Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 10

• 54 097
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
Този на 119 сто с кръглите очилца ли? Дето си "умира" да се снима по телевизията. Снощи пак в новините беше Joy по повод 7ми клас. Стана ми интересно защо точно той все се явява, като баш 119 не е в първите редици след 7 ми клас, не е и във вторите редици..
Просто обича да се снима. Иначе плещи само глупости

# 436
Моля за помощ

Ако искам да заявя участие за втори класиране, може ли да отиде в училището само единият родител, без детето? Мега важно ми е, а нз къде да попитам. Благодаря ви!

# 437
  • София
Миналата година заявих сама участие във второ класиране.

# 438
Много ти благодаря! Тогава излъчваме баща му е понеделник:-)
Според вас, има ли шанс на второ класиране да преодолее 18-20 точки от бала, за да се издигне нагоре?

# 439
Здравейте ,някой може ли да сподели мнение за 121 Соу Георги Измирлиев, приети сме там ,паралелката със софтуер и хардуер?

# 440
Здравейте майчета, успех на всички приети и чакащи 2ро класиране. Може ли някой да сподели мнение за 93то у-ще? Детето искаше с руски език и след като не ни стигна бал за 133 сме приети там РуЕ+АЕ Профил Национална  сигурност. Другата възможност ни е отново там Криминология и Криминалистика. В 10кл. започват по-сериозно да изучават дадените профили-предмети изглежда интересно и различно, но по-скоро ме вълнува като цяло дисциплината как е и преподаването нивото на обучение?

В кръга на шегата, звучи ми като да ги готвят за шпиони и контрашпиони или за КГБ Smile
Иначе интензивният английски не е особено добър. По БЕЛ имаха някакъв млад учител, фитнес-маниак, инстаграм-звезда, който им свири на китара.

# 441
Здравейте,

дъщеря ми е приета в НТБГ, Бизнес администрация и заради приятелка и локация е готова да се запише и да не пробва 2ро класиране. Като цяло се бяхме настроили да пробваме на 2ро, но при виските балове шансовете за по-желаните са минимални.
Някой приет там и/или да има повече инфо какво е нивото в тази гимназия и дали езици се учат сериозно?

# 442
Здравейте,

дъщеря ми е приета в НТБГ, Бизнес администрация и заради приятелка и локация е готова да се запише и да не пробва 2ро класиране. Като цяло се бяхме настроили да пробваме на 2ро, но при виските балове шансовете за по-желаните са минимални.
Някой приет там и/или да има повече инфо какво е нивото в тази гимназия и дали езици се учат сериозно?

Езикът поне се учи интензивно там, за разлика от Стопанската, и е с по-висок бал от нея. И аз търсих отзиви за НТБГ последните седмици, говорих и с дете, което сега е там, повечето отзиви са добри. Нас ни делят 9 точки от там и 14 от 18-то.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 20:10 от Lena ^-^

# 443
В седмокласната тема е обсъдено надълго и широко, има и отговори от юристи, че ако детето е малолетно, т.е. няма 14, само родителят го представлява и може да го запише, без детето да присъства. Подписът или волеизявлението на малолетен нямат никаква стойност, те не са дееспособни и не могат да поемат права и задължения, това прави родителят (настойникът).
Нямат право да ви откажат записване, ако детето не присъства.

# 444
Нашата искаше тази паралелка в НТБГ но не ѝ стина бал, като цяло училището е добро и дава икономическа грамотност, много приятно се изненадах, че учат език интензивно, ако бях на ваше място нямаше да се чудя.

# 445
Много благодаря за инфото на всички Simple Smile Взехме решение и ще се запишем Simple Smile

Ми честити да са ни.. май -май ще са съученици 😃

Супер Simple Smile Много се радвам, че има и други които ще са в това училище Simple Smile

# 446
  • Sofia
Здравейте майчета, успех на всички приети и чакащи 2ро класиране. Може ли някой да сподели мнение за 93то у-ще? Детето искаше с руски език и след като не ни стигна бал за 133 сме приети там РуЕ+АЕ Профил Национална  сигурност. Другата възможност ни е отново там Криминология и Криминалистика. В 10кл. започват по-сериозно да изучават дадените профили-предмети изглежда интересно и различно, но по-скоро ме вълнува като цяло дисциплината как е и преподаването нивото на обучение?

В кръга на шегата, звучи ми като да ги готвят за шпиони и контрашпиони или за КГБ Smile
Иначе интензивният английски не е особено добър. По БЕЛ имаха някакъв млад учител, фитнес-маниак, инстаграм-звезда, който им свири на китара.
Не ми звучи никак добре, но реално нямаме никакви шансове нагоре с 3те паралелки от 133СУ. За сега след 2ро класиране ср записваме пък ще дебна директорско класиране евентуално, макар младежът да е доволен от това място. Баткото ни влезна на 1во класиране в Джон Атанасов много ентусиазирани бяхме всички,мога от опит да споделя, че само името му  е ....нито се учеше както трябва нито оценки и знания. Завърши мин година и не пожела да продължи нищо общо с компютър или технически университет. Тук не се месих изобщо каза руски и това 93то след 133то.....аз подскачам той доволен само се моля на спокоен клас и все пак някакъв натиск за учене, а не съвсем лежерна работа 😪

# 447
Само че в нашия случай детето е навършило 14, в чужбина е за седмица и няма как да се прибере по-рано.Не може и да ме упълномощи да го представлявам , защото непълнолетен не може да издава пълномощни 😄Детето може да е възпрепятствано по всякакви начини -болест, пътуване, състезание и т.н.Не мога да повярвам, че не е измислен някакъв  компромисен вариант .

В седмокласната тема е обсъдено надълго и широко, има и отговори от юристи, че ако детето е малолетно, т.е. няма 14, само родителят го представлява и може да го запише, без детето да присъства. Подписът или волеизявлението на малолетен нямат никаква стойност, те не са дееспособни и не могат да поемат права и задължения, това прави родителят (настойникът).
Нямат право да ви откажат записване, ако детето не присъства.

# 448
Има училища, които са променили бала си със 100+ спрямо предишни випуски, и се надявам това да се е отразило и по-различна, дисциплинирана и по-ориентирана към учене среда.

# 449
  • София
Някой в 105 със софтуер? Аз сега като гледам 1 год учат 18ч английски. Исках в 105 ЧЕ, заради италиански, а то взе, че влезе софтуер. Чудя се дали да я пробвам за 2ро - там има шанс чак за 105, 7 или  Вазова
Ако не в 133 с брат си

Общи условия

Активация на акаунт