Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са причините за силните болки ниско в корема по време на бременност?
Какво означава повишеното количество протеин в урината по време на бременност?
Какво представлява Майчин дом и какви са неговите предимства по време на раждане?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са причините за силните болки ниско в корема по време на бременност?
Силните болки ниско в корема по време на бременност, като усещане за камък в стомаха, могат да бъдат причинени от фалшиви контракции. Те са често срещани през бременността и не водят до разширяване на шийката на матката. Въпреки това е важно да се консултирате с лекар, за да сте сигурни, че симптомите ви са нормални за бременността и не представляват заплаха за вас или бебето.
-
Какво означава повишеното количество протеин в урината по време на бременност?
Повишеното количество протеин в урината по време на бременност може да показва нарушена бъбречна функция. Въпреки че някои количества се считат за физиологични, високите нива - протеинурия - могат да бъдат тревога и изискват лекарска консултация. Това може да е свързано със състояния като нефрит или нефроза. Винаги е важно да се консултирате с медицински специалист, за да сте сигурни, че състоянието ви се контролира и не представлява заплаха за вас или бебето.
-
Какво представлява Майчин дом и какви са неговите предимства по време на раждане?
Майчин дом е здравно заведение, което предоставя грижи по време на бременност и раждане. Предимствата включват подкрепа за кърмене, наличие на специалисти и медицински сестри за бебето и избор между епидурална и пълна упойка по време на раждането. Препоръчително е да се консултирате с лекар и да проведете допълнителни изследвания, преди да вземете решение за мястото на раждане.
-
Какво представляват фалшивите контракции и как се различават от истинските?
-
Какви са различните ритуали за бременност в България?

Нали казват, че най-доброто лекарство бил смехът - препоръчвам ви го в големи дози!
И аз нещо се скарах със секса тъкмо щото все нещо става-ту контракции,ту болки.И моя е разбран,ама взе да вика,че сте става монах
Мисля
Пия магнерота 3х1 и но-шпато пак 3х1.Като бях на 13.02 на консултация пък док рече,че сме добре и няма нужда от лекартсва.Нали съм карък-точно тогава нямах втвърдяване...
Иди,че го разбери....Гледах снимките..много сте готини,ще гледам и аз да кача някоя,ама още нямам с тумбаче.
Иначе си имам от всички останали екстри - бяло течение, киселини, болежки ту в корема, ту в кръста... Ама пък е страхотно като видиш бебчето на ехографа. А и като гледам дъщеря си(другата седмица става на 3г) съм убедена, че майчинството е най-страхотното нещо на света и всяка болка и неразположение си струва
Ще се пробвам и аз да ка4а някоя сним4ица на мен със тати,но не съм си правила на корем4ето.
за нашата бременелка yci-мила пожелавам ти много любов с твоята половинка а след няколко месеца и едно хубаво и здраво бебешор4е.
аз още не мисля за позите на спане тъй като спокойно спя дори и по корем.
-ябълки,може да помогне и на другите,така 4е пробвайте,определено няма да се натровите!
Докито веднага ми предписа магнерот, а по дозата /3x2 на ден/ съдя, че се опасява от преждевременно раждане. Може да се лъжа, ама нали ги знаете докитата, все гледат да ни спестят инфото, че да не се тревожим, а то точно това става!! Много се ядосвам, ей!
.
, ама пусто, че си падам по лъскавки сребърни изделийца, та ако бъда изненадана с някоя красУта, може и да не ми издържат ангелите
момичета направо сте страхотни, много ви благодаря за сърдечните пожелания искренно съжалявам, че не можах да ви почерпя в действителност. Пожелавам на всички нас

, те добре че са 'алтернативните методи', както ги нарича докито ми
трябва да знаете, че това предизвиква отделяне на хормона Окситоцин, който пък върви ръка за ръка с раждането
, маточните контракции и т.н. Бебето докато суче, този хормон се произвежда в големи количества от организма ...обтриването води до същото. Та аз лично не бих го препоръчала на мамите, с проблемна бременност.