ЛОНДОН - 14

• 35 195
  • 724
  •   1
Отговори
# 510
Аз да попитам дали някой има мнение за Леголенд Уиндзор. Струва ми се, че на 12-годишно момче ще му е скучно откъм атракции, но пък и двамата сме големи фенове на Лего. Чудя се дали да го предложа на сина ми или да си замълча. В Уиндзор ще посетим замъка. Нещо друго, което ви е харесало?

# 511
Аз да попитам дали някой има мнение за Леголенд Уиндзор. Струва ми се, че на 12-годишно момче ще му е скучно откъм атракции, но пък и двамата сме големи фенове на Лего. Чудя се дали да го предложа на сина ми или да си замълча. В Уиндзор ще посетим замъка. Нещо друго, което ви е харесало?
Ако сте фенове на Лего отидете в Legoland Günzburg Германия. Най-големият в Европа. Увеселителен парк, отворя на началото на април и затваря началото на ноември. Около всеки празник има тематични лего-декорации, голям магазин. Може да се лети до Memmingen.

# 512
Ако сте фенове на Лего отидете в Legoland Günzburg Германия. Най-големият в Европа. Увеселителен парк, отворя на началото на април и затваря началото на ноември. Около всеки празник има тематични лего-декорации, голям магазин. Може да се лети до Memmingen.

Благодаря. Знам за парка в Германия, но за тази година не се очертава ходене в тази посока. В Уиндзор ще бъдем, защото детето ще ходи на летен курс в Итън, и понеже така и така сме в района, се чудя дали да го посетим.

# 513
Ние сме ходили няколко пъти. На децата им беше интересно. Големия ми син идваше с нас. Мисля, че беше на 15 тогава. Парка не е голям, но има интересни атракции. Имали сме проблем с рейсовете, затова ви препоръчвам да видите и алтернативен вариант за връщане. Bolt, Uber.

# 514
Ние сме ходили няколко пъти. На децата им беше интересно. Големия ми син идваше с нас. Мисля, че беше на 15 тогава. Парка не е голям, но има интересни атракции. Имали сме проблем с рейсовете, затова ви препоръчвам да видите и алтернативен вариант за връщане. Bolt, Uber.

Мерси. Ще обмисля тогава. Ние ще бъдем в един апартамент точно до входа на Уиндзор (според описанието) и май имаше градски транспорт до парка. Ще проверя де, но ще имам предвид и Болт и Юбер.

# 515
Да, има рейсове. Щом ви е толкова близко, по-добре да отидете. Обикновено има ваучера  на кутиите със зърнени закуски 2 билета на цената на 1.

# 516
Да, има рейсове. Щом ви е толкова близко, по-добре да отидете. Обикновено има ваучера  на кутиите със зърнени закуски 2 билета на цената на 1.

Мерси за идеята. Май вероятно ще отидем. После ще дам отзиви - през юли. Има време до тогава.

# 517
Бъкингамският дворец не е отворен по това време. А само лятото, когато кралските особи ги няма.
Да, знам. Ние ще ходим през лятото, но отсега се опитвам малко да се ориентирам и да планирам нещата.
Дано бързо се овладеят нещата на Хийтроу. Надявам се да няма пострадали.

Може би знаете, но все пак да кажа, че билетите за Бъкингам за това лято са ги пуснали. Аз влязох да купя за Уиндзор и случайно ги видях и за Бъкингам, така че и за там взех.

# 518
Ще пътуваме май месец от Варна с прикачване на летище в Лондон за Порто. Няма да излизаме от летището. Вярно ли е, че от април месец се плаща такса от 10 паунда и тази такса необходимо ли е да се заплаща ако не се излиза от летището?

# 519
  • София
Спешен въпрос, извинявам се, но нямам време да ровя - за Лондон пътуващ на 30.03. и връщане 01.04. трябва ли да има валидност на паспорта 6 месеца в момента. Изтича август 2025 паспорта на детето.

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 09:08 от Olive

# 520
Спешен въпрос, извинявам се, но нямам време да ровя - за Лондон пътуващ на 30.03. и връщане 01.03 трябва ли да има валидност на паспорта 6 месеца в момента. Изтича август 2025 паспорта на детето.
Миналата година пътувахме двамата със съпруга ми с изтичащи след месец паспорти. Никакъв проблем, паспортът важи до датата, която си пише на него.

# 521
Ще пътуваме май месец от Варна с прикачване на летище в Лондон за Порто. Няма да излизаме от летището. Вярно ли е, че от април месец се плаща такса от 10 паунда и тази такса необходимо ли е да се заплаща ако не се излиза от летището?
От 2 април в Обединеното кралство се влиза само с ЕТА - Electronic Travel Authorisation, който към момента струва 10 паунда, а от 09.04 ще струва 16 паунда.
Летище Лутън няма транзитна зона и дори и само за прекачване пак трябва да минете паспортен контрол, съответно ви трябва ЕТА. Цитат от сайта на летището: "London Luton Airport is a point-to-point airport. We do not have transit facilities for international passengers wishing to connect to another destination."
ЕТА се изкарва лесно следвайки стъпките в сайта GOV.UK. Ето и линк към страницата: https://www.gov.uk/guidance/apply-for-an-electronic-travel-authorisation-eta

# 522
Теглете си приложението и попълвайте, елементарно е, че и по висока ще става таксата.Независимо по какъв начин влизате във Великобритания важи за всеки, дори и бебета.

# 523
А, възможно ли е таксата да я платим преди 09.04 за да избегнем повишаването й след като пътуването ще е май месец?

# 524
Да, правете го днес, отнема две минути.Чиста стена за снимане, паспорт и дебитна карта Ви трябват.

Общи условия

Активация на акаунт