Какъв крем за лице използвате? – 25

• 86 872
  • 698
  •   1
Отговори
# 225
Много важно е какъв тип е кожата и какъв е видът на фон-дьо тена. Трудно може да се даде универсално решение за всеки.

# 226
Здравейте, вече си купувам няколко пъти на фон дьо тен и СС крем и не мога да разбера къде греша. Първо да кажа, че съм с доста бяла кожа, но имам сенки под очите и искам да е покривен. Слагам директно фон дьо тена върху чиста кожа и подозирам, че там ми е грешката. Едно че, стои все едно е на шупли и второ, че вместо да покрива аз имам чувството, че повече се забелязват фините бръчки около очите и изобщо не стои ок. Също така ако сложа отдолу крем за лице, все едно кремът започва да се бели. Моля, споделете какво слагате преди фон дьо тена и какъв използвате. Омръзна ми да купувам и така да стоят. Последно взех СС крема на Lumene, но пак не съм очарована. Моля за препоръка за точни продукти и последователност.
При мен това се получава обикновенно, ако не е точната консистенция фдт или ако е "чиста" кожата (неподготвена), както предполагате.
Много зависи каква кожа имате, но обикновенно, за да ми се получи добре слагам хидратиращ крем , изчаквам и след това ползвам една основа за грим на Лореал, която случайно открих, но и без нея за мен крема е по-важен.
По-умерено количество е също опция, да започнете с малко и после да наслоите, ако фдт позволява. За сенките под очите пробвайте с коректор.

Допълвам, за да стои така шупли може би обърнете внимание и на начина на поставяне на фдт. Аз съм изпробвала четки, гъби и всякакви други опции, но колкото и странно да звучи единствения начин да стои естествено при мен е като го поставям с пръсти.

Последна редакция: нд, 15 дек 2024, 19:10 от count(ess)_horror4e

# 227
Дали ще стане така зависи от състоянието на кожата ти и от продуктите, които си нанесла преди това. След като става на шупли - тоест суха кожа се лющи и пада, нали така? Значи кожата ти по принцип има нужда от хидратация. Поддържаш ли я?

Отделно, аз харесвам силиконова основа за грим, но не на всеки допада. На мен ми харесва усещането и много хубаво заглажда всичко. Под очи за тъмни кръгове се ползва коректор, не фдт, и трябва да е малко по-светъл тон от фдт.

Аз лично от доста време не ползвам фдт, ползвам единствено слънцезащита с цвят или bb крем с фактор, имам няколко и са достатъчно покривни спрямо това, което искам. Иначе ползвах преди това линията Forever на Dior. Промениха преди няколко години формулата и не е каквото беше, но така и не на Ерих друга алтернатива, която да ми допадне.

# 228
Firebird26, коя силиконова основа и кой тониран слънцезащитен ползваш?
Аз ползвам един на Uriage, обаче ми идва жълтичък и не мога да си намеря някой друг 50-ти фактор...
Благодаря ти Simple Smile

# 229
Ползвам светлия на Isdin, 50 фактор е, аз съм доста светла и този е единственият, който ми пасва на цвета на кожата. За съжаление тези на други марки, които съм пробвала, или са ми твърде тъмни, или твърде оранжеви в светлите си варианти. Този много ми харесва и като консистенция, доста е течен и според мен хидратиращ. Нямам нужда от никакъв допълнителен геим с него, той бая замазва, де😅

Отделно ползвам понякога Clinique Moisture Surge, който е 25 фактор, но го купих малко насляпо и не знам дали бих повторила.

Понеже от известно време рядко ползвам фдт за база взимах едни силиконови ампулки, които реално са еднократна доза, има ги в ДМ. Schaebens Perfect Skin се казват, имат лек блясък. На мен лично много ми харесват и добре ми стоят, но бях препоръчала на приятелка и тя не ги одобри, така че е въпрос на вкус. Иначе преди това съм ползвала някакви обикновени, нескъпи бази за грим на силиконова основа, купувала съм от дрогериите. Отдавна бешe и не знам продуктите дали все още ги има и са със същата формула, но бях доволна от базата на NYX. Неше една розова, pore refining нещо си се казваше. Тези, които са pore refining/minimizing често са на силиконова основа според каквото съм пробвала.

# 230
И аз се усъмних, че кожата може да е дехидратирана щом става на шупли.
Аз съм с мазна кожа и въпреки това рутината ми сутрин в студнеото време сега е един лек хидратиращ крем на Caudalie и отгоре слънцезащита на Skin 1004 която е и много добра основа за грим. В ежедневния грим не изпозлвам отделна основа. И отгоре вече фдт.
Определено се убедих, че правилната грижа за кожата е най-голямата предпоставка за добре изглеждащ грим.

# 231
Здравейте, вече си купувам няколко пъти на фон дьо тен и СС крем и не мога да разбера къде греша. Първо да кажа, че съм с доста бяла кожа, но имам сенки под очите и искам да е покривен. Слагам директно фон дьо тена върху чиста кожа и подозирам, че там ми е грешката. Едно че, стои все едно е на шупли и второ, че вместо да покрива аз имам чувството, че повече се забелязват фините бръчки около очите и изобщо не стои ок. Също така ако сложа отдолу крем за лице, все едно кремът започва да се бели. Моля, споделете какво слагате преди фон дьо тена и какъв използвате. Омръзна ми да купувам и така да стоят. Последно взех СС крема на Lumene, но пак не съм очарована. Моля за препоръка за точни продукти и последователност.
Аз съм с мазна кожа.Всеки бб ,сс или фон дьо тен задължително го размесвам с тоалетно мляко .След като попие слагам пудра и тази последователност е добре за мен.

# 232
  • Варна
Аз съм със смесена кожа и основата за грим на NYX
Скрит текст:
цитирана по-горе ми пасна идеално, матира и прави лицето копринено..много съм доволна. При повод я смесвам с това
Скрит текст:
и се получава чудесно:plus1:

# 233
Идвам с едно питане.
Каква може да е причината даден крем за лице да изисква дълго втриване, докато спре да образува бял филм върху лицето?
Купих си един крем на Колагена, който се държи така върху кожата ми. А не слагам по-голямо количество от едно грахово зърно.

# 234
  • на последния етаж
Има ли отделна тема за околоочните кремове? Интересува ме този на Др.Дерм с пептиди - ползвали ли сте го? Имате ли впечатления?

# 235
Аз го ползвах, приятен е, нямам оплаквания, но нямам и проблеми в околоочната зона.

# 236
  • София
Като стана дума за околоочни - какъв точно трябва да е ефекта от Крема? Нямам тъмни кръгове, на 27г съм и виждам мноого леки, фини линийки. Ползвам един корейски с бакучиол. Харесва ми, че овлажнява зоната, бакучиола уж за фините линии, но като цяло какъв трябва да е ефекта на околоочния крем?

# 237
За  27г  възраст е достатъчно да хидратира.

# 238
Здравейте, препоръчаха ми този крем за около очи, малко преди 40 г. съм и имам нужда от по- тежка артилерия вече сякаш. Използвала ли го е някоя от вас, моля за мнение Simple Smile

# 239
Ползвам този крем в момента и на мен много ми допада. Текстурата е много приятна, има лек аромат и овлажнява добре кожата около очите. Толкова. Ако имате други очаквания, това не е вашият крем.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 15:25 от Pifun

Общи условия

Активация на акаунт