Вадене на зъб с инфекция и мост

• 545
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте ще ви обясня ситуацията до момента. Преди 2 3 месеца ме заболя зъб, но не ме болеше много и го пломборахме вместо да го лекуваме. Та преди няколко дни отново заболя, но болката беше търпима. Запазих час и сега тъкмо излязах от кабинета. Направиха ми снимка и каза че е с инфекция в корена и е за вадене. Утре сутринта ще отида да го извадя, но на негово място ми каза че мога да сложа мост. За него ми каза че единия струва 900, а другия 1200. Не е ли много скъпо за един зъб? Моля да ме ориентирате в цената. Не съм правила такова нещо до сега. Боли ли ? Гадно ли е ?

# 1
Не бързай с ваденето.
Зъбът лекуван ли е, умъртвяван ли е? Ако не е ваден коренът, си струва първо да се лекува. Няма гаранция, че ще е успешно лечението, явно инфекцията се е развивала доста време, но си струва човек да опита.
Потърси стоматолог-ендодонт, който работи под микроскоп.

В моя случай двама зъболекари искаха да вадят зъб с много голяма инфекция. Направих още няколко две-три консултации при други стоматолози и в крайна сметка намерих специалист, който предпочете да лекува, вместо да вади. Инфекцията се сви и засега не се налага вадене.

# 2
  • ☀️София / London🌂
Знаете ли какво е мост ? Обясни ли Ви този зъболекар, че за да направите мост трябва да изпилите и облечете съседните 2 зъба? Те живи ли са? Ако посочените цени са за моста са направо смешни и мога да си представя с какви евтини материали ще е изработен.
Търсете 2ро мнение, зъбът може и да се лекува ако се отвори и се почисти добре, но както пише преди мен задължително под микроскоп!

# 3
Не е ваден още зъбът. Тази инфекция може ли да се разпространи и корен не е ликуван, но в момента е с пломба ? Знам, че трябва да се пилят.

# 4
Потърси тогава второ, че и трето-четвърто мнение.
Лудост е да се вади зъб, който дори не е лекуван. Няма гаранция, че лечението ще е успешно, защото всеки организъм с индивидуалните си особености може да реагира по различен начин, пък и лечението не е евтино, но преди вадене трябва да се опита всичко, за да запазиш зъба. Ваденето е крайна мярка. На зъболекаря му е по-лесно за дръпне с клещите, но на теб втори зъб няма да ти поникне.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 21:06 от Дидичка

# 5
Потърси тогава второ, че и трето-четвърто мнение.
Лудост е да се вади зъб, който дори не е лекуван. Няма гаранция, че лечението ще е успешно, защото става всеки организъм с индивидуалните си особености може да реагира по различен начин, пък е лечението не е евтино, но преди вадене трябва да се опита всичко, за да запазиш зъба. Ваденето е крайна мярка. На зъболекаря му е по-лесно за дръпне с клещите, но на теб втори зъб няма да ти поникне.

Сега ще ида за второ мнение и ще питам дали ще стане да го лекуване. Зъба сега е пломбиран. Поне да издържи още малко. Аз съм на 28 и не ми се иска да го вадя ще станат 3 извадени освен мъдреците. Вече в краен случай ще го извадя. От лявата страна имам по един изваден горе и долу.

Общи условия

Активация на акаунт