Проблем на работа с началника и любовницата му

• 2 453
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Аман.. заради такива, където си разтварят краката навсякъде, да страдат хора, които имат ценз и умения.

Ако имате по-добри предложения за работно място.. огледайте се. Да се работи в токсична среда, особено и такава пълна с интриги, хич не е лесно.

Ако това, което Ви предлагат не е Вашето, помнете, че имайки умения, ще Ви вземат във фирма, в която ще Ви ценят като кадър.

# 16
Много интересно - масово се предлага на авторката да напусне работа, сякаш това е най-простото нещо на света. Никъде не се споменава, че тя има права. Ами ако е малък град, в който няма особено голямо предлагане на работни места? Кво прайм?

# 17
Малко да дам друга гледна точка. Дали е възможно тази обща работа да ти е предложена е с някаква друга цел, точно за да можеш спокойно да отсъстваш за болнични и т.н. докато поотрасне детето, без да страда работния процес? Много жени около мен нарочно си търсят точно такава по-спокойна позиция за първите години след майчинството, а и шефовете не очакват от тях да местят планини от първия ден след връщането.
Ти си знаеш как е ситуацията в твоята фирма, само давам идея.

# 18
Никъде не се споменава, че тя има права.

Това никой не го оспорва, но също така няма индикации, че правата ѝ са нарушени.

# 19
  • Далечният изток
Много интересно - масово се предлага на авторката да напусне работа, сякаш това е най-простото нещо на света. Никъде не се споменава, че тя има права. Ами ако е малък град, в който няма особено голямо предлагане на работни места? Кво прайм?
Предложете решение!

# 20
  • София

Никъде не ѝ се казва да напусне, преди да си е намерила нещо друго. Следва да има стабилност.

Другото, което е, никакви пари не си заслужават тормоз или да правиш нещо, което не е по твоята специалност, нещо, което не ти носи удовлетворение .. и дори нещо, което не разбираш и те първа следва да учиш и не знаеш дали и след време би ти послужило и има реализация. Това ще доведе до още повече негативизъм, който ще повлияе и у дома...

Ако Вие имате по-добро решение, предвид, че жената е обяснила, че прекият ѝ началник и шефът ѝ се разбират и няма да получи подкрепа, моля да го споделите.

# 21
Пътят... послан с добри намерения 😃 в дадената ситуаци няма такова нещо. Щеше да е хубаво, но не. Много е трудно да се намери работа тук. Преди 6 години случайно ме пратиха от бюрото по труда и си беше невероятен късмет.

# 22
  • София
Здравейте, върнах се на работа след майчинство и се оказа, че заместничката  ми е станала любовница на началника на отдела. Междувременно са и открили нова длъжност, а аз съм насочена да помагам на колегите и да върша съвсем различна работа. Тя е настанена в кабинета ми, за мен работно място няма. Работя където е свободно за момента. Станах "общак"... и покривам всички. Както и да е... съгласих се с това... Но от две седмици искат да поема частично друга работа в друг отдел. Аз заявиха, че не съм съгласна с това, но атаките им към мен стават все по-ожесточени. Ясно е, че искат да ме махнат. Много съм объркана. Какво да правя? Как да постъпя? Харесвам си работата и не искам да напускам.
За мен всичко в живота е на принципа търсене и предлагане. Ако имате как да смените работата си, можете да търсите на друго място . Ако не можете да я смените, придобивайте нови знания и умения, в сферата в която работите, за да може да сте по ценен кадър. Наясно сме всички, че ако човек е бензинджия примерно и е лесно заменяем , шефа може да си позволи всичко с него, ако обаче е специалист, който има редки умения, шефа не може да си позволи всичко, защото от това ще загуби и той, ако загуби такъв служител.
Така че, вашата ситуация може да е такава, в която да може да направите нещо, но може и да сте в ситауция, в която нищо не може да направите за сега. Но моя съвет е да трупате знания и умения.

# 23
  • Melmak
А тази работа, която работите в момента, толкова ли е непоносима? Или е въпрос на его, че се чувствате заменена?

# 24
Детето ти е малко, нова работа стрес, макар, че съм винаги за промените. Поеми работа, щом мажеш да я вършиш и се концентрирай върху детето ти. Ако и болничните не са проблем още по-добри. Да, кофти е, взели са ти мястото, но това е положението. Затова гледай кое е по-важното за теб. Разни протежета, любовници всичко е до време, няма нищо вечно, трупай нови знания, общуваш с други колеги, приемай нещата по-леко, току виж се отвори още по-добра възможност. Да поотросне детенцето ти, ако искаш още едно, виж си личните планове и проритети. Не взимай емоционални решения, в името на правдата. Не е честно, но това е живота.

# 25
  • София
Сложен казус. Но тук има няколко аспекта.
Половинките на шефа и т.нар. любовница - не занимавай и не падай толкова ниско! Мислиш ли, че няма да се разбере кой е моралния стожер? Ти си първата, в която ще се усъмни шефа и можеш да си стъжниш живота на макс. В крайна сметка - както казаха политици преди време - това не е незаконно, но е морално укоримо.

Моят съвет към теб е следния: влез плавно в работата си и виж как ще съчетаваш с малкото дете. Децата боледуват. Ще ти се налага много да отсъстваш, така че изчакай зимата. Ако има намеци, че много отсъстваш - ползвай го като коз - ето, аз се върнах, не на позицията, на която бях преди това, приех по-общата работа, защото очаквах, че може да има проблеми с боледуване и от сорта.

Но по темата любовници. Това за всяка жена, която си върши добре работата, се намира някой да го пусне като слух. Та в тоя ред на мисли - ти на калъп ли ги хвана или поватряш слухове? А ако наистина жената е по-добра от теб? Ако тя вече е на скорост, а ти тепърва набираш? Не те познавам, просто давам една друга гледна точка.

Общи условия

Активация на акаунт