ЛОНДОН - 14

• 35 141
  • 724
  •   1
Отговори
# 225
В някои магазини също има тоалетни. Например Marks&Spencer. В музеите може да се влиза безплатно и има тоалетни.

# 226
За 5 дни обменихме 60 паунда, накрая просто ги изхарчихме някъде за да не ги връщаме, но спокойно можеше да минем и без тях. Навсякъде плащахме с карти, включително и в градския транспорт. Картите са ни на ОББ и ДСК и са Виза. От предишните мнения ми направи впечатление, че в транспорта са имали проблем хората с Мастър кард, ама може и да греша.
Ходих в една обществена тоалетна в парка пред бъкингамския дворец, плащаше се 0,20 паунда и на всеки турникет имаше постерминал да се плати с карта. Още ми седи в банкирането 0,47лв. дръпнати от картата за тоалетна Grinning

# 227
Ние носихме 100 паунда, похарчихме ги ама насила. Вземете си за всеки случай.
Тоалетните някъде са само с карти (аз имам такава смешна сума за тоалетна), някъде има и с монети. На много места има обществени тоалетни, ние ползвахме и в заведенията, където почивахме.
Аз писах, че имахме проблем в градския транспорт с дебитна карта (банката не е българска), но винаги можете да си купите Oyster. Тъкмо ще си спестите таксите за плащания в чужбина. Основно се плаща с карти, на едно място исках да си разваля 50 паунда и ми отказаха плащане в брой, не можели да ми върнат.

# 228
Ние ползвахме на Първа инвестиционна, на ОББ и на Алианц, никъде не с дали засечка. Бяхме обменили само 100 паунда, повече от половината си ги върнахме, и то на летището пазарувахме в кеш, да не връщаме почти всички Joy
Само в едно заведение с китайска храна за вкъщи имаше някаква сума, под която не приемаха плащания с карта, май 15 паунда беше.

# 229
Никакви пари кеш не са ни трябвали. За автобуси, метро, влак се плаща с карта. Единственото място, на което видях табеле кеш онли беше сергия за печени фъстъци на тротоара.

# 230
Как се ориентирате за имената на улиците? Достатъчно ясно ли са обозначени и къде?

Искам да се разходя по Оксфорд стрийт и да разгледам магазините - 3-4 часа биха ли били достатъчни?

# 231
  • Пазарджик
Как се ориентирате за имената на улиците? Достатъчно ясно ли са обозначени и къде?

Искам да се разходя по Оксфорд стрийт и да разгледам магазините - 3-4 часа биха ли били достатъчни?
Навсякъде Има табели и човек лесно се ориентира. Относно разходката по Оксфорд стрийт ако не влизате по магазините би ви стигнало времето, но ако обичате да пазарувате по скоро не.

# 232
На Оксфорт стрийт може и цял ден да се прекара. Има изключително много магазини, зависи какво искате да видите.
Иначе улиците лесно може да се ориентирате с гугъл мапс, в автобусите и метрата съобщават всяка спирка, което също може да ви ориентира.

# 233
Аз нямам намерение да пазарувам, а само да се разходя по протежението на улицата и да разгледам някои магазини - най-вече тези, които ги няма в България, като Primark и Next. Искам да вляза и в търговския център Selfridges.

# 234
Ще ви стигнат 3-4 часа, макар че Праймарк лично на мен ми губи доста време, а там е  и един от най-големите им магазини на няколко етажа. И все пак гледам възможно най-бързо да изляза, за да се отдам на други неща.
Задължително минете през Outernet, много красиви прожекции правят и са безплатни.
Предполагам сега вече са тематично коледни.

# 235
  • В сърцето на трима мъже...
Днес плащах с карта на ДСК в градския транспорт - без проблем.
Използвам основно виртуална карта на Револют, но когато ти падне батерията на телефона Grinning нямаш избор и ползваш добрата стара пластика.
По повод парите в брой, дойдохме преди 5 дни и не ми се е наложило някъде да платя кеш.
Лондон е прекрасен.
Свръхтуризмът няма да го коментирам.

# 236
Бихте ли споделили впечатления за музеи или галерии извън основните, които се посещават? Визирам по-малките и не толкова популярни.

Също и дали имате информация за театри с постановки на поносими цени, може и извън Уест Енд? Или за каквото и да е културно събитие, което би било с отворен достъп или на невисока цена?

The Courtauld Gallery в Somerset House (една от най-добрите колекции с (пост)импресионисти в света и достатъчно малка, че да се види за ок. час и половина-два без бързане и без да ти гръмне главата). Също The Wallace Collection, Sir John Sloane Museum. И трите са с вход свободен и много по-малки и спокойни от големите музеи, които са непосещаеми уикенда. В Courtauld има и временни изложби с платен вход освен постоянната колекция.

В църквата St Martin-in-the-Fields на Trafalgar Square няколко пъти седмично има безплатни обедни концерти с класическа музика и не само.

# 237
  • София
Здравейте, включвам се в темата, вече като майка, някъде назад, мноого назад съм писала, ама тогава бяхме млади гаджета без деца.
Отиваме две семейства общо 3 деца 2х5 и 1 на 2.
Разбрах, че вече е ок да се плаща с карта, което е супер, помня, че се редих навремето за ойстъри.
Ще ходим за 3 нощувки, но не сме взели още билетите, как е времето там февруари и март? Натам сме се насочили.
Набелязала съм стадиона Емирейтс и тур там, заради мъжете. За децата аквариума, зоологическата градина, Падингтън, може би м&м и легото. Кои музеи биха били интересни за тях?
Другото време ще го караме на разходки.
Приемам всякакви съвети, кое до кое е близо и може да ги посетим едно след друго, кое колко време отнема, нещо друго интересно за деца, някаква уоу сладкарница може би?
За мен няколко часа в праймарк и ще съм щастлива Grinning
Също интересни места за снимки, другата мама е фотограф ♡

# 238
  • Варна

Ще ходим за 3 нощувки, но не сме взели още билетите, как е времето там февруари и март?

Имайте предвид ,че зимно време се стъмва рано - към 16.30 ч . Та си съобразете програмата с това. Иначе можете да улучите всякакво време, най -неприятно е като едновременно вали и е студено.   За музей , може би National History Museum , има доста препарирани животни и на децата може да им е интересно. Но , имайте предвид ,че тълпите са огромни и е психически натоварващо, децата може да се изнервят, а и вие . За снимки - някоя от обзорните площадки - Sky garden или Horizon22 ?

# 239
  • София
За пушенето видях, а за електронните цигари как седят нещата? Вейпове имам в предвид, някой запознат ли е

Общи условия

Активация на акаунт