Какъв крем за лице използвате? – 25

• 97 002
  • 750
  •   2
Отговори
# 735
Какви са отзивите за този стягащ крем на apavita? Заслужава ли си
https://www.apivita.com/bulgaria/korigirasch-i-stjagasch-lifting … 10-22-01-705.html

# 736
  • Велико Търново
https://www.apivita.com/bulgaria/korigirasch-i-stjagasch-lifting … 10-22-01-705.html

Хубав е крема, дрогериите/аптеките в Санторини са  брандирани с тази серия.Гърците много се гордеят с лозите си.
Цената му е доста приемлива, а сега е и с 20 процентна отстъпка, така, че може да се пробва, а и мостри има.Серумът към него също е хубав.Околоочният не съм го тествала.Аз съм заклета почитателка, обаче на Queen Bee серията, но съм на 47 години близо и съм с ужасно суха кожа.

# 737

Хубав е крема, дрогериите/аптеките в Санторини са  брандирани с тази серия.Гърците много се гордеят с лозите си.
Цената му е доста приемлива, а сега е и с 20 процентна отстъпка, така, че може да се пробва, а и мостри има.Серумът към него също е хубав.Околоочният не съм го тествала.Аз съм заклета почитателка, обаче на Queen Bee серията, но съм на 47 години близо и съм с ужасно суха кожа.
На мен много ми хареса крема от мостричка и си го взех в пълен размер,но лично на мен след по продължително ползване ми дойде  по-тежък и го подарих на майка ми.
Както и написала sisks 79 и аз съм фен на серията Queen Bee , особено серума ми е любим
На 44 г.съм със суха кожа.

# 738
В Софарма нямаха мостри, а серума беше с намаление за кратък срок, но се колебая без да съм пробвала. А кремът има две консистенция по лека и за мазна кожа

# 739
  • Велико Търново
За срокът на годност -пише примерно 20.02.2026 и след това поглеждаме колко месеца има след отваряне.Обикновено е от 6 -12 месеца т.е. мининмум до 08.2026 си е съвсем ок.

# 740
В Софарма нямаха мостри, а серума беше с намаление за кратък срок, но се колебая без да съм пробвала. А кремът има две консистенция по лека и за мазна кожа
[/quote
Ползвам от две седмици този с лека консистенция, с нормална към мазна кожа съм. Много съм доволна,  не отежнява.

# 741
За срокът на годност -пише примерно 20.02.2026 и след това поглеждаме колко месеца има след отваряне.Обикновено е от 6 -12 месеца т.е. мининмум до 08.2026 си е съвсем ок.

Малко ако се замислите, сама ще установите, че това не е вярно.

# 742
  • Велико Търново
Кое не е вярно-до февруари месец крема може да стои на рафт без търговеца да е подложен на санкция, има срок след отваряне и той е упоменат на етикета.

# 743
Температура, влажност, светлина, кислород и прочее са враговете. Отварянето на един продукт позволява най-малкото достъп на кислород и скъсява срока на годност, не обратното. И ако производителят е посочил, че това нещо е годно до дата/ месец/ година еди какви си, отварянето и използването трябва да се впише в този срок. Ако на символа на опаковката е посочено 6 месеца (примерно), тези шест месеца не трябва да са отвъд посочения срок на годност.

# 744
  • Велико Търново
Ами не е точно така, по тази логика ние трябва да махаме продуктите от рафта примерно 6 месеца преди срока на опаковката.
Производителят е тествал така продуктите, че да могат да бъдат годни за ползване в указания срок на опаковката.

"Ако срокът на годност е над 30 месеца, той не е необходимо изрично да се отбелязва на опаковката. Задължително е обаче да има друг символ, който указва срокът, в който продуктът е годен за употреба след отваряне. Този символ представлява отворена капачка или още PAO, на която е посочен съответния период в месеци, например 3М, 6М, 12М или 24M. Това означава, че продуктът запазва пълните си качества от момента на отваряне до изтичане на посочения период. "
Пожелавам хубав ден и не апелирам никой да си купува нищо, което не му отговаря на разбиранията.

# 745
Не мога да се съглася, това твърдение просто не е вярно : ) По Вашата логика излиза, че търговецът може да държи продукта на рафта (Вашите думи ползвам) 6, 12, (или колкото там месеци е упоменато на символа) на рафта, без да бъде санкциониран.

Отварянето на един продукт не удължава срока на годност, а точно обратното - скъсява го.

Но няма да споря. Всеки има глава на раменете, да мисли.

# 746
  • Велико Търново
Къде съм написала, че го удължава?
Написах, че ако сте закупила продукта през февруари и това е срока на годност, производителя е предвидил още 3/6/9/12 месеца да е ок за употреба след като го отворите.
Освен да мисли и да чете с разбиране.

Сега прочетох и това.
Не мога да се съглася, това твърдение просто не е вярно : ) По Вашата логика излиза, че търговецът може да държи продукта на рафта (Вашите думи ползвам) 6, 12, (или колкото там месеци е упоменато на символа) на рафта, без да бъде санкциониран.

Отварянето на един продукт не удължава срока на годност, а точно обратното - скъсява го.

Но няма да споря. Всеки има глава на раменете, да мисли.

Ние като търговци примерно изтича през февруари го махаме, но ако клиента го е закупил през януари и го отвори, продукта няма да си загуби качествата в упоменатия срок след отваряне.

# 747
Срокът на годност („годен до“) е абсолютен краен срок. PAO (6M, 12M и т.н.) показва максималния период на употреба след отваряне, но само в рамките на срока на годност. Отварянето не може да удължи срока на годност, точно обратното. И това е базова истина и в козметиката, и във фармацията.
А аз ще внимавам още повече с търговците.

# 748
Срокът на годност („годен до“) е абсолютен краен срок. PAO (6M, 12M и т.н.) показва максималния период на употреба след отваряне, но само в рамките на срока на годност. Отварянето не може да удължи срока на годност, точно обратното. И това е базова истина и в козметиката, и във фармацията.
Точно така е. През ноември си купих комплект на Avene dermabsolu и беше на половин цена, тъй като срокът на годност беше до януари 2026г. Затова са го намалили в аптеката. Едва ли ще стане нещо като премине крайния срок, но отговорността си е моя, производителят изрично го е указал.

# 749

Внимавайте колкото си искате, но и внимавайте за какво внимавате Grinning

За разлика от храните и лекарствата, при козметиката няма "срок на годност", а "минимален срок на трайност".
Вярно е, че много често се пише "годен до:", но това е единствено и само по инерция от другите видове изделия/стоки. При козметиката е правилно да се пише: "Най-добър до:"
По тази причина с абсолютна сигурност е вярно твърдението, че козметичните продукти са годни значително по-дълго от посочения минимален срок на трайност. Технолозите и специалистите по контрол на качеството посочват, че срокът след отваряне е добър ориентир в това отношение.

Допълнително инфо:
Производството и търговията с козметика се регулира от Регламент (EС) 1223/2009 г., в сила от 2014 г.
Там изрично се указва, че козметичните продукти имат минимален срок на трайност, като той (с риск да Ви скандализирам) в определени случаи дори не е необходимо да бъде посочен.
Даденият по-горе цитат от siska 79 е именно от този Регламент.

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 14:01 от Vetrena

Общи условия

Активация на акаунт