ЛОНДОН - 14

• 34 992
  • 724
  •   1
Отговори
# 30
Малко нетипичен въпрос - по кое време става тъмно през лятото в Лондон?

Например, както в момента у нас се стъмва към 21ч., а в Лондон е 19ч., означава ли, че в 19ч там вече е тъмно?

Не, грубо като има 2 часа разлика, значи и залеза е 2 часа по-късно от нашия (но не съвсем, защото е по-на север)
Има един сайт time and date, там можеш да търсиш по произволна дата и място. Абе търси в Гугъл sunset time London и излиза веднага.

# 31
Днез залеза в Англия ще е в 20:30 ,до към 21-21:30 е светло.21:30 в Англия -в България е 23:30.

# 32
  • До морето
Здравейте, долу-горе знае ли се кога ще светнат коледните украси в Лондон?

# 33
Тази година Hyde Park Winter Wonderland започва от 21.11.24г. По това време и украсите на града са направени вече и настроението е коледно.

# 34
Здравейте, долу-горе знае ли се кога ще светнат коледните украси в Лондон?
Попринцип около 10 ноември вече започват да светват по главните улици коледните украси.

# 35
  • Варна
На синът ми му се налага да пътува до Лондон за 1-2 дни, как стои въпроса с ползването на телефон на български оператор и ползването на мобилни данни. Трябва ли да се закупи някакъв роуминг пакет /на Виваком е/ или по-добре да се ползва някаква местна предплатена карта?

# 36
Да провери във Виваком дали има някакви промени, но до средата на Юни цените за разговори с България и мобилните данни бяха доста ниски. Разговори и СМС-и 0,09лв, а мобилните данни 0,01лв на мегабайт.
За 5 дни без да съм пестила интернет и с проведени няколко разговора до БГ платих около 5 лв по-висока сметка.

# 37
На синът ми му се налага да пътува до Лондон за 1-2 дни, как стои въпроса с ползването на телефон на български оператор и ползването на мобилни данни. Трябва ли да се закупи някакъв роуминг пакет /на Виваком е/ или по-добре да се ползва някаква местна предплатена карта?
Проверете дали плана му като цяло има включен роуминг, защото в последно време пакетите им са без включен роуминг и затова са една идея по-евтини.

# 38
Момичета, помагайте, защото съм индианец.
Ще пътуваме до Лондон за пет дни в края на октомври. Първо посещение ми е. Проучвам всичко, купих вече билети за Хари Потър уърлд.
Кацаме на Хийтроу, ще нощуваме по линията на метрото Elizabeth line, така че лесно ще се придвижим. Просто не ми става ясно за Oyster card има ли от къде да я купя на място като пристигна. На сайта им пише да я поръчам и ще я пратят до България. Наистина ли са нужни такива акробатики? Благодаря много предварително.

# 39
На летището можеш да я купиш. Оглеждай се за знаци/табели или питай някой от персонала.
Но по принцип не ти трябва - можеш да плащаш с карта навсякъде

# 40
В станциите на метрото има машини за продажба и зареждане на Oyster card. По пощата пращат Visitor Oyster card. По-лесно е да си вземете от Heathrow.

# 41
Ако имате безконтактни банкови карти (по една за всеки, който не пътува безплатно) може да ги ползвате тях без да давате излишни пари за ойстъри.

# 42
Благодаря на всички, май ще си пътувам с дебитната карта в такъв случай Blush

# 43
Може ли малко информация за кой пътува безплатно? Ще ползваме основно метро в центъра и влак до студиото с деца на 8 и 11 години. Явно ще сме голяма БГ група края на октомври и началото на ноември 🙂

# 44
Децата до 11 години пътуват безплатно в градския транспорт в Лондон

Общи условия

Активация на акаунт