6300лв сметка към А1

• 1 838
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте на всички!

Имам казус с А1. Баба ми почина юли месец миналата година и чак сега по съвсем страничен начин разбираме, че е имала договор за домашен телефон към А1 на нейно име (около 5лв месечна такса), който от неплащане за това време, т.е. 1 година, е достигнал крупната сума от 6300лв!
Ясно е, че някой от наследниците ще отиде да го прекрати. Въпросът ми е какво по дяволите се е случило, че с лихвите да стигне такава голяма сума на фона на 5 лева на месец?
Също така, когато се отиде с документите за прекратяване, това значи ли, че ще трябва да платим горепосочената сума, след като никой от А1 не е благоволил да ни уведоми, нито с писмо, нито с имейл, нито СМС, нито нищо?

Ще се радвам на всякакви съвети какво да очакваме и как бихме могли да постъпим, защото сумата наистина е прекалено голяма.

Благодаря Ви предварително!

# 1
Съжалявам за ситуацията. С удостоверение за наследници отивате в A1, да не би да има изпълнително дело? Става пл сложно. Такава сума!
https://www.a1.bg/prekratyavane-na-dogovora-pri-smart

# 2
Поискайте информация от А1 за какво е дължимата сума и как се е сформирала.

# 3
За една година 6300, да не сте разбрали грешно? По - скоро около 63 лева би трябвало да е сметката.Каква ще е тази лихва ? Изискайте подробна справка за произхода на сумата.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 08:42 от Пролетно цвете

# 4
  • София
Това е безумно голяма сума за такъв период от време, наистина ли правилно са казали, че е такава?! Някой да не е правил злоупотреби?!

Първо.. моите съболезнования за баба Ви.

Минимум следва да се отиде с акта за смърт на починалото лице и да се разгледат вариантите. Отидете ако се наложи в няколко офиса, защото има шанс да чуете и различни неща...

# 5
Моите съболезнование! Обадете се и на оператор - разговорите се записват и дават най-достоверна информация. Служител в офис ми обясняваше, че трябва да платя 200лв за устройство, което връщам, излязох от офиса, обадих се на оператор и няма такова нещо. Върнах се и директно подадох телефона на служителя и той почна да лъже, че не е казвал нищо за 200лв. Искайте пълна информация как се е сформирала такава сума.

# 6
  • София
Моите съболезнование! Обадете се и на оператор - разговорите се записват и дават най-достоверна информация. Служител в офис ми обясняваше, че трябва да платя 200лв за устройство, което връщам, излязох от офиса, обадих се на оператор и няма такова нещо. Върнах се и директно подадох телефона на служителя и той почна да лъже, че не е казвал нищо за 200лв. Искайте пълна информация как се е сформирала такава сума.

Именно и тук идва да подчертаем, че винаги когато връщаме устройства, следва да получаваме копие и да пазим всеки документ. Мен така се опитаха да ме измамят, че не съм върнала едно устройство и им дължа ХХХ пари.

После ми звъняха да се извиняват, след като се разбра, че грешката е тяхна - пазех си документа, ходих до офис и накрая даже ми предлагаха услугите си .. викам им аз не искам да чувам за Вас и да знам, че съществувате, вие пак нахалствате.

Успех с казуса.. моля споделете в крайна сметка дали са постъпили коректно и нормално, както следва.

# 7
Също бих помолила да споделите за развитието на случая. Сумата наистина е съмнително голяма.

# 8
Подкрепям мненията на останалите за това в А1 всичко да минава писмено, по телефон или на място със свидетел. Служителите им в магазините масово лъжат и мамят. На мен ми бяха пробутали договор, без да съм го искала или да знам изобщо. Два-три пъти ходих да се разправям и накрая сама си оправих проблема с много жалби (всичко писмено). Не бих се изненадала да са ви дали към ЧСИ (или да са продали дълга на фирма) и сумата да е такава, а накрая изобщо да се окаже, че баба ви изобщо не е имала и стационарен телефон, освен на документи към А1. За да прекратите договора искат всички наследници да са съгласни, т.е лично или с пълномощно.

# 9
Това потвърдено ли е за всички наследници. Ами някои с в чужбина и даже неоткриваеми, с неизвестен адрес.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 11:37 от Dimana12

# 10
Затова съм с предплатена карта, колко такива историй съм чувала... Дори брат ми се опитаха да го изработят, нае си адвокат за да докаже истината. Иначе щеше да плати за нещо, което не е ползвал и не е подписвал.

# 11
Нещо бъркате и не сте проверили още информацията, струва ми се. По-скоро сумата е 63 лв. - 60 лв. таксата за година и 3 лв. лихви. Стандартната лихва на данъци, сметки за ток и вода е 1 ст. на ден, т.е. 30 ст. на месец. За мобилните оператори не знам с точност, ама не ще да е като при бързите кредити.
Ако все пак някой ви иска ей така 6300 лв., си наемете незабавно адвокат.

# 12
Има точка преди нулите май. 63 лв. е сумата най-вероятно. Няма как сумата да е такава, защото никой няма да се забие с подобна измама, понеже като влезете в съда и спечелите делото по иска и хонорарите на вашия адвокат ще платят накрая.

# 13
Нещо бъркате и не сте проверили още информацията, струва ми се. По-скоро сумата е 63 лв. - 60 лв. таксата за година и 3 лв. лихви. Стандартната лихва на данъци, сметки за ток и вода е 1 ст. на ден, т.е. 30 ст. на месец. За мобилните оператори не знам с точност, ама не ще да е като при бързите кредити.
Ако все пак някой ви иска ей така 6300 лв., си наемете незабавно адвокат.

Много съжалявам за късния отговор.
И не. Не съм се объркала, както няколко човека предположиха. Мисля, че сумата е достатъчно стряскаща, че да не се загледам внимателно къде е запетаята.
Оказа се, че този номер е продаден, тъй като не е плащан определено време и вече е корпоративен. Това е сметката на въпросната корпорация.

# 14
Това е супер, значи не е ваша сметка и няма да я плащате.

Общи условия

Активация на акаунт