Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са причините за силните болки ниско в корема по време на бременност?
Какво означава повишеното количество протеин в урината по време на бременност?
Какво представлява Майчин дом и какви са неговите предимства по време на раждане?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са причините за силните болки ниско в корема по време на бременност?
Силните болки ниско в корема по време на бременност, като усещане за камък в стомаха, могат да бъдат причинени от фалшиви контракции. Те са често срещани през бременността и не водят до разширяване на шийката на матката. Въпреки това е важно да се консултирате с лекар, за да сте сигурни, че симптомите ви са нормални за бременността и не представляват заплаха за вас или бебето.
-
Какво означава повишеното количество протеин в урината по време на бременност?
Повишеното количество протеин в урината по време на бременност може да показва нарушена бъбречна функция. Въпреки че някои количества се считат за физиологични, високите нива - протеинурия - могат да бъдат тревога и изискват лекарска консултация. Това може да е свързано със състояния като нефрит или нефроза. Винаги е важно да се консултирате с медицински специалист, за да сте сигурни, че състоянието ви се контролира и не представлява заплаха за вас или бебето.
-
Какво представлява Майчин дом и какви са неговите предимства по време на раждане?
Майчин дом е здравно заведение, което предоставя грижи по време на бременност и раждане. Предимствата включват подкрепа за кърмене, наличие на специалисти и медицински сестри за бебето и избор между епидурална и пълна упойка по време на раждането. Препоръчително е да се консултирате с лекар и да проведете допълнителни изследвания, преди да вземете решение за мястото на раждане.
-
Какво представляват фалшивите контракции и как се различават от истинските?
-
Какви са различните ритуали за бременност в България?
А татковците и баби-помагачки само ще чакат да изпълнят някоя поръчка
Имах чаак до гъдите
Но си изчезна от само себе си, така че не е болка за умиране 

Към пожеланията добавям и да запазиш чудесната форма и след още няколко дечица 
На консултацията преди има-няма 3 седмици бяха все още +6, кога станаха толкова? А хич не ям много, напоследък вкъщи даже постим, че ни омръзнаха месата и караме по-леко... Да взема да мина на някаква диетка ли, че остават още почти пълни 4 месеца, къде ще му излезе краят? 
, особено когато доктор не ми ги е пепоръчал и не са в името на бебето. Считам, че процесът е повече физиологичен, отколкото става дума за неправилно хранене и лоша обмяна на веществата
, диетка значи
... а бебо ряпа да яде, а?? Да се стягаш, я какво си готино гадже, 8-9 кг в момента са си напълно ОК!! Освен това, ти да не мислиш, че качването на кг е постепенен процес?? Бебо расте на 'скокове', нищо-нищо, и после - хоп! едно килце отгоре и корема пораснал с 5см!! Мойто доки ми изнесе спец лекция в началото по случая, пък и тя е против витамините-хапове и само ме нахъсва да хапвам здравословно и пълноценно. Лично аз досега съм наддала 10 кг и хич не ме е срам.. Пък и какви цици съм отпрала, мъжо много им се радва 
Дано да съм помогнала и на другите мами 
Та това е, генът си е ген!
... аз също съм 9 кг отгоре,но да ви кажа не се чувствам за сега дебела или пък да ми тежат,макар че съм ниска-158см.
!!!!

Снощи я забелязах докато се мацотих пред огледалото. Доста светло кафява и тънка е, но се вижда отчетливо. Стрии май още нямам, но моят мъж каза, че правя целулит по дупето
Гадост!
Обаче трябва сериозно мазане. Сега, откак съм забременяла, нови стрии не са ми излизали, търпя си старите на дупето от първата бременност, но след като се махат вече с този крем, не се притеснявам изобщо.

Накратко-родих секцио по спе6ност,след раждането идва една сестра и ми стисна едната гърда толкова силно,че 6тях да я ударя
и потече една капка и тя вика"Имате кърма"...после ми носят бебето да кърмя,аz раzчекната,със системи в двете ръце и камък на стомаха.Не мога да се движа,камо ли да повдигна бебо или да го преместя...Каzвам й да дойде да го премести след половин час на другата гърда,zа6тото аz не мога...Тя не идва 2 часа
,но не се мажех...от време на време със zехтин..А сега съм много редовна и нямам нито една стрия
Сега обаче не мога да си обясня, защо е толкова палав и бесен
И с мен е същота- до преди седмица бях само 6 отгоре, а вчера след душа и то на голо (