Какъв крем за лице използвате? – 25

• 71 562
  • 566
  •   1
Отговори
# 540
Който може да си го позволи, да купува...
Аз също ползвам кремове до 50-60 лв.

# 541
За мен не е глупаво. И аз имам психологическа граница, която е доста, ама доста под посочената цена. Такива пари за крем не давам. Стъпила съм здраво на земята и знам, че никакъв крем няма да върне кожата ми към състоянието й отпреди 20 години. Достатъчно ми е да не предизвиква дразнене по никакъв начин и да хидратира добре- неща, които почти всички кремове и за по 10 евро правят.
Точно! Дерматоложката ми каза, че лифтинг ефекта в кремовете е маркетинг, никакъв крем не може да върне младежкия контур. Само оперативния лифтинг има ефект. Същото е и с бръчките, няма вариант крем да ги изглади. 🤷‍♀️

# 542
  • Велико Търново
Има и такива глупави жени, които купуват скъпи кремове или може би не са чак толкова глупави щом пък могат да ги платят.
Темата е какъв крем ползваме, а не защо си го купуваме.
По темата ползвала съм всички анти-ейдж и хидратиращи кремове от аптечната козметика/дермо марките/ и от селективните достатъчно за да мога да направя разлика без да ми казва някой има ли такава или няма.

# 543
  • София
Има и такива глупави жени, които купуват скъпи кремове или може би не са чак толкова глупави щом пък могат да ги платят.
Темата е какъв крем ползваме, а не защо си го купуваме.
По темата ползвала съм всички анти-ейдж и хидратиращи кремове от аптечната козметика/дермо марките/ и от селективните достатъчно за да мога да направя разлика без да ми казва някой има ли такава или няма.
А по скъпите кремове не са ли по висок клас т.е. по-качествени ?

# 544
  • Велико Търново
Добро утро!Разбира се, че са по-качествени.Неслучайно има нобелова награда за откриването на аквапорина в линията Хидралайф на Dior и през 2016 друг нобелов лауреат открива "молекулярна машина" и прави своя линия козметика.
Разбира се, че няма да върнем времето с 20 години назад, лично аз и не искам, но имам реалистични очаквания от козметиката.
Честит първи учебен ден!Децата да имат хубава учебна година, а родителите спокойствие!Хубава и усмихната седмица!

# 545
Здравейте!
Вече прехвърлих 30-те и годинките си казват думата. Мисля, че е крайно време да се погрижа за кожата си, но съм абсолютен новак в тази област и се нуждая от съвет.
Знам, че е скандално, но досега не съм използвала никакви кремове за лице, изгаряла съм сериозно и логично - започнаха да ми се появяват тъмни петънца. Отделно, че вече и бръчките около очите и челото започнаха доста да личат...
Ще се радвам да препоръчате подходящи кремчета за предпазване от отбразуване на нови петна и подмладяване на кожата.
Към момента съм се спряла на тези:
дневен - Vichy Liftactiv B3 Anti-Dark Spots SPF50
нощен - Eucerin Anti-Pigment.

# 546
Здравейте!
Вече прехвърлих 30-те и годинките си казват думата. Мисля, че е крайно време да се погрижа за кожата си, но съм абсолютен новак в тази област и се нуждая от съвет.
Знам, че е скандално, но досега не съм използвала никакви кремове за лице, изгаряла съм сериозно и логично - започнаха да ми се появяват тъмни петънца. Отделно, че вече и бръчките около очите и челото започнаха доста да личат...
Ще се радвам да препоръчате подходящи кремчета за предпазване от отбразуване на нови петна и подмладяване на кожата.
Към момента съм се спряла на тези:
дневен - Vichy Liftactiv B3 Anti-Dark Spots SPF50
нощен - Eucerin Anti-Pigment.
Питайте тук:

# 547
Добро утро!Разбира се, че са по-качествени.Неслучайно има нобелова награда за откриването на аквапорина в линията Хидралайф на Dior и през 2016 друг нобелов лауреат открива "молекулярна машина" и прави своя линия козметика.

Нобел за откритие на Диор? Някой консултант на марката се е увлякъл във фантазиите Grinning

Siska, при цялото ми уважение към теб като към красива, поддържана, вдъхновяваща жена и към Диор, чиито червила обичам, няма Нобелова награда за каквото и да било откритие на Диор.

Аквапорините са открити през 90-те години на 20 век., от американски университетски учени, начело с Питър Агре, който получава Нобелова награда през 2003 г. Нямат никаква връзка с Диор. Мащабите на откритието са огромни, обяснява важен биологичен механизъм, а козметиката е само един малък сектор, в който това откритие се прилага.
Диор е една от компаниите, които използват аквапорини в своята козметика, но съвсем не единствена.
Има много други - напр. в средния клас Юсерин имат чудесна цяла серия козметика с аквапорини, дори скромната марка Кройтерхоф (към която съм пристрастна) има такъв серум.

Цената на козметиката е въпрос, който понякога засягаме тук. Въпрос на личен избор, надали има нужда да се коментира, затова си е личен.
Факт е, че в козметиката има много, много маркетинг. Специалистите козметолози съветват да гледаме състава и да избираме според нуждите си. Няма нищо лошо в това да си купуваме скъпи мазила, нито пък нискобюджетни от Кауфланд.

УИНКС БЛУМ, допълвам, защото не мога да пусна последователни постове.
Имам пигментация от дете, сега съм на 52 г. Какво ли не съм мазала през годините, и до днес все още опитвам по някой "вълшебен" серум или крем. Пуснат ли нещо ново против пигментации на пазара - мое е Grinning За съжаление ефектът е почти незабележим и временен. При мен най-добре се отразяват лазерни процедури BBL. Правя ги два пъти годишно. Не че напълно изчистват петната, но поне ги изсветляват доста и дори много лек ФДТ ги покрива напълно.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 09:36 от Vetrena

# 548
  • Велико Търново
Имах предвид, че откритието на Питър Агре е използвано в хидратиращата серия на Диор, то и в Юсерина я има, обаче на мен първия ми харесва по-вече.
Все пак съм писала около 5 часа призори и моля, да бъда извинена.

# 549
От диорските кремове харесвам един Потент, не знам си какво още.
Подариха ми мостра и после започнах да си го вземам.
Иначе един от най-скъпите кремове, които съм ползвала, беше около 350 лв, на Скейндор.
От ниския клас козметика кремовете на Биотен за мен са страхотни.

# 550
  • гр.Пловдив
Зарадвах се с това серумче
Идва ми копринено меко и леко в сравнение с тежките spf с които се плесках от Гергьовден насам...Много ми допада и с кеф ще си го използвам,като гледам добре се продава,че нямаше наличност в Нотино по едно време...

# 551
Моля за мнение ако някой е ползвал ли този серум и крем.

Ползвам ги в момента. Серумът съм го имала много пъти – хубав е и ми понася отлично.
Не знам дали по серията Renergie са правили някакви промени, но в момента и нощният крем, и дневният с пептидите ми се отразяват повече от чудесно. Виждам голяма разлика в състоянието на кожата ми и със сигурност ще продължа да ги купувам. Особено нощният Renergie е божествен крем Purple Heart

# 552
Здравейте! Някой ползвал ли е този дневен крем на wooden spoon? Може ли отзиви?

https://www.ozone.bg/product/wooden-spoon-immortelle-dneven-rege … m-za-litse-50-ml/

# 553
Някой ползвал ли е козметика на Талодерма?
Ако да, какви, нощни, дневни?
Отзиви.
Бг козметика, мисля си да опитам някой нощен крем.

# 554
Елора , аз ползвам някои  неща на  талодерма. Евтини са , а с органични съставки и затова реших да почна с тях по-редовна грижа за кожата, понеже допреди 2г изобщо не ми беше дошло на ум ,че ми е време .

Имам  този нощен крем  https://thalloderma.bg/produkt/thalloderma-hyaluronia-%d1%85%d0% … 1%80%d0%b5%d0%bc/ 
Усещам то по-мазничък. Моята кожа е суха и попива добре.
Когато се наспя добре , има ефект и от крема-заглажда леко 😉, но чудеса не прави.
Имам и “ревитализиращ” дневен крем, приятен дневен крем , но няма слънцезащита.Не съм сигурна дали не започна леко да ме щипе кожата след ползване от известно време.

Поръчах си и дневен с арктически пептиди и го чакам да сравня.

Имам и дневния на Nuxe ,24 часа хидратиращ . След него наистина кожата ми “светва” , като го сравня с талодерма та. Но пък сякаш не ми се иска да го ползвам за всеки ден. Мисля,че и с по-обикновен дневен крем и фактор изглеждам прилично.

Аз съм много пестелива и внимателна към кремове, така че нямам богат опит и не мога да сравня с по-скъпи марки. Смятам,че за цената си ,кремчетата на талодерма са чудесни .
Имам и “крем против първи бръчки”. . ами добре е за 1ви бръчки,за следващи вече не толкова .

Засега съм се фокусирала към бг марките,затова търся и мнения за wooden spoon ..

Ползвала съм и дневен биотрейд pure skin, дневен с 50фактор уж , беше ми мазен , преживява се, но дозаторът беше много неудобен и се надявам да подобрят опаковката там, че накрая 200пъти я разглобявах,за да излезне крем.

В озон има хубави промоции ,но нямат всички видове на талодермата.

Общи условия

Активация на акаунт