На море в Турция - тема 84

• 62 519
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
  • Русе
Да, 300 лири е входа за ден с кола на Синята лагуна. Информацията е от онзи ден. Но както е тръгнала да се обезценява лирата, до октомври може и да не е такава цената.

# 526
  • sofia
Здравейте!
Някой знае ли Ориент 99 с коя авиокомпания изпълнява програмите си до Бодрум?

# 527
  • Beyond the Frontiers
Здравейте!
Някой знае ли Ориент 99 с коя авиокомпания изпълнява програмите си до Бодрум?
Аз не знам Ориент да има техни чартъри. Препродават на някой. Би трябвало в офертата/ на сайта/ в договора ви да го пише.

# 528
Здравейте!
Отдавна следя темата, но за момента не намирам това, което търся.
Ще отседнем в Кушадасъ другия месец, със собствен транспорт.

Планирам посещение на Делфинариума - с кола ли да отидем или с обществен транспорт? Да използваме ли екскурзия от хотела?

Видях, че в Измир има зоопарк, обмислям да го посетим по пътя на връщане. Има ли друго подобно място, което да посетим по време на престоя си в Кушадасъ?

Информацията за пазарните дни в темата е от 2018г. Дали има по-нова?

Можем ли да се "повозим" на влак/метро в близост? Виждам, че най-близката гара е в Soke. Дали е удачно или жп транспорта им не става?

# 529
Здравейте,имате ли мнение за хотел CLUB BAYAR BEACH HOTEL и
ALEXIUS BEACH HOTEL  в Алания с Тез Тур от 14.09 ,не сме с големи изисквания и цената е приемлива,иска ми се да не се разминем с море ....

# 530
За първия най-скорошните отзиви са ужасни. За втория малко по-добри но отново изключително лоши.  Вие си преценявате но то и няма какво особено да се очаква при такава цена
https://www.google.com/travel/search?gsas=1&ts=EggKAggDCgIIA … xUAAAAAHQAAAAAQBw

https://www.google.com/travel/search?gsas=1&ts=EggKAggDCgIIA … xUAAAAAHQAAAAAQEA

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 16:58 от ESPACE

# 531
Здравейте!
Отдавна следя темата, но за момента не намирам това, което търся.
Ще отседнем в Кушадасъ другия месец, със собствен транспорт.

Планирам посещение на Делфинариума - с кола ли да отидем или с обществен транспорт? Да използваме ли екскурзия от хотела?

Видях, че в Измир има зоопарк, обмислям да го посетим по пътя на връщане. Има ли друго подобно място, което да посетим по време на престоя си в Кушадасъ?

Информацията за пазарните дни в темата е от 2018г. Дали има по-нова?

Можем ли да се "повозим" на влак/метро в близост? Виждам, че най-близката гара е в Soke. Дали е удачно или жп транспорта им не става?

Зоопаркът в Измир не си струва особено. Не е поддържан и няма някакви по-интересни животни, а е доста голям като територия и отива половин ден, докато се обиколи.
Ако сте с деца, по-добре да посетите аквариума в Измир - https://www.google.com/maps/place/Funtastic+Aquarium+%C4%B0zmir/ … MDSoASAFQAw%3D%3D
Самият Измир е много красив град, с много забележителности и си струва да се разгледа. Има и лифт, който води до една височина, откъдето се вижда целия град.

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 00:01 от GG*

# 532
  • София
Чорбичке, пазара в Кушадасъ е в сряда за парцалки, не те съветвам обаче, реплики на репликите са, има мол Флора Оутлет, там може да се намери нещо читаво. Щом сте с кола дори може да мръднете до Соке, там има освен гара и Новада Оутлет. Той е по-хубав от Флора. В Селчук е по-близкия влак, ама не знам от какво е породено това желание, все пак не е TGV, естествено по-добри са от нашите, но не очаквай скорости по-големи от 100. В Кушадасъ има за зяпане Ефес, Къща на Дева Мария, Адаленд, където има плуване с делфини, поне преди 6-7 г имаше, предполагам още ги има.

# 533
Здравейте, за първи път ще ходим в Турция и сме избрали Анталия. Разгледахме много хотели и се колебаем между следните: в Алания - ROYAL GARDEN BEACH , INSULA RESORT & SPA, UTOPIA A GOOD LIFE FAMILY RESORT и BEACH CLUB DOGANAY, в Сиде - J'ADORE DELUXE HOTEL & SPA и TURAN PRINCE HOTEL, в Белек -MP AQUAWORLD BELEK  
Били ли сте в някой от тях и кой от тях да изберем?

# 534
  • Берлин
На 1 стр.вижте отзиви. Там са на съфорумка и моят за Aquaworld Белек. Може да има и за други от изброените хотели.

# 535
  • Варна
Здравейте! Ще бъдем в Турция от 25-ти август. За първи път ще почиваме извън Европа. Ще летим със самолет и с агенция Tez Tour. Избрали сме хотел Von Resort Golden Beach в Сиде - нямаше голям избор, защото резервирахме късно, а искахме пясъчен плаж и пързалки за детето. Набелязала съм си места, които искам да посетим наоколо. Притесненията ми са свързани основно с интернета. През пролетта ходихме на екскурзия до Молдова - бях си изтеглила и платила Airalo, но така и не можах да го стартирам там.

# 536
Здравейте! Ще бъдем в Турция от 25-ти август. За първи път ще почиваме извън Европа. Ще летим със самолет и с агенция Tez Tour. Избрали сме хотел Von Resort Golden Beach в Сиде - нямаше голям избор, защото резервирахме късно, а искахме пясъчен плаж и пързалки за детето. Набелязала съм си места, които искам да посетим наоколо. Притесненията ми са свързани основно с интернета. През пролетта ходихме на екскурзия до Молдова - бях си изтеглила и платила Airalo, но така и не можах да го стартирам там.

В Турция интернета си е проблем. В някои хотели си пише, че е платен, в някои безплатен, но и тогава няма гаранция колко е силен и качествен. Ако хотелът е по-класен, интернетът е супер. Може да си закупите карта оттам и да ползвате, може да  платите е-sim (вече доста хора ползват). За Airalo могат да се включат хората, които са ползвали. Аз лично преди да замина си включвам пакет за Турция към моя си оператор и имам интернет през цялото време, че и разговори водя (те са включени в пакета).

# 537
Аз ще разчитам на Airalo за интернета, въпреки че прочетох някъде че трудно се стартирал. Приготвила съм се и с друг есим вариант

# 538
  • София
Аз ще разчитам на Airalo за интернета, въпреки че прочетох някъде че трудно се стартирал. Приготвила съм се и с друг есим вариант
пет или шест  пъти вече стартирам Airalo в Турция на различни места, отстоящи на повече от 1000 км. едно от друго и никога досега не съм имал никакви проблеми. Вярно е че има и по-евтини опции за е-сим карти, но след като с него всичко ми е перфектно за някакви си пет шест лева не си струва да бера ядове и да си развалям почивката с ненужни драми.

# 539
  • София
Ако имате конкретна грешка, пишете на съпорта на airalo за инструкции. И аз имах такъв случай с телефон, на който преди съм ползвала успешно приложението. Налагаше се мрежовите настройки да се ресетнат до фабрични.

Общи условия

Активация на акаунт