ЛОНДОН - 14

• 34 992
  • 724
  •   1
Отговори
# 15
Специално този на Paddington е готов. Дали вече работи или довършват не знам, но със сигурност щом позволява резервации, за тези дати ще работи

# 16
Имате достатъчно време до октомври, за да видите дали ще започне да работи.
Препоръчвам хотел Signature J Marylebone, на много хубаво място е, на 15 минути пеша до Marble arch, близо e до спирка на метрото, а пред самият хотел има и автобусна спирки. На пешеходно разстояние е и до Падингтън. Хотела е нов, много чист и с хубава закуска и кафе. Стаите са типично лондонски и леко тесни, но за няколко дни се преживява. Имахме страхотна гледка към града.

# 17
И аз запис с билети за Хари Потър студиото. Кацаме на 31.10, т.е. Хелоуин. Децата искат да обикалят за бонбони. Търся предложения за спокойни квартали с добра връзка до Уотфорд и централната част. Предпочитам апартаменти. Харесах едни в Челси, близо до Виктория стейшън и реката. Не знам дали е подходящ район обаче.

# 18
Ние точно за 31.10 следобед имаме билети за студиата и си мисля вечерта като се върнем да го заведем до Хари Потър магазина на гара Кингс Крос. Все си мисля, че там по него време ще има някаква празнична обстановка.

# 19
Зависи къде точно в Челси е, защото там няма много метростанции. Зависи на какво казвате близо до Виктория, иначе е хубаво и сравнително централно.

# 20
Леле, ще има силна българска агитка в Уорнър брос студията на Хелуин Laughing
И ние ще сме точно тогава и тъкмо влязох да нагледам за съвети.
Аз реших, че ще ни е по-удобно, а и по-евтино да наемем апартамент в Уотфорд, а в единия ден да отидем до Лондон с влак. Но сега пък съм силно притеснена за транспорта от там до летището в Лутън за сутрешния полет на прибиране. Дава ми маршрута с големи прекачвания и близо 2 часа път, а е под 30 км разстоянието.
Някой проигравал ли го е този сценарий?
Взех да обмислям за кола под наем, жилището има паркинг, но пустото му обратно шофиране също ме притеснява.
Всякакви препоръки ще са добре дошли!

# 21
За ходене предимно из Лондон, кола не препоръчвам. Много достатъчно заможни лондончани нямат коли. Но за един ден за конкретно място може да вземете.
Има и Убер, има и краткосрочен наем на час, подобно на Спарк в София

# 22
Да, определено бих избегнала кола под наем, предпочитам обществен транспорт, когато сме в големи градове. Попаднах на 1st Airport Taxis, някой ползвал ли е, дали са надеждни? Ще проверя и Uber, благодаря за предложението.

# 23
Скрит текст:
Леле, ще има силна българска агитка в Уорнър брос студията на Хелуин Laughing
И ние ще сме точно тогава и тъкмо влязох да нагледам за съвети.
Аз реших, че ще ни е по-удобно, а и по-евтино да наемем апартамент в Уотфорд, а в единия ден да отидем до Лондон с влак. Но сега пък съм силно притеснена за транспорта от там до летището в Лутън за сутрешния полет на прибиране. Дава ми маршрута с големи прекачвания и близо 2 часа път, а е под 30 км разстоянието.
Някой проигравал ли го е този сценарий?
Взех да обмислям за кола под наем, жилището има паркинг, но пустото му обратно шофиране също ме притеснява.
Всякакви препоръки ще са добре дошли!

Заради подобни притеснения резервирах последната нощувка в Лутън в хотел до летището. Сто пъти си благодарих за решението, след като видях за какъв трафик става въпрос в 4:00 - 5:00 ч сутрин в района около летището. Много коли чакаха да влязат в паркинга и беше като час пик освен там, така и на гишетата за проверка на багажа - много народ.
Става въпрос за 7.04. неделя, края на нашата пролетна ваканция. Може би не всеки път е така.

Със сигурност кола под наем би било удобно, ако не Ви притеснява лявото шофиране. Но при такова решение, непременно имайте едно на ум за трафика и си предвидете време.

Приятно да ви е!
Някой ден и ние при Хари Потър! Simple Smile

# 24
  • Варна
Ако колата под наем се взима с цел само да се стигне до летището, по-добре такси или UBER / BOLT.

# 25
А да, разбира се, щом е до летището. То и в Уотфорд надали има офиси на рент а кар. За много ранен полет бих взел хотел до летището последната нощ.
Убер, Болт, freenow даже ще са изгодни, ако сте 3-4 човека.

# 26
Ние също обмисляхме Уотфорд за нощувка, но сега сме се насочили към Лондон. Защото ще се окаже, че 2 дни ще сме там и само 1 в Лондон, а искам и там да разгледаме. Ако е много ранен полета и аз бих се насочила към нощувка близо до летището. Колебая се между апартаменти в Южен Кенсингтън и Бейкър стрийт, кой район е по-спокоен?

# 27
Според мен и двата района са спокойни. Важно е да сте близо до метростанция, за да е лесно придвижването навсякъде. Разстоянията са доста големи.

# 28
Малко нетипичен въпрос - по кое време става тъмно през лятото в Лондон?

Например, както в момента у нас се стъмва към 21ч., а в Лондон е 19ч., означава ли, че в 19ч там вече е тъмно?

# 29
Ами Англия е по на север от България и се стъмва по-късно отколкото при нас. В най-северните държави лятото дори има бели нощи. Когато тук е 21ч там си е 19 и е 'тъмно' примерно колкото у нас в 18ч.

Едит: трудно смятам с часовете. Проста там се стъмва по-късно като час отколкото у нас Simple Smile

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 22:56 от Lucky in love

Общи условия

Активация на акаунт