Как се грижите за кожата си след 25? 🧴

• 744
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета!
Усещам как с напредването към 30-така започвам да се замислям повече за това как да се грижа за кожата си по-добре и то не просто за моментен ефект, а дългосрочно. Искам да започна някаква по-смислена рутина, но се обърквам от всички съвети и продукти, които виждам онлайн. Вие как се грижите за кожата си след 25? Ползвате ли вече анти-ейдж продукти, серуми с ретинол, витамин C и т.н. Кога е добре да се започнат? Ще се радвам да чуя вашите съвети и рутина – какво ви е помогнало най-много!

# 1
Може би първото нещо е слънцезащита. До колкото съм чела, това е и основното мярка, която може да се вземе.

# 2
Слънцезащита ако не стоиш много на слънце няма смисъл. Плюс това въздуха е толкова мръсен че трудно лъчите стигат. На море и басейн мажи и ако стоиш на слънце повече от 15 до 20 мин.
Мажи крем без силикон и алкохол.
Ако имаш суха кожа избягвайте ретинол и хиалуронова киселина.

# 3
  • Melmak
Посъветвай се с козметик и си намери продукти за твоята кожа. Дори не знаем за мазна, суха каква кожа става дума. Как да ти препоръчаме продукти ние? Аз ходя на хидрафейшъл и за мен е прекрасно, на друга жена може да не й хареса.

# 4
Аз ползвам всеки ден измиваща пяна за почистване и мицеларна вода за хидратация, веднъж на няколко дни си правя и скраб от кафеена утайка и мед за изглаждане и омекотяване. Също ползвам слънцезащитен крем с висок фактор, защото горя като факла на слънцето. И най-важното според мен за кожата - пия достатъчно вода и не ям джънк.

# 5
Да, важно е скраб веднъж на седмицата или две.. после по друга е кожата. Мъжа ми винаги отчита и казва какво си правила лицето ти е друго. Серуми не ползвам. Всички са чисти водицир само един на юсерин харесвам питмент нещо си в сиво но има алкохол денат и пари на очите и според мен не е ок състава

# 6
Има серуми с по-хубави съставки и такива само с масла.

# 7
Пробвала съм повечето и толкова пари похарчих. Никакъв смисъл няма от серуми.

# 8
  • София
Измиване гел, серум, слънцезащита - сутрин..
Вечер - серум с хиалуронова киселина.

# 9
Ретинол е по-добре да се използва през зимния период и не се комбинира с някои киселини. Вместо скраб препоръчвам пилингите, защото скрабовете съдържат агресивни частици, които нараняват кожата. С годините кожата изтънява и ѝ е по-лесно да се увреди. А иначе – хидратацията е задължителна.

# 10
Чела съм, че не се препоръчва изпозлването на ретинол в детеродна възраст, по-скоро ако се планира забременяване.

Аз използвам бакучиол, който може да се изпозлзва по всяко време на годината и при него липсват страничните ефекти така да кажем от ретинола.

Изпозлвам ексфолираща маска веднъж в седмицата - редувам глинена и маска със салицилова киселина.
Вит. Ц използвам, но скоро не съм.

Иначе рутината ми е вечер двустъпково почистване, тонер, серум, крем и околоочен.
Сутрин изпозлвам гроздовата вода на Кодали и лек хидратиращ крем /през жегите ще сменя с матираща емулсия/ и слънцезащита задължително.
Кожата ми е мазна/комбинирана.

# 11
Колкото по малко си третирате кожата на лицето , толкова по добре. Хидратиране, от това има нужда . Изберете подходящ лек хидратиращ крем сега за лятото. Фактор също . Хранете се добре , набавяйте си нужните витамини . Цигари , алкохол е най - големия враг. Всичко трябва да е умерено .
Аз наистина не разбирам млади момичета как си прецакват кожата с разни тренд козметики.
Имаше една възрастна жена , кожата на лицето и изглеждаше уникално за годините .
Когато я попитахме как е успява да подържа така лицето си , отговора и беше " най -обикновен крем с невен " .
Ако имате проблемна кожа най- добре дерматолог да ви препоръча козметика.
Можете два пъти в годината да си изтъркате лицето със скраб, като избягвате околоочната 
Зона , зоната на шията също.

# 12
Всички възрастни хора с хубави кожи, които познавам, просто не стоят на слънце и обратното.

# 13
Бях на около 25 години, когато започнах с грижата за моята кожа. Тогава често получавах и подмятания. Като с течение на времето точно приятелите, които приемаха с лек присмех грижата ми, започнаха да ме питат за продуктите, които използвам, защото при тях малките бръчици се бяха появили, а аз дори и сега нямам такива. Първо смятам, че огромна ,,вина" за това как стареем има генетиката. Прост пример - баба ми е на 90 години, в лицето е като 70-75 годишна. Обаче, какво съм забелязала при нея - първо всяка сутрин лицето се мие, второ - има едно малко огледалце на нощното шкафче 😂 и всеки ден то и служи вярно. Нанася крем за хидратация откакто я помня. Преди ми изглеждаща смешна този и навик, с възрастта осъзнах, че жената много осъзнато действа. Трето - наблюдава кожата си и при най-малкият проблем търси лекар. Колкото и странно и дори на някои смешно да звучи, миналата година заради едно старческо петно обиколихме сумати лекари 😂 Е, кротна се, когато петното беше премахнато.
Та, това което прилагам от собствен опит както и от опита на баба.
1. Ежедневно почистване на кожата с вода и сапун.
2. Слънцезащита.
3. Крем за хидратация. Залагам на продукти, които са на пазара от много години, медицинска козметика, задължително!
4. Използване на различни продукти за отделните зони - околоочен крем, крем за лице и шия.
5. Използване на четки, с които извършвам измиването на кожата. С леки, не агресивни движения.
6. Използване на качествени продукти за гримиране.

# 14
  • У дома... някъде
Използвам слънцезащита -фактор 50.
Кремове против бръчки,като сменям марките.
Серуми също сутрин и вечер.
Посещавам и козметик на няколко месеца и ми прави терапия против лунички,тъмни петна от слънцето и против бръчки.
В къщи всяка седмица правя маски за лице,понякога и домашната с кисело мляко и сода,която също много добре се отразява на лицето.Голям ефект има от една с морски минерали,която много добре чисти и освежава.

Общи условия

Активация на акаунт