ЛОНДОН - 14

• 35 221
  • 724
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Така... сутринта си отворих пощата, видях промоция на wizz и директно се записвам в темата, защото отиване и връщане е за 130 лв за нашите дати. Знам, че ни трябва паспорт, знам и за ETA. Билети за Хари Потър купих директно, защото е моя малка мечта на рождения ми ден да съм там. Отивам за чета и да направя план за 5 дни, които ще сме там. Трябва и да намеря къде да спим... малко спонтанно, но пък се радвам.

# 496
ETA- та не е ли задължителна от 02/04?

# 497
ETA- та не е ли задължителна от 02/04?

Да

# 498
  • София
Да, аз резервирах покрай 24 Май и ще е влязла в сила.
Опитвам се да намеря информация за районът на Queens park, намерих много симпатично airbnb на прилична цена там willesden green tube station. Била съм в Лондон преди милион години и не мога да се ориентирам...

# 499
  • софия
Идвам силно да препоръчам още едно забавление: корцерт на Абба. Страхотно преживяване и спектакъл! Има музиканти и певици на живо, самите Абба са като живи, цялото шоу е невероятно! Англичани знаят как да се забавляват - има цели компании, облечени тематично, в транспорта до/от там пеят, по време на спектакъла се пее, танцува. Изживяването е комплексно.
Следващия път пак ще ходим!

Всички "момичета" бяха с блестящи якета с ресни и диско топки обеци.

Друго, което отдавна забравям да споделя: харесвам повече Skygarden от Horizon 22. В Скай е по-обживяно и мога да стоя там без да броя минутите. По-приятно ми е цялостното преживяване. В Хорайзън има 5 масички и нищо повече.

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 20:15 от zvаnchе

# 500
Идвам силно да препоръчам още едно забавление: корцерт на Абба. Страхотно преживяване и спектакъл! Има музиканти и певици на живо, самите Абба са като живи, цялото шоу е невероятно! Самите англичани знаят как да се забавляват - има цели компании, облечени тематично, в транспорта до/от там пеят. Изживяването е комплексно.
Следващия път пак ще ходим!

Друго, което отдавна забравям да споделя: харесвам повече Skygarden от Horizon 22. В Скай е по-обживяно и мога да стоя там без да броя минутите. По-приятно ми е цялостното преживяване. В Хорайзън има 5 масички и нищо повече.

АББА ми предстои в края на юни с две приятелки. Но и аз разбрах от очевидци, че шоуто било уникално.

За деца да дам като идея новия мюзикъл на Дисни Херкулес. От юни ще го пускат. Със сина ми ще ходим в средата на юли и тогава ще мога да споделя и лични впечатления.

# 501
  • софия
Оооо, завиждам!
Отидете по-рано. Във фоайето си взимаш питие, купуваш си мърч (под спирката на ДЛР-а също има магазин), говориш си с разни хора. Много е весело.

# 502
  • София
Здравейте, някой ходил ли е на екскурзия до Стоунхендж, Уиндзор и Бат при посещение в Лондон? Ще се радвам, ако сподели впечатления. Доколкото видях, има турове, които комбинират и трите, но явно идва прекалено натоварено и се чудя кое ще е по интересно - Бат с римските бани или Уиндзор?

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 23:43 от annie13

# 503
Сам съм ходил, не с екскурзия.
То зависи на вас какво ви е интересно. Бат е обект на ЮНЕСКО заради архитектура и градоустройство, Уиндзор си е замъка на кралете... Ако сте влизали по другите дворци (Тауър, Бъкингам) може би няма смисъл и в Уиндзор...

# 504
  • София
Много благодаря за отговора. Със сигурност ще посетим Tower, ще видим дали ще има време за Бъкингам. Някой има ли собствени  впечатления от Dungeons, специално за тийн на 15 г. дали ще е интересно?

# 505
Летище "Хийтроу" затворено заради пожар за целия ден, засегнати над 1000 полета.
https://www.theguardian.com/uk-news/live/2025/mar/21/hayes-subst … -power-cut-outage

# 506
Много благодаря за отговора. Със сигурност ще посетим Tower, ще видим дали ще има време за Бъкингам. Някой има ли собствени  впечатления от Dungeons, специално за тийн на 15 г. дали ще е интересно?

На моя син на 11 години му беше интересно, но той се интересува много от история. В училище също учат за историята на ОК и Лондон, чете по темата, та нещата не са му непознати. Имайте предвид, че атракцията е почти непрекъснато  на крак, така че не ходете уморени. Ние отидохме след пътуване 400 км до Лондон и два часа разглеждане на Уестминстърското абатство и в един момент все се чудех къде да се подпра.

# 507
  • у нас
Бъкингамският дворец не е отворен по това време. А само лятото, когато кралските особи ги няма.

# 508
  • София
Бъкингамският дворец не е отворен по това време. А само лятото, когато кралските особи ги няма.
Да, знам. Ние ще ходим през лятото, но отсега се опитвам малко да се ориентирам и да планирам нещата.
Дано бързо се овладеят нещата на Хийтроу. Надявам се да няма пострадали.

# 509
Доколкото разбрах, пожара не е на летището, а в подстанцията

Общи условия

Активация на акаунт