Магистър дистанционно обучение

• 362
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте на всички! Много се надявам да може да ми помогнете и ще съм ви много благодарна.

Та, завършила съм Хотелиерство в Нидерландия бакалавър, но изобщо не искам да го работя. Имам интерес към Реклама и ПР и искам да изкарам магистратура и да си се развивам в България в тази сфера. Обаче, тук идва и проблемът, който до колко е проблем не знам... 90% от магистратурите Реклама и ПР в България са дистанционни или задочни.

Първо, не знам каква точно е разликата, просто знам че на такъв тип обучение главно си учиш сам, и оттам идва въпросът ми реално колко може да се научи? Моля ви ако имате някакви познания или опит да ми споделите. Другото, което е съм чувала, че после при търсене на работа, работодателите гледат малко по-така на дипломи, които са взети с такава форма на обучение.

Другият фактор е, че пък да си магистър на редовно обучение е сложно, защото нали се очаква сам да се издържаш и навярно да работиш, докато се обучаваш редовно е почти невъзможно...

Та,да.. много бих се радвала ако може да ми кажете, реално ще науча ли нещо ако се запиша дистанционно/задочно и ще повлияе ли негативно на намирането на работа след това?

Иначе най-голям интерес имам към Икономическия университет във Варна (ако и за там имате мнение или сте чували нещо, споделете моля)

Благодаря ви

# 1
  • София
Малко наопаки са нещата.
Всъщност магистратурите обикновено са дистанционни, защото се предполага, че студентът вече работи и то по специалността и така съчетава теория с практика.
При търсенето на работа след магистратура работодателите гледат и трудовия стаж - къде, колко дълго и т.н.
Като работодател аз поне изобщо не гледам кандидатури на завършили магистри без никакъв трудов стаж, независимо в каква област. Разбира се, че конкретната е с предимство, дори младежът да е бил само стажант или технически сътрудник.

# 2
Аз съм завършила магистратура PR , редовна форма , като лекциите и изпитите бяха само събота и неделя. Не знам от кой град си, но ако искаш повече подробности и имаш въпроси пиши ми ЛС.

Общи условия

Активация на акаунт