ЛОНДОН - 14

• 35 136
  • 724
  •   1
Отговори
# 240
По същия начин. Там няма тълкуване на пушенето - цигари и вейпове са едно и също.
Не е разрешено и има солидни глоби

# 241
За пушенето видях, а за електронните цигари как седят нещата? Вейпове имам в предвид, някой запознат ли е

Електрически цигари се пушат по улиците и не съм забелязал  да има рестрикции за тях.
Какво точно е питането ви?

# 242
И аз с въпрос. Детето ще лети с приятели до Лондон, телефонът е на Yettel. Някакъв допълнителен пакет ли да вземем?

# 243
Ако престоят ще е до 1 седмица, вземете само интернет - пакет Roam&Surf UK Weekly - 20 лв за 8 GB.
Разговорите са евтини.

# 244
Много благодаря!

# 245
Или ако телефона поддържа есим, направо да си купи техен план с минути и интернет.
https://www.lycamobile.co.uk/en/esim/

# 246
Благодаря!

# 247
А такава голяма ли е разликата в цената на българските оператори? Аз съм на немски и до 31.12 отчитането в Англия е като в ЕС. Какво ще стане след това още не зная.

# 248
  • софия
Не разбрах причината да бъде изтрита официална информация:

От 2 април 2025 г. желаещите да посетят Острова ще кандидатстват онлайн за разрешително

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 06:20 от zvаnchе

# 249
Не разбрах причината да бъде изтрита официална информация:

Великобритания въвежда визи за всички в ЕС
От 2 април 2025 г. желаещите да посетят Острова ще кандидатстват онлайн за разрешително

Защото официалната информация не е баш тази. Беше посочен линк за официалната информация - gov.uk.

Цитат
Check if you need a UK visa:
Information based on your answers
You will not need a visa to come to the UK
If you’re travelling on or after 2 April 2025, you’ll need to apply for an electronic travel authorisation (ETA). You’ll be able to apply from 5 March 2025.

Посочила съм, че целта на посещението ми е туризъм и посещение на членове на семейството.

# 250
  • софия
Така или иначе, има промяна в процедурата по пътуване. Въпрос на семантика е дали се нарича "виза" или "електронно разрешително за пътуване", може би "виза" не е най-правилната дума и в текста и подзаглавието ясно е описано. Не е да си вземеш просто паспорта и да се качиш на самолета.

# 251
Цоп и аз в темата за Лондон..Ще летим - с ММ и двама малчугана под 12години в края на февруари 2025г. София-Станстед и после Гетуик-София. Тоест имам самолетни билети и билети за студиата на Уорнър
Ще взема адаптор/трансформатор за телефоните.
Ще плащаме транспорта с кредитна и дебитна карта.
Ден ПЪРВИ ще е за мотаене-  British museum, Лондон Тауър и Тауър бридж, площад Трафалгар, London eye, big Ben, Westminster abbey, Бъкингамския дворец, Natural history museum, разходка около Кенсингтън и Хайд парк. От тях каквото успеем.
Ден ВТОРИ Хари Потър студиата.
Ден ТРЕТИ ранния следобед летим от Гетуик та не зная дали и как ще го запълня.
Приема подсказки за трите нощувки в центъра или разкъсани?
Първият ден за мотаене-кое да отпадне? Вторият ден- не е ли много за студиата? Закупих фемили тур за 16.30ч-нямаше по ранен, достатъчно ли е, с гид за всички и снимки и видео за децата, луди фенове. Нещо друго?

# 252
  • софия
Два музея за един ден и останалото обикаляне първия ден ми се струват твърде много. Най-малко не съм сигурна чисто физически дали ще стигне времето. Накрая ще сте капнали. Обикаляйки, ще спирате да разглеждате. Бих оставила един от музеите за друг ден.

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 13:03 от zvаnchе

# 253
Програмата за ден 1 е неосъществима. British Museum го изключете от това пътуване. В Natural History Museum ще отидат минимум 3 часа. Ако си вземете билети за първия възможен час (мисля, че е 10 ч.), след това Hide Park и Кенсингтон са реалистичен план.
За втория ден не сте планирали нищо преди Студиото. Може да се разходите в Уестминстър, така прехвърляте част от разходката,  която си посочила за първия ден. Отидете на King's Cross, в магазинчето на Хари Потър също ще отиде време, то е запленяващо, а и ако решат да се снимат... От там до Euston e близо.
Щом летите от Гатуик, може да вмъкнете нещо и третия ден, ако станете рано (абсолютно възможно заради часовата разлика), но зависи все пак в колко е полета.
Зависи и къде ще ви е хотела и в колко пристигате в Лондон.

# 254
И на мен ден първи ми се струва претоварен. Бих препоръчала следния маршрут като основен: Площад Трафалгар, парк Свети Джеймс, Бъкингамския дворец, Уестминстърското абатство, Биг Бен и Лондонското Око.

От там бих съчетала или с Тауър Бридж и кулата, или с Природонаучния музей, който обаче пак може да не успеете да разгледате, а само да се разходите около него.

Хайд парк бих оставила за разходка или за втория ден преди посещението на студиото на Хари Потър, или за третия преди да отидете към летището.

И аз бих махнала Британския музей от програмата.

Общи условия

Активация на акаунт