Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 10

• 53 567
  • 747
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Не знам как е било по времето на Соца, но още по мое (през 90-те), масово в техникумите отиваха такива, на които много не им се учеше. Изключение правиха икономическите, в които отидоха доста отличници и може би донякъде тези по туризъм. В останалите обикновено се записваха тия дето им беше все тая за образованието (имаше изключения, но мнозинството си бяха на "вие" с ученето).

5 - 6 приятели момчета завършиха Киров навремето и никой от тях не беше мързелив или неученолюбив. Имаха си конкретните интереси. След това завършиха и висше в ТУ.

# 736
Казвам моите наблюдения от средата на 90-те насам. Преди това не знам как е било.

# 737
  • София
Точно това е желаната паралелка на сина ми, алтернатива има само в Макгахан
Да, за съжаление няма алтернативи.
Това дете, за което писах, знаеше къде отива и въпреки това съзнателно избра тази специалност.
Класически случай за " похабен" бал, но......това е било желанието му.
Учи си детето, ще кандидатства в университет - единствен от випуска си.
За Макгахан знам, че дисциплината доста им куца. Жалко е когато няма други опции. Успех пожелавам на сина Ви! Дано поне останалите да не пречат на тези, които искат да учат.
Радост Николова - супер неприятно това с прекратеното спонсорство.
Не ми е попадала информация, но и не съм задълбавала.
И какво се случва с приетите деца?
Но при вас граничи с болестно състояние.
Ако е удобно, ще помоля само без лични квалификации. Благодаря!😁
Ако пък Ви е невъзможно - здраве да е!❤️

Ау, това в много тревожна информация, на сина ми му се учи, всичко свързано с авиация, иска да стане военен пилот, или, ако не го вземат в армията (има таласемия минима), съответно гражданска авиация и общо взето, докато стигне до Долна митрополия или ТУ, няма много избор....
Ще трябва добре да обмислим желанията този път. .

# 738
  • София
Казвам моите наблюдения от средата на 90-те насам. Преди това не знам как е било.

И аз за това време говоря.

# 739
Ок, аз също познавам такива хора, но бяха малцинство.

# 740
  • София
По времето на соца техникумите имаха общо взето по една "техникумска" паралелка, в която се влизаше с изпит и си беше елитна. Изпита представляваше нещо като втори модул по математика от сегашната матура и продължаваше 4 часа (имаш време да помислиш върху най-сложната задача). Образованието продължаваше 4 години.Останалите паралелки бяха СПТУ и обучението беше 3 години. Давам пример с НТБГ - 1 паралелка икономика и 4 паралелки продавач-консултант (3 години обучение). НФСГ - 1 паралелка икономика и останалите машинописки. Така че техникумите си бяха много елитни, стига да си в точната паралелка.
Loshana и моето дете и с такава таласемия, но аз освен, че съм извадила документ, нищо друго не съм правила.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 21:57 от ludmilass

# 741
Здравейте моля мнение за училищата: 78 мо, 96 то, 30 то и 33 то? Много благодаря!

# 742
Здравейте моля мнение за училищата: 78 мо, 96 то, 30 то и 33 то? Много благодаря!

От всичко прочетено , най- добрия вариант е 30 СУ

# 743
78. е в Банкя.

# 744
Здравейте ,
Някой с мнение за 29 -то училище?

# 745
Здравейте, имате ли наблюдения от предни години, за трето класиране дали спада балът?
От които места са свободни има точно в училищата, които искахме, останало по 1 място, а някъде и по две места. Но - реалистично ли е да очаквам, че ако изтеглим документите и кандидатстваме отново: на класирания 1 и 2 не ни стигнаха по около 30 точки. Сега дали има някакъв шанс да стигнат?? Някой следил ли е пресните години развитието на 3-то класиране? Благодаря ви много, бяхте ми много полезни до тук в цялата тази лудница Simple Smile

# 746
Балът се покачва на трето класиране. 30 т е много голяма разлика и рискът е голям. Аз лично , не бих рискувала

# 747

Общи условия

Активация на акаунт