
Да, искат. Рецептите са електронни или на индиго бланки- оригиналът остава в аптеката. Такъв е моят опит с два пъти купуване на антибиотик в Анталия. Не се продава без рецепта.

# 515
  • София
Да, искат. Рецептите са електронни или на индиго бланки- оригиналът остава в аптеката. Такъв е моят опит с два пъти купуване на антибиотик в Анталия. Не се продава без рецепта.
И.И, е абсолютно права. Само да допълня, че лекарят може да пусне антибиотик и на обикновена рецепта заедно с други лекарства и единственият екземпляр остава в аптеката. Ако Ви е необходим за пред застраховател направете снимка преди да я оставите в аптеката. Ние така направихме и нямаше проблем застархователят да я признае.
Ето и самата обикновена рецепта. Ако е важно откога е - от юни миналата година.

Скрит текст:

# 516
  • Берлин
Navy, да. Ние бяхме там. С колата до бариерата /има паркинг/. Плащахме на място ден за ден. Препоръчвам по-раничко сутрин до сте, за да има места на паркинга.

Gerata, благодаря, беше ми много полезна.

# 517
Влизам със страничен въпрос - искат ли рецепта за закупуване на антибиотик в Турция? И изобщо има ли някакви ограничения за лекарствата там?
Тази година купих антибиотик в Белек с българска хартиена рецепта,която задържаха в аптеката.

# 518
Аз в Бодрум купих без рецепта. То беше цирк докато се разберем какво искам, да живее Гугъл преводач

# 519
От няколко дена търся информация за достъпа и цената за една зона в Ölüdeniz, Фетие.
Това е цялата пясъчна коса със заведения, плажни зони и паркинг в Blue Lagoon - Ölüdeniz Tabiat Parkı. Води се природен парк и е с бариера. Донякъде разбрах, че е с карти, може би на дневна база...
Никъде не открих в интернет информация за достъпа с кола до това място. Някой бил ли е там и дали има информация?

Здравейте! Там има голям паркинг, може да оставите колата за колкото време искате. Плаща се на час. Цена не мога да цитирам, бяхме преди 2 години. После пеша се отива до плажната ивица, а там определено си заслужава. Шезлонгите също се плащат, може и на свободна зона. Има заведения, може и с карта да се плаща. Има водни колела, лодки  - наемат се. Може да видите и костенурки във водата.

# 520
Здравейте Simple Smile Мога да дам отзив от Зюгма, но двата хотела са буквално 1 до друг и имат еднаква концепция.
Има отделен кът за деца, като имат няколко вида пюрета от първите комбинации за захранване (последния път беше ХИП, главно зеленчукови, но и 1-2 с пиле/пуешко)
Отделно има варени храни (картоф, морков, грах, пилешко месо и още няколко зеленчуци). Оставен е пасатор и  микровъпнова. Имат налични и сухи млека (ако не кърмите) като съм виждала аптамил (от 1 до 5).
Като цяло почти винаги има направено домашно пюре от грах/морков и картоф например. От сладките неща също има затворени бурканчета (включително бебешки сутляш).
Ако захранвате със специфични алергени или друго притеснително в менюто може да пишете на гест рилейшъна и ще Ви приготвят пюре по ваш вкус (предлагат го като опция, само трябва да питате).
Допълнително диетичния бар има броколи, брюкселско зеле, телешно и други, както и някои от основните храни са без сол и алергени и може да ползвате и тях.
Здравейте.
Предстои ни да почиваме в Papillon Ayscha, Belek с две малки деца, едното е бебе. Ще пътуваме със самолет. Хотела ни го препоръчаха познати като добър и удобен за деца. В момента захранвам бебето и съм малко притеснена за изхранването му там. Доколкото прочетох в сайта на хотела имат “бебешки бар” с пюрета, варени зеленчуци и плодове, меса и всичко необходимо за направата на едно бебешко пюре. Дали някой е бил скоро в този хотел и може да потвърди това?
..............

# 521
Понеже често се споменава хотел Titanik Deluxe Belek, ето и едно скорошно видео (от юни 2024) от 2 часа и 30 минути -
https://youtu.be/n66MOhfxHh8?si=H09c-SRjrwEWQfXg
Изгледах го с интерес с малко превъртания, че много дълго 🙄.
Много интересен хотел, на голяма територия, страхотно Спа, много различни зони за отдих и забавление. Плаж на 30 минути пеш, но може и с лодка или с колички също да се отиде.
Направи ми впечатление, че във видеото на няколко пъти се споменава в огромната зала за забавления, че всичко е безплатно, само с предварително записване: билярд, боулинг и много други игри. В описанието при нашите агенции е в платени.
Като цяло хотелът е интересен, но накрая показва опашките в основния ресторант.
Многото зони също така искат и време, за да ги обиколиш и да им се насладиш. Малкото зеленина, също не ми хареса.
Може би има значение и в кой период ще се посети хотела, за да няма много хора и да не е толкова горещо за разходки до плажа.

п. п. Да добавя и ориентировъчни цени за трансфер от летището до различните курорти:

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 20:50 от Daniela_Nikolova78

# 522
Благодаря, PAPURCHE MEHURCHE!
Благодаря, MariaBo!
Аз съм буукнал за октомври 3 нощувки в един хотел, който е последния от редицата в Синята лагуна. Той си има собствен, прекрасен плаж с шезлонги, чадъри, кей, лодки и водни колела...

Причината да питам за този паркинг е лекото ми колебание дали да остана в този хотел или да избера друг, близо до плажа в самия Oludeniz...
Колебая се покрай странните отзиви за хотела, които варират от чудесен с отлична хигиена, до другата крайност - лоша хигиена, мирише и т.н. Оценката в гугъл е 4.4, а в Буукинг 7.8 Sad Но в Трипадвайзър все хубави неща...
Имам усещането, че единият отбор е наговорен да пише хубаво или лошо, не знам кой отбор обаче Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Това, което ме тегли и ме кара да поема риска е великолепното изложение на хотела, гледката, все едно си в Рая Simple Smile От двете страни зелена природа, пред теб Синята лагуна, след това този емблематичен плаж-пясъчна коса... и безкрая на Егейско море ...
Трудно бих преживял обаче мрънкането на двете жени с мен Sad

# 523
  • София
ето ти информация от месец юли, дали до октомври ще е същата цена не зная.
работно време - от 8 до 19:30, входна такса 50 лири, вход с кола 300 лири. Шезлонгите се заплащат със специални карти, можете да ги закупите малко след влизане, а на цялата територия има пунктове за продажба. Първо трябва да вкарате пари в картата, след това, когато вземете шезлонг, служителите идват и отписват парите. Цената на комплекта е 750 лири

# 524
Здравейте. Отчитам се с отзив за Алба Роял хотел в Сиде. Пътувахме за поредна година използвайки професионализма на Галактик Вояджер. Хотела е за възрастни лица над 16 години и е на чудесен плаж и плитко море. Пътувахме със сутрешен полет на отиване и нямахме закъснение /е ...20-на минути не се броят/. Навръщане отново с около 30 минути, но не е проблем...Авиокомпанията бе България еър, стар самолет и и тясно място между седалките, без кетъринг - само чаша вода. Посрещащата агенция - Тез тур. Без проблеми при трансфер и настаняване. Самия хотел е в район с общо 3 хотела на същата верига, но както казах бе само за възрастни, с определена зона на плажа отново такава. Хареса ни спокойствието и чистотата. При пристигането ни поканиха да обядваме и след това около 14 часа ни настаниха в заявена от нас стая с гледка море /прекрасна гледка/. Хотела макар и не с лъскави и лъщящи орнаменти е много чист и подреден. Всичко е близо и не е необходимо да се напрягаш за да отидеш някъде. Морето е на 200 м. и може да обядваш в бара на плажа, или прибирайки се в ресторанта на първи етаж или на бара на басейна. В стаята е предоставен безплатно сейф, но платен интернет /безпл. само в общите части и то не особено добър/. Телевизорът в стаята също е доста стар модел и с лоши тв програми. Но  иначе НИЩО друго не мога да не харесам - близостта до прекрасния плаж, тишината и спокойствието, любезния персонал и учудващата липса на руснаци. В хотела преобладаваха германци, от българите бяхме с 2 прекрасни и любезни дами. Учудващо за нас хубав хотел с възможност за пълноценна почивка .  В интернет има доста инфо, което предварително разгледахме и се радваме, че всичко бе така, както очаквахме. Персонала е местен, много любезен и трудолюбив. Учуди ни и ранното/почти сутришно/ почистване на стаята. На излизане за плажа около 9.30 камериерката бе готова да оправи стаята ни. Шоу програмите не бяха нещо невиждано - през ден жива музика, но едната вечер имаше група бразилски танцьори, които се раздадоха на макс. В заключение -  хареса ни спокойствието и чистотата, но това е субективното ми мнение.

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 16:14 от pemi

Общи условия

Активация на акаунт