ЛОНДОН - 14

• 35 165
  • 724
  •   1
Отговори
# 300
А как разбирате следното, най-вече подчертаната част:

"Разрешението ще бъде валидно за две години или до изтичане на паспорта на притежателя (което от двете настъпи по-рано), и ще дава право на многократни пътувания за период до шест месеца."

Хем валидността е две години, но правото на пътувания е до шест месеца, не е ясно дали има ограничение в броя посещения. Не следва ли многократните пътувания да са в рамките на тези две години?

# 301
Предполагам да стоиш макс 6 месеца
Аз не бих чел вестникарски интерпретации, има си официален сайт, там ще пише

# 302
  • Milano
Правилно neuromancer.

# 303
Да, сега погледнах. Явно преводът на информацията не е правилен - максимален престой от шест месеца и многократни пътувания в рамките на две години.

# 304
Може би, ако се четем, ще разберем какво пишем. Ни-къ-де не съм споменавала посолства, откази, интервюта с и т. н.

Но за виза точно това се прави.

Другото е просто регистрация.

# 305
Хора, четете преди да напишете нещо Apply for an electronic travel authorisation (ETA) такова електронно попълнена декларация ще се изисква от всички влизащи на територията на Великобритания, без тези със специални разрешения, като сетъл статус например.
За българите влизащи в Кралството, такова ще се изисква от 2 април. Подробности на посочения от мен сайт на правителството. Има апликация за телефон за това. Попълва се лесно и ще струва 10 паунда.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 09:42 от Danifin1

# 306
  • Milano
Може да не са наясно с превода на visa waiver.

Намаленията в Лондон до кога са?
Не ми излиза точна дата, а средата-края на януари.
От 19-ти натам дали ще ги хвана?

# 307
Януари са, особено в края му. Там постоянно има намаления. Mid season sales, Bank holiday sales. Ние сме ходили в началото на януари и намаленията бяха по-слаби спрямо Black Friday.

# 308
Здравейте,
Предстои ми пътуване до Лондон от 15.02 за 3 дни! Въпреки, че тези "визи" влизат в сила от април имам познат, който ми каза, че от 1.01 започнали да изискват някакви документи или някаква ел. попълнена декларация? Моля ако на някой му предстои пътуване в близките дни и кацане в Лутън да сподели има ли нещо вярно?
И второто ми питане е от Лутън до центъра на Лондон влак или автобус да избера?Предварително ще взема билети, но ме притеснява как да запазя с точен час като не е сигурно дали полета няма да закъснее?
От предишно пътуване си пазя Oуster картата. Нея ли да си заредя с пари за ползване на метрото или няма да има разлика ако използвам дебитна карта? Благодаря:)

# 309
  • Milano
Четете официална информация.
На мен British airways преди малко ми пратиха мейл в който имаше този линк:

https://www.gov.uk/guidance/check-when-you-can-get-an-electronic … tm_content=349924

Сега попълват други държави.

# 310
ETA ще се изисква от втори април (поне за българи, 0т 01.01 е за държави извън Европа)
ако сте възрастни и нямате намаления за транспорта е все едно ойстър или банкова карта. За влака от Лутън обаче мисля че ойстъра не става (това е извън Лондон)

# 311
  • София
Здравейте,
Предстои ми пътуване до Лондон от 15.02 за 3 дни! Въпреки, че тези "визи" влизат в сила от април имам познат, който ми каза, че от 1.01 започнали да изискват някакви документи или някаква ел. попълнена декларация? Моля ако на някой му предстои пътуване в близките дни и кацане в Лутън да сподели има ли нещо вярно?
И второто ми питане е от Лутън до центъра на Лондон влак или автобус да избера?Предварително ще взема билети, но ме притеснява как да запазя с точен час като не е сигурно дали полета няма да закъснее?
От предишно пътуване си пазя Oуster картата. Нея ли да си заредя с пари за ползване на метрото или няма да има разлика ако използвам дебитна карта? Благодаря:)

По второто питане, ние ползвахме влак до гара С.Панкрас. Считам, че е много бързо и удобно, както и независещо от задръстването от автомобили и други МПС-та. От гарата до хотела ни в близост до Британския музей бяхме пеша, но от гарата има всякакви начини да се предвижите докъдето ви трябва.
Oyster съм ползвала при първото ми ходене до Лондон преди доста години, последния път си използвахме кредитни карти. Предполагам, че цената на билета е една и съща, по-скоро с Oyster ще имате примерно една транзакция за зареждането, пък с кредитната карта всеки ден, в който пътувате, и много зависи какви са съответните курсове за деня.

# 312
Благодаря ви за бързите отговори! Simple Smile
Забравих да попитам дали си заслужава да се посети Paradox музея?
За Мадам Тюсо вече запазих, ще букна и качване на Sky Garden, от сайта ticombo закупих билети за Тотнъм- Манчестър Юнайтед, дано е надежден сайт и билетите пристигнат навреме.

# 313
  • София
Да си призная, че на мен Мадам Тюсо грам не ми хареса. Ако сега трябва да отида с някой, който не е ходил, ще се постарая доста да го откажа. За сметка на него бих се шляла по улиците в Нотинг Хил или пък разходка до Гринуич.

# 314
Здравейте,
Може ли линк от кой сайт мога да закупя изгодни билети за влак от летище Лутън до Лондон.
С точен час ли е и проблем ли е ако има закъснение на полета примерно?

Общи условия

Активация на акаунт