На море в Турция - тема 84

• 60 722
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • София
https://www.vesti.bg/sviat/bylgarin-pochina-v-turskiia-kurort-ku … -personal-6207696 оставям това тук, пък дано има повече информация по случая

# 631
  • Beyond the Frontiers
https://www.vesti.bg/sviat/bylgarin-pochina-v-turskiia-kurort-ku … -personal-6207696 оставям това тук, пък дано има повече информация по случая

Хора умират всеки ден. Дори и когато са на почивка.
И на практика нищо не казва статията.

# 632
Платена е услуга за транспорт от точка А до точка Б и това е получено.
Това е неемоционалният поглед върху случката.
Няма причина за жалба, защото услугата е получена в пълен размер. Няма нарушение на закона и КЗП няма какво да направи.

Разбирам, че не е приятно. В най-добрия случай фирмата може да ви предложи някакъв дребен жест. Ако иска.

Да, услугата е изпълнена. Въпросът е дали клиента е останал доволен. Всеки отива на почивка или екскурзия, за да изпита определено удоволствие. В този динамичен свят свят и голяма конкуренция, надявам се все още да има фирми, които следят за удовлетвореността на своите клиенти.

# 633
  • София

Хора умират всеки ден. Дори и когато са на почивка.
И на практика нищо не казва статията.
Факт. На мен ми стана жал и за персонала всъщност.

# 634
  • Beyond the Frontiers
Платена е услуга за транспорт от точка А до точка Б и това е получено.
Това е неемоционалният поглед върху случката.
Няма причина за жалба, защото услугата е получена в пълен размер. Няма нарушение на закона и КЗП няма какво да направи.

Разбирам, че не е приятно. В най-добрия случай фирмата може да ви предложи някакъв дребен жест. Ако иска.

Да, услугата е изпълнена. Въпросът е дали клиента е останал доволен. Всеки отива на почивка или екскурзия, за да изпита определено удоволствие. В този динамичен свят свят и голяма конкуренция, надявам се все още да има фирми, които следят за удовлетвореността на своите клиенти.

Отново - извън емоцията фактите са:
КЗП проверява каква е услугата по договор и дали е изпълнена. Тя е.

Това е автобусен превоз, няма гаранция за точни часове. Всичко се случва. Може да е имало задръстване, може да е имало катастрофа, може....много неща....Разбирам, че не е било приятно, но ние тук не знаем причината за забавянето и е абсурдно да даваме оценка.

България е малък пазар. Няма чак толкова голяма конкуренция, хеле пък с тръгване от всеки град. Така че оставете на страна митът за големия избор. Ще смените агенцията и пак ще сте със същия туроператор (който на практика отговаря за всичко).

И с риск да ми обяснят, колко аз съм НЕпрофесионалист...клиентът НЕ винаги е прав. НЕ винаги удовлетворението е най-важното.
Клиентът има права, но те не са безгранични.

# 635
  • София
Аз си мисля, че услугата е на турс клуб, те са с врачански превозвач Цветина. Договора е София Сиде и обратно. Това, че са направили жест и са ги взели от Враца и питащия вече си го търси като наследство да го върнат пак във Враца. Така ли е, я питащия да каже, щото не мисля, че Турс имат екскурзия Враца-Сиде.

# 636
Аз си мисля, че услугата е на турс клуб, те са с врачански превозвач Цветина. Договора е София Сиде и обратно. Това, че са направили жест и са ги взели от Враца и питащия вече си го търси като наследство да го върнат пак във Враца. Така ли е, я питащия да каже, щото не мисля, че Турс имат екскурзия Враца-Сиде.
В определени дни агенцията предлага тръгване от гр.Враца и Мездра .

# 637
  • Beyond the Frontiers
Колко фирми предлагат тръгване от Враца и Мездра?
Моля не ме разбирайте погрешно.
Щом човек е платил и резервирал конкретна услуга, следва да я получи. И има право да се оплаче, ако нещо не е ОК.
Само че правилата са: резервираш транспорт с автобус - имаш такъв, резервираш хотел 5* - имаш такъв...
Дали хотелът съответства на представата на клиента за 5* ...
Дали седалките в самолета/автобуса съответстват на представите на клиента...

Не случайно си има правила. И те не са само в България. Нашият закон е абсолютно синхронизиран спрямо ЕС, демек както за всеки европеец.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 23:13 от Galactic Voyager

# 638
Нашата  екскурзо-почивка приключи. Пътувахме с колата, на отиване нощувахме в Ескишехир, на връщане в Памуккале. 7 нощувки в Ефталия Оушън. Най-добре похарчените 3800 лв. Нямаме никакви забележки. Перфектен за нас хотел. Огромни /не съм виждала толлкова големи хотелски стаи/, много чисти и комфортни стаи, бани и тоалетни. Широки, чисти и модерни общи части. Любезен, усмихнат и отзивчив персонал. Отлична организация. Огромна територия, шумни места с много хора и по-тихи такива - има за всеки вкус. Храна навсякъде, по всяко време - това го казвам с условието, че не сме от хората, които закусват с октопод, обядват с черен хайвер и вечерят с трюфели /този хотел не е за тях!/. Но пици, дюнери, бургери, гофрети, пасти, баклави, сладоледи и още много подобни нездравословни неща има на корем.
Според мен и цялата ни компания от 12 човека отлично съотношение цена-качество. Наистина не разбирам защо тази верига е масово избягвана тук.
На линия съм за всякакви въпроси.

Страхотно Simple Smile Само положителни отзиви ми се чатат, така меракът ми за Турция се поддържа на ниво Simple Smile
Тази сума е за двойна стая само, нали? Понеже транспорта е разтегливо понятие... за нашия залагам поне 1000 лева, мазда 6 бензин автоматик с таксите и минаване през Фетие за Алания... може и да не се поберем в тази сума...
Ние загърбваме UAI заради режима ни на хранене... не, че в ресторантите ще можем да преживеем без въглехидрати, но поне ще напрвим опит. Абе тези турци без тестяни неща не могат!

# 639
Нашата  екскурзо-почивка приключи. Пътувахме с колата, на отиване нощувахме в Ескишехир, на връщане в Памуккале. 7 нощувки в Ефталия Оушън. Най-добре похарчените 3800 лв. Нямаме никакви забележки. Перфектен за нас хотел. Огромни /не съм виждала толлкова големи хотелски стаи/, много чисти и комфортни стаи, бани и тоалетни. Широки, чисти и модерни общи части. Любезен, усмихнат и отзивчив персонал. Отлична организация. Огромна територия, шумни места с много хора и по-тихи такива - има за всеки вкус. Храна навсякъде, по всяко време - това го казвам с условието, че не сме от хората, които закусват с октопод, обядват с черен хайвер и вечерят с трюфели /този хотел не е за тях!/. Но пици, дюнери, бургери, гофрети, пасти, баклави, сладоледи и още много подобни нездравословни неща има на корем.
Според мен и цялата ни компания от 12 човека отлично съотношение цена-качество. Наистина не разбирам защо тази верига е масово избягвана тук.
Веригата не е избягвана, просто всеки има различна представа за почивка.
Ние сме от хората ,харесващи Ефталия  като верига (има мои отзиви на 1-ва страница) били сме 4 пъти (мисля) и последният път вече много ни направи впечатление разликата от предишни години. Има защо да е по-евтино и децата да са до такива години. Наистина стаите са огромни, и терасите също (особенно на апартаментите)винаги е било чисто. Но ние на база на опита си останахме разочаровани последният път. Също не сме от хората закусващи с хайвер и омари, най-големият плюс на веригата си остава аквапарка.
Пробвайте (ако не сте де) Делфините или Вог Бодрум....или  Crystal Waterworld Resort & Spa (много прилича на Ефталия но е много по-добро)

# 640
  • Варна
Има ли турска медия, агенция или място, на което има информация за предстоящо отваряне на нови или реновиране на хотели?
Тук и във ФБ периодично излиза информация, но за конкретен 1 брой хотел. Дали е само от сайтовете на конкретните хотели?
Скрит текст:
Днес понеже е ден за стягане на багаж съм станала по-рано от за работа и даже мисля за 25та 😁, а и с това пускане на цени вече тази година може и още по-рано да се резервира

# 641
  • somewhere over the rainbow

Страхотно Simple Smile Само положителни отзиви ми се чатат, така меракът ми за Турция се поддържа на ниво Simple Smile
Тази сума е за двойна стая само, нали? Понеже транспорта е разтегливо понятие... за нашия залагам поне 1000 лева, мазда 6 бензин автоматик с таксите и минаване през Фетие за Алания... може и да не се поберем в тази сума...
Ние загърбваме UAI заради режима ни на хранене... не, че в ресторантите ще можем да преживеем без въглехидрати, но поне ще напрвим опит. Абе тези турци без тестяни неща не могат!
Това е за 3+1, фамилна стая, което си е 2 стаи. При нас едното, а при приятелите ни две легла бяха двойни /освен единичните/, така че има място за още хора. Резервирах в началото на февруари.
И да - размазах се от въглехидрати, за една седмица изядох, колкото за една година. Ма вкусно бе...
Транспорта и междинните спирки не съм смятала, да не ми стане лошо. Цените на свободна консумация са си солени. Памуккале е 30 евро на глава. Но кеф цена няма.

# 642
  • София

Транспорта и междинните спирки не съм смятала, да не ми стане лошо. Цените на свободна консумация са си солени. Памуккале е 30 евро на глава. Но кеф цена няма.

Колко солени, примерно? Понеже и на мен ми предстоят няколко нощувки в двете посоки на свободна консумация.

# 643
Веригата не е избягвана, просто всеки има различна представа за почивка.
Ние сме от хората ,харесващи Ефталия  като верига (има мои отзиви на 1-ва страница) били сме 4 пъти (мисля) и последният път вече много ни направи впечатление разликата от предишни години. Има защо да е по-евтино и децата да са до такива години. Наистина стаите са огромни, и терасите също (особенно на апартаментите)винаги е било чисто. Но ние на база на опита си останахме разочаровани последният път. Също не сме от хората закусващи с хайвер и омари, най-големият плюс на веригата си остава аквапарка.
Пробвайте (ако не сте де) Делфините или Вог Бодрум....или  Crystal Waterworld Resort & Spa (много прилича на Ефталия но е много по-добро)
Пак сравняваме хотели с почти 2х разлика в цената.
Ние също сме посещавали Ефталия хотелите. И също мога да кажа, че това което предлагат за цената си е много добре.

# 644
...

Защо да са солени?
Съвсем наскоро смятах разходите да се храниш в А-ла-карт ресторант, където порциите са достатъчни, за да получиш едно пълноценно хранене. Ние повече от две хранения на ден не правим поради споменатите по-горе причини, все пак Турция не е само ядене, а жена ми не желае да стъпва в тези големи помещения в комплексите, където има 15 вида баклавички Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Салатите са по 10-15 лева, основните са между 25 и 35... десерти, ако се изкушим сложи още 15 лева.
Това правим между 100 и 130 лева максимум за двама, сложи напитки, гевезелъци, да стигне 200 лева, но като се знаем надали... при нас ще е до 100 лева на ден Simple Smile
Закуската е много богата и влиза в цената на стаята в рамките на 100 лева и ето ти едни 250-300 максимум на ден.

А в Ол инклузива ни беше 500+ на ден, от моя гледна точка си е почти двойно Simple Smile
Хайде, първия Ол инклузив ни беше 300+ на ден... ама пак излиза чувствително по евтино...
Добре, не всичко е пари и кеф-а е по-важен, но при нас храната заема малко по-специално място в деня ни... не е важно колко, а какво и как...

Общи условия

Активация на акаунт