Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 10

• 53 574
  • 747
  •   1
Отговори
# 720
gadamer в момента точно се прави ремонт на сградата на НТБГ. Даже беше със скеле когато минавах през нея.
Да, точно така. Вътре също тече ремонт, но не и на санитарните части.
НФДГ е отделен филм. Там децата ги преместиха миналата година по средата на срока- в Ломоносов и Пощите в Студентски град. Ще започнат годината там. Дано да не стане, както в Туес - всяка година надежди. 😁

# 721
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, защото замазват стените, които бяха избити заради асансьора. Това не е ремонт на сградата.

Фиоре, имате някаква обсесия с тоалетните, но нали осъзнавате, че си е лично ваша?

# 722
Всъщност НФСГ или НТБГ  е преместена към момента, или и двете?

# 723
Тотално подменихте съдържанието на темата. Това е тема за мнения за т.нар. неелитни училища, вие я обърнахте на наборна тема и на практика дублирате нарочната такава.

Ами аз и в предната тема питах за явно ужасно не елитната ПГ Асен Златаров и Хенри Форд, обаче никой нищо....
Моите деца са с нисък бал по разни причини, но дъщерята се записа в паралелка по фармацевтика,  а синът дебне за авиационен техник, поради грешно подредени желания на първо класиране...
И двете ми деца искат да придобият основи за професия в бъдеще, която е различна от ЕГ и програмине..
Но явно са толкова ужасно не елитни, че никъде не се обсъждат, освен в някакви теми от 2016 ,а и там инфо няма

Познавам няколко деца от Хенри Форд и всички са квартални гаменчета. Ученето им е последната грижа ако изобщо ги е грижа.

# 724
Всъщност НФСГ или НТБГ  е преместена към момента, или и двете?
НФСГ
Да, защото замазват стените, които бяха избити заради асансьора. Това не е ремонт на сградата.

Фиоре, имате някаква обсесия с тоалетните, но нали осъзнавате, че си е лично ваша?
Gadamer 🤣 уви, не е лична.
Продължаваме проекта, замрял преди години. Силно се надяваме сега да успеем. 🙏
Децата заслужават това. Всички деца.
Това не е проблем за Вас нали? Не знаех, че на хигиената му викат обцесия. Развеселихте ме.
За Хенри Форд - да, същото съм чувала и аз по слухове, макар, че познавам дете, което избра тази гимназия, заради конкретна специалност - ремонт на летателни апарати. Мисля, че няма другаде алтернатива за това.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 10:11 от *FIORE*

# 725
  • Отвъд алеята зад шкафа
НФСГ е преместена.

А по отношение на пушенето - направо ме разсмяхте. Не е като да не съм учила в една от най-елитните гимназии и да не съм пушила вътре в тоалетните, още преди забраната да се пуши в двора на училищата ( като се замисля - ей тогава много се пушеше наистина). Пред абсолютно всяко едно училище като се мине, има отвън групичка пушещи. НТБГ не прави изключение - събират се отпред на тротоара. Като се има предвид, че един випуск е около 200 човека, колко мислите излизат отвън на тротоара?

Фиоре, много е приятно да си редактирате мнението, след като аз публикувах моето.

Не вярвам да има човек, който пише в тази тема и да не обича чисти тоалетни или да не е приятно, ако не са чисти. Но при вас граничи с болестно състояние. Не знам какъв ви е проектът, може да обясните. Какво специално намирате в тоалетните на НТБГ, не знам. Може би защото не сте виждала тоалетните на СУ.
В НТБГ се учи на 2 смени, от 7.30сутринта до 19.30 вечерта, само учениците са над 1000, не броя персонала. Да добавя, че това са 1000 тийнейджъра. Много се надявам да направите чудо и с наличните училищни бюджети да постигнем кристална чистота в тоалетните на държавните училища. Успех.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 10:41 от gadamer

# 726
  • София
Точно това е желаната паралелка на сина ми, алтернатива има само в Макгахан

Общо взето, насоченост авиация преди ВВС и Технически университет, няма къде другаде....
[quote*]
За Хенри Форд - да, същото съм чувала и аз по слухове, макар, че познавам дете, което избра тази гимназия, заради конкретна специалност - ремонт на летателни апарати. Мисля, че няма другаде алтернатива за това.
[/quote]

# 727
  • в града на вечния купон
Хенри Форд е без коментар.
Там и на училище да не ходиш  пак ще го завършиш.
Синът на приятел тази година завърши  прословутата специалност летателни апарати, която се оказа пълна бутафория.
Спонсор Луфтханза и после във 2ри курс обявяват,че са се отказали.

# 728
Тъкмо се чудех как тази специалност се е "промъкнала" там?!?

Иначе има хляб в нея, ама може би не там.

# 729
Само един факт
Бош са спонсор в Джон Атанасов на паралелки.
Няма лошо и Луфтханза да са Хенри Форд.
Но като човек работещ за немска компания ми е доста съмнително след  една година да се обяви, че всъщност няма спонсор или компанията се е отказа.
Много е тъжно, защото има нужда точно от такъв тип училища.
Да си го кажем направо,който не му се учи и иска лесно да завърши отива в училище тип Хенри Форд.
Баловете са показатели за съжаление.

# 730
Не знам как е било по времето на Соца, но още по мое (през 90-те), масово в техникумите отиваха такива, на които много не им се учеше. Изключение правиха икономическите, в които отидоха доста отличници и може би донякъде тези по туризъм. В останалите обикновено се записваха тия дето им беше все тая за образованието (имаше изключения, но мнозинството си бяха на "вие" с ученето).

# 731
  • София
Освен икономическите, по моя край има един електротехникум, който и до ден днешен събира отличници, предимно момчета обаче. Много от тях след това учат в технически университети.

# 732
Строителния също държеше много високо ниво по соца. На мен ми беше даже резервен вариант, ако не вляза в езикова. Сега също няколко от паралелките, тези които дават истинска тапия за строителен техник са с много висок бал, над 450 и има смисъл от това училище, ако после децата искат да продължат в УАСГ.  Даже някои си остават със средно, защото тапията им е истинска, наемат ги с доста високи заплати по строежите.
Те, реално, по специалните предмети  научават много, подготовката им е силна и имат традиции. Е, сега има някаква странна специалност брокер на недвижими имоти, защо им е нужна тя, вместо още една паралелка архитектура и строителство, не знам, те си знаят, може и кадри да нямат вече.
 А за пушенето, да не ви е това мотив да не харесвате училището. Навсякъде пушат, навсякъде

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 15:54 от Априлски душ

# 733
Няма лошо,всички не могат и не трябва да са отличници.
Проблемът е, че не се учи.
В момента има нужда точно от хора за работа с техникуми.

# 734
Точно това е желаната паралелка на сина ми, алтернатива има само в Макгахан
Да, за съжаление няма алтернативи.
Това дете, за което писах, знаеше къде отива и въпреки това съзнателно избра тази специалност.
Класически случай за " похабен" бал, но......това е било желанието му.
Учи си детето, ще кандидатства в университет - единствен от випуска си.
За Макгахан знам, че дисциплината доста им куца. Жалко е когато няма други опции. Успех пожелавам на сина Ви! Дано поне останалите да не пречат на тези, които искат да учат.
Радост Николова - супер неприятно това с прекратеното спонсорство.
Не ми е попадала информация, но и не съм задълбавала.
И какво се случва с приетите деца?
Но при вас граничи с болестно състояние.
Ако е удобно, ще помоля само без лични квалификации. Благодаря!😁
Ако пък Ви е невъзможно - здраве да е!❤️

Общи условия

Активация на акаунт