ЛОНДОН - 14

• 35 206
  • 724
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, с мой приятел(на по 23 години) ще посетим Лондон между 29.11 и 03.12 за пръв път и бих искал да помоля за някои основни съвети като за новобранци. Кацаме на сутринта в Лутън. Хотелът/мястото за спане не сме избрали, ако можете тук да ни посъветвате(досега сме гледали единствено множеството локации на х-л Premier Inn в Waterloo и до гара Easton. И кои основни забележителности можем и трябва да посетим в този период? Благодаря предварително!

*в един от дните ще ходим до Манчестър, за да гледаме мач, бидейки футболни фенове и тук имаме колебание как се стига най-добре до Манчестър с влак или автобус, тъй като мачът е ранен в неделя от 13;30

# 211
Всяко място за настаняване, което е близо до метростанция е добро. Все пак е за предпочитане да не е съвсем в крайните райони/зони на Лондон, за да не губите време в придвижване. Мястото за настаняване си го избирате според бюджета. Най-лесно е да отворите Букинг и по карта и цени да си изберете подходящо място за нощувки.
Във времето, в което ще сте в Лондон, вече ще има коледни украси в целия град. Ще е започнал и Winter Wonderland в Hyde Park (коледен панаир).
Какво ще посетите и трябва да посетите, пак зависи от вас. Какви са интересите ви, с какъв бюджет разполагате. В Лондон има много безплатни музеи - Британски музей, Природонаучен музей, Музей на науката, Националната галерия, галерията Тейт (Tate Modern). А ако не ви се ходи в музеи, може просто да се разхождате из града. Покрай Бъкингамския дворец, Парламента, Лондонското око, моста Лондон бридж, Лондонската кула (Tower of London). Да посетите Borough Market(пазар), да отидете с корабче до Гринич. Има много какво да се види и можете да си изберете според интересите.
За пътуването до Манчестър - с влак е най-бързо и ако искате по-ниски цени, трябва да си купите по-рано билети. Иначе проверете колко часа е пътя с автобус. Предполагам, че цената ще е доста по-ниска.
Може да има и полети между двата града. Потърсете в Гугъл. Понякога вътрешните полети и без багаж са по-евтини от влак.

# 212
Благодаря Ви! Устройва ни нещо подобно на бюджетните хотели, които на моменти са и по-евтини от Airbnb, тоест около 400лв на вечер за стая.
За коледния период не бяхме помислили, но предполагам ще е още по-красиво, ще отидем до Хайд парк със сигурност значи.
Основните забележителности, които изредихте са в bucket list-a, добавяйки и мачът ще ни се запълни програмата предполагам.
Автобусът часово не ни устройва иначе е доста евтин, да. Влакът е със 100лв по-скъп от самолета, предполагам самолета отХийтроу е по-добрата опция в такъв случай.

Всяко място за настаняване, което е близо до метростанция е добро. Все пак е за предпочитане да не е съвсем в крайните райони/зони на Лондон, за да не губите време в придвижване. Мястото за настаняване си го избирате според бюджета. Най-лесно е да отворите Букинг и по карта и цени да си изберете подходящо място за нощувки.
Във времето, в което ще сте в Лондон, вече ще има коледни украси в целия град. Ще е започнал и Winter Wonderland в Hyde Park (коледен панаир).
Какво ще посетите и трябва да посетите, пак зависи от вас. Какви са интересите ви, с какъв бюджет разполагате. В Лондон има много безплатни музеи - Британски музей, Природонаучен музей, Музей на науката, Националната галерия, галерията Тейт (Tate Modern). А ако не ви се ходи в музеи, може просто да се разхождате из града. Покрай Бъкингамския дворец, Парламента, Лондонското око, моста Лондон бридж, Лондонската кула (Tower of London). Да посетите Borough Market(пазар), да отидете с корабче до Гринич. Има много какво да се види и можете да си изберете според интересите.
За пътуването до Манчестър - с влак е най-бързо и ако искате по-ниски цени, трябва да си купите по-рано билети. Иначе проверете колко часа е пътя с автобус. Предполагам, че цената ще е доста по-ниска.
Може да има и полети между двата града. Потърсете в Гугъл. Понякога вътрешните полети и без багаж са по-евтини от влак.

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 14:07 от nikichakarov7

# 213
Погледнте и хотелите Ibis и Holiday Inn Express, те също са бюджетни, а и имат хубави централни локации. Гледайте за тях през официалните сайтове, защото имат повече отстъпки отколкото в букинг.

# 214
Автобусът часово не ни устройва иначе е доста евтин, да. Влакът е със 100лв по-скъп от самолета, предполагам самолета отХийтроу е по-добрата опция в такъв случай.
Ами вижте как можете да придвижите от мястото където ще слезете (летище или гара) до стадиона. Така най-добре ще прецените с какво да пътувате. Влаковете със сигурност са повече на ден от самолетите, но със сигурност пътуването е по-дълго.
За хотел и аз мога да препоръчам да видите един - Ravna Gora. Намира се до Холанд парк. Има две метростанции до него. Преди години беше с много пролични цени. Надявам са, че не е прекалено скъп вече. Резервирала съм го от Букинг.

# 215
Ние сме отсядали Royal National Hotel. На комуникативно място е

# 216
Ние все отсядаме в един и същ хотел - premier inn на Сейнт Панкрас по две причини: намира се на 200 метра от входа на гарата и метрото, а ние пътуваме от/до Лондон с Евростар, и има стаи за трима с нормални легла. И мноооого ми харесва закуската. Също децата ги водят деца поне до 15 години и когато двама възрастни плащат закуска, детето не плаща. Не че сме направили страхотни икономии, но звучи добре.

Проверете го, ако ви устройва като място.

Аз да попитам дали между Коледа и нова година все още има коледни пазари из Лондон. Бих посетила някой.

# 217
  • София
Аз да попитам дали между Коледа и нова година все още има коледни пазари из Лондон. Бих посетила някой.

Миналата година бяхме от 23 до 28 или 29, че вече не помня и имаше работещи коледни пазари. Доколкото бях чела някои, дори работят и няколко дни след Нова година.
https://www.visitlondon.com/things-to-do/whats-on/christmas/best … markets-in-london

# 218
Аз да попитам дали между Коледа и нова година все още има коледни пазари из Лондон. Бих посетила някой
Според дъщеря ми (живее в Англия) коледните базари започват и завършват по различно време. За всички имало информация в интернет. А за Лондон каза, че със сигурност ще има все още работещи по това време. Само трябва да се провери кои.

# 219
Благодаря ви, ще проверя, ако имаме време, че пак наситих програмата.

# 220
Някой дали би могъл да ми препоръча добър и изпитан туристически агент, който да организира пътуване до Лондон - избере самолетни билети, уреди настаняване, направи програма за няколко дни. Знам, че с помощта на тази тема лесно мога да се справя и сама, но в момента не само нямам време, но и търпение да го направя адекватно. Благодаря предварително!

# 221
Включвам се с малко снимки и разказ за лондонското ни приключение Blush
Много ми хареса и определено бих се върнала с удоволствие да разгледам местата, които не успяхме.
Кацнахме на Станстед - има влак за Лондон , купихме си билети от едни автомати, където се плаща с карта. Апартамент ни беше в квартал Мерилебоне близо до Оксфорд стрийт. Самото място за настаняване не го препоръчвам, защото сградата беше стара и миришеше на мухъл. Но кварталът е много приятен и пълен със заведения, пекарни и магазини. Попаднахме също и на фермерски базар.

Хари Потър студиото - уникално изживяване за малки и големи! За всички с по-късен час за разглеждане - има възможност ако не е натоварено да ви пуснат по-рано. На нас 5 часа ни бяха достатъчни. Още един съвет не бързайте да вървите от зала в зала. Има много интересни места, на които може да отделите време и да се снимате.

Видяхме отвън Бъкингамския дворец, според мен не е нещо впечатляващо. В парка до него изкарахме повече време в опит да снимаме гъски и катерици.

National history museum - имахме много големи очаквания и малко се разочаровахме. Сградата е красива и залата със скелета е впечатляваща. Накрая сина ми каза, че музея в Пловдив повече му харесва 😀 най-вероятно, защото сме му чести посетители.

National science museum - определено ни хареса повече имаше интерактивни места и децата се забавляваха да правят лекарства на едни екрани или да се опитват да работят с ръкавици, като на космонавтите.

И двата музея са безплатни и може да се резервира дата и час онлайн, за да не чакаш на опашка за билет.
London eye - заслужава си парите за билета. Качихме се по тъмно и се насладихме на светлините на града. Движи се много бавно и с хубав телефон/апарат стават много добри снимки.
Направихме и една разходка по Millennium bridge от катедралата Св Павел. Разкошно място за гледки към небостъргачите и мостовете. Районът около реката е много приятен също.

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 19:17 от EvitaP

# 222
Здравейте, наближава и нашето първо пътуване до Лондон. Искам да попитам, смятам да обменим само 50 паунда и да плащаме с карти. Дали е достатъчно като сума? Навсякъде ли може да се плаща с карти? В няколко статии четох, че в градския транспорт може да се плаща само с английски карти( имам в предвид, както е при нас, качваш се и се чекираш с банкова карта). Ще имам карти от ДСК  и ТБИ, мъжа ми е с ОББ, ако има значение.
Втория ми въпрос има ли често обществени тоалетни в центъра? И там как се плаща? Може ли с карта или трябва да имаме кеш?

# 223
Със сигурност не е само английски карти транспорта, с всякакви е, като случайно някоя банка може да не работи. Ако имате повече карти, по-голям шанс да работи.
Ако не стане, купувате ойстъри.
За тоалетни не знам, ползвал съм по музеи, заведения, никога не съм ги мислил тоалетните.

# 224
ДСК и тби не са много надеждни от моя опит.Цкб ми беше по-успешна.За градския транспорт говоря.Кеш нося винаги и навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт