Световъртеж, ниско кръвно и отпадналост

• 502
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте,
Вчера сутринта се събудих с причерняване и световъртеж. Мислих, че съм станала рязко просто. Да, но това продължи целият ден - кръвното ми беше 60-65 на 90-100, пулс около 60. Виеше ми се свят, както в легнало, така и в изправено положение. Пих айрян, много течности, ядох шоколад. Нищо не помогна. Днес ситуацията се повтаря. Не съм бременна. Не знам на какъв специалист да отида или какви кръвни изследвания да пусна, защото не мога да определя на какво се дължи това състояние. В здравословен план - преди 4 месеца ми откриха Хашимото, три месеца пих хормони и трябваше да отида на контролен преглед. Спрях лекарствата, но не съм се явила на преглед, защото свободен час има чак в края на месеца и тогава ще ида. Друго - преди две седмици спрях глутена и яйцата, защото детето се оказа с алергия и покрай нея и аз не консумирам. Третото е, преди 4 години забременях, родих, кърмих две години и спрях, защото забременях и сега кърмя 11ти месец второто. Нямаше нито ден почивка между тези две раждания и вероятно организмът ми вече е изтощен. На 33 години съм, ако има значение. Някакви съвети? Ще се консултирам с личния другата седмица, просто се чудя дали на някого му се е случвало и каква е била причината и как да си помогна междувременно. Благодаря предварително

# 1
  • Варна
Последните два пъти като бях с такива симптоми бях с ковид първия път и със сезонен вирус втория. Едно към едно.

# 2
  • София
Лекарствата при Хашимото не се спират. Дозите се коригират след всяко изследване, но, дори и да трябва да се спрат, това се прави с постепенно намаляване на дозата.

# 3
Мисля, че си си отговорила сама на въпроса - явно си в пълно изтощение.
Хормоните не се спират наистина, но освен тях - пусни си кръвни за анемия - ПКК, желязо ц ЖСК и феритин. Аз лично съм с много ниски желязо и феритин от няколко години и като ми паднат - направо не мога да стана от леглото. Умора, световъртеж, ниско кръвно…

# 4
Ако утре пак започна да ги пия, докато дойде ред на прегледа, дали ще си навредя допълнително? Ще опитам да звънна на ендокринолога, но ме съмнява да успея да се свържа точно с него, за да ме консултира, а до часът ми има три седмици… За първи път приемам хормони, реших, че щом ми е казал три месеца, следва да ги спра на третия, макар че явно на контролния е щял да коригира дозата. Благодаря за съветите.

# 5
  • София
При Хашимото обичайно приемът продължава с години, а симптомите при болестта включват и описаните.
Без да коментираш с лека, не предприемай на своя глава нито прием, нито спиране.
Поне с лл се консултирай и то не другата седмица, а сега.
Провери си хемоглобина. И кръвната захар също.

Общи условия

Активация на акаунт