Рутина за грижа на кожата на лице и тяло?

• 727
  • 3
  •   1
Отговори
Каква е рутината ви ( към днешна дата ) за грижа на кожата за лице и тяло?

За лице:
Кои стъпки от всички познати прилагате( почистване, серум и пр.) , какви продукти ползвате?

Темата е с цел дискусия, размяна на впечатления, опит и мнения.

Аз съм прохождаща в ежедневната грижа и като един лаик с интерес ще чета за руната ви, докато съграждам моята.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 01:50 от Sugаr

# 1
  • София
Не помня дали нямаше някъде по-подробна тема, от която можеш да прочетеш повече мнения.
Иначе рутината зависи и от възрастта, и от състоянието на кожата, и от сезона.

Аз съм на 50 и от около 25-годишна съм свикнала да правя конкертни неща за себе си, които периодично променям според нуждите.

В рамките на деня рутината ми задължително включва следното (това е в момента за лятото, което прекарвам изцяло на морето и затова и рутината е съобразена със слънцето, водата и пясъка):
след ставане - в описания ред - душ на тялото, при който ексфолирам кожата на тялото и на лицето, лицето освежавам с тоник, нанасям серум и хидратиращ крем, нанасям хидратиращ гел на тялото (вкл. стъпалата) и термозащита на косата
преди плаж или преди разходка - слънцезащитен крем на тялото и слънцезащитен спрей на тялото (на плажа подновявам през деня и стоя на сянка)
вечер - душ, при който мия и косата, като за косата ползвам мек ежедневен шампоан, балсам, серум за скалпа без отмиване и масло за краищата; за тялото ползвам олио за душ и пяна за лице, лицето отново го минавам с тоник и правя маска, слагам мляко за след слънце на тяло и стъпала, паучове за очи, слагам подхранващ нощен крем след това
Звучи много, но реално отнема сумарно 10-20 мин на ден всичко.
В останалото време пия поне 2 литра вода, храня се здравословно и спортувам (почти) ежедневно.
Приемам желязо, заради анемия, колаген и геритамин.

# 2
  • София
За лице:
Сутрин измивам с гел, който намирам за доста нежен и щадящ моя тип кожа. След това нанасям околоочен крем и крем-серум за лице със слънцезащитен фактор. Ако ще се гримирам (почти всеки ден) - изчаквам малко хидратацията да попие и слагам праймър, който също е с консистенция на крем при мен, и се гримирам.
Вечер почиствам грима си с мицеларна вода, измивам лицето си или със споменатия вече гел, или с препарат с ексфолиращи частици. Преценявам ден за ден. Задължително поне 2-3 пъти седмично използвам ексфорлиращия препарат.
Като ми дойде вдъхновението, слагам маски, не е често.

За тяло:
Сутрин влизам под душа, ексфолирам с гъба и после използвам душ-гел. След това нанасям лосион - обикновено гледам да е силно подхранващ и хидратиращ, както и крем за стъпала. През лятото между педикюра поддържам петите с електрическа пила. Вечер процедурата се повтаря преди лягане.

# 3
По препоръка на козметичката ми сутрин измивам само с вода. Така нямало да отмия защитата на кожата. Слагам цветен крем със слънцезащита и дневната грижа е готова. Вечер измивам, след това използвам около 2-3 минути дарсонвал, нанасям хидратиращ и регенерищащ крем с водорасли.

Общи условия

Активация на акаунт