Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 483
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 2 190
Априлски душ, в частните училища вземат материала в първи срок и втори се упражняват на ПИ. Така правят и някои школи. Преподават материала паралелно и по-рано.

# 2 191
  • София
Мисля че от миналата година , 4-то класиране минава през системата. Обявяват се свободните места и се редят желанията. След това остана директорското класиране.
Искам да попитам за "директорското класиране". Как се организира то? Питам за не-високо балово училище, в София, където твърде вероятно ще има свободни места до последно.
След четвърто класиране училищата обявяват дати за подаване на документи за свободните места. РУО публикува график съобразно датите, определени от училищата. Подаваш документи /свидетелството/ в съответното училище. Вътрешна комисия, определена от директора извършва класиране на подалите документи отново по бал. Приетите се записват. Във високобаловите училища също често има свободни места и след четвърто класиране. Ето графика за миналата година https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2023/08/grafik_za_ … -1-1-3-2_Nov.xlsx

# 2 192
За всички които се чудят дали ще падне бала с 1 или 3,4,5 точки, трябва да участвате във второ. Миналата година бяхме на половин точка от първото и най- желаното у- ще на първо класиране. Бяхме сигурни, че на второ влиза, а той взе че падна с 9 точки и така мина няколко паралелки по - нагоре в тази с най- висок бал от първо класиране.

# 2 193
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
На мен изобщо не ми се мисли какво ни чака с щерката след 2г. И, ако с този сега беше сложно защото е СОП и му е трудно всичко, с нея ще е сложно заради новия формат и желанието ѝ да става ветеринар. Ако не друго, поне ще е за последно да имам седмокласник, че нито първи клас, нито 4-ти, нито матурите в 12  или кандидатстването за университет, са такова изпитание и игра на нерви, като прословутия 7 клас! Weary

# 2 194
Ноеми, ето график:
https://infopriem.mon.bg/home/calendar

Обявяване на свободните места след четвърти етап на класиране:  до 12 август 2024 г.
Попълване на свободните места след четвъртия етап на класиране: Определя се от директора, до 11 септември 2024 г.
Утвърждаване на реализирания държавен прием:до 14 септември 2024 г. вкл.

Мисля, че се обявяват в сайтовете на дадените училища.

# 2 195
Но не забравяйте, че за класиране също ще подават и деца, които не са се явили на НВО през юни.
Може да са единици, но не се знае как ще се придвижат баловате при включване в 4 класиране.

# 2 196
Не съм, успех на младежа и на второ класиране. Дали ще има смисъл за трето, четвърто и директорско, че миналата година май за София и пето пуснаха през системата, ще видите по-нататък.

# 2 197
Ние бяхме наслагали в желанията както се препоръчваше: по желание и според статистиката от миналата година- първо такива с доста висок бал, после такива, където беше на кантар и такива с бал доста под неговия, но за сигурност.
Бях изумена от бала за две паралелки в СГСАГ, които представляваха някакъв интерес, но не бяха на първите места по желанията ни. Водно строителство+Ае миналата година мин.бал за момчета е бил 356, а тази е 405.25. Другата е Парково строителство: миналата е 357, а тази 417. Можете да сметнете колко е увеличението...
И аз не очаквах такова покачване специално за Парковото строителство, това ни беше първо желание. Направо не повярвах като видях класирането, 99% бях сигурна че влиза девойката. Обаче - греда, поне за мен де, тя в доволна от това, което е приета /119то с любимия руски/ и иска да я записвам направо.
Сега се чудя има ли смисъл да я натискам за второ класиране, като цяло съм наясно че с 25 точки едва ли ще падне бала, но пък аз и не очаквах да се качи с 50 спрямо миналата година.

# 2 198
  • Бургас
Ние бяхме наслагали в желанията както се препоръчваше: по желание и според статистиката от миналата година- първо такива с доста висок бал, после такива, където беше на кантар и такива с бал доста под неговия, но за сигурност.
Бях изумена от бала за две паралелки в СГСАГ, които представляваха някакъв интерес, но не бяха на първите места по желанията ни. Водно строителство+Ае миналата година мин.бал за момчета е бил 356, а тази е 405.25. Другата е Парково строителство: миналата е 357, а тази 417. Можете да сметнете колко е увеличението...
В Бургас е същата ситуация! Строителен винаги е бил с по- скоро средно ниво .Тази година баловете за определени паралелки са се вдигнали много. Голямата ми дъщеря завърши Геодезия и знам с какви точки влизаха, разликата от нея и сега е почти 100 нагоре.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 18:47 от Mira 1919

# 2 199
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Не съм, успех на младежа и на второ класиране. Дали ще има смисъл за трето, четвърто и директорско, че миналата година май за София и пето пуснаха през системата, ще видите по-нататък.

Благодаря! Flowers Bouquet
Ние изобщо няма да се редим на 3, 4 и т.н., тъй като ни се ходи на море. Имаме си по-важна работа от висене и чакане на класирания. Laughing

# 2 200
Ноеми, ето график:

Обявяване на свободните места след четвърти етап на класиране:  до 12 август 2024 г.
Попълване на свободните места след четвъртия етап на класиране: Определя се от директора, до 11 септември 2024 г.

Извинявайте, а това директорско класиране само за незаписани ученици ли е или и записани могат да участват? Сигурно въпросът ми е глупав, но наистина не съм запозната...

# 2 201
Kölsches Mädel, ако подадете за второ има ли вероятност да се класира на място, различно от "Парково строителство" и 119-то, където е приета към момента? И ако, да, то това по-благоприятен или по-нежелан вариант е?
Не съм, ни е точно сега между първо и второ отиваме на море - 5 нощувки, оставила съм си време да подадем за второ класиране в две области и после като се върнем - за записването. Нека си обмисли избора, пък и ще видим дали на едното място има шанс за по-желаното училище, че при нас няма шанс да мръдне нагоре.
Svil24, трябва да се отпише записаното дете и така да подаде. На директорско класиране се подава само в едно училище и при подаването се оставя оригиналното свидетелство за седми клас. Не бих рискувала записано дете да го отпиша заради директорското.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 18:29 от Mama Ru

# 2 202
  • София
Ноеми, ето график:

Извинявайте, а това директорско класиране само за незаписани ученици ли е или и записани могат да участват? Сигурно въпросът ми е глупав, но наистина не съм запозната...
Може да участва всеки, НО за да участва се изтеглят документите от училището, в което е прието детето и се внасят документите в училището със свободното място, за което може да се борят неопределен брой деца. Ако не го приемат, се търси вече училище, в което има останало място.

# 2 203
toplomliako, да, права си - питах го. Излезли са в първите 10 минути на втората част. Значи им се е видяла безнадеждно трудна, а навсякъде се казва, че е супер лесна била Simple Smile
Тези деца и при по трудно НВО пак ще си излязат.
За тях промяна няма.
За 10 мин не можеш дори да прочетеш хубаво геометрична задача да и направиш чертеж да я помислиш пък чак тогава да решиш че не можеш да я решиш.
За тях нищо няма да се промени ако в 3те задачи от 2ри модул има по една по трудна подточка.
Но за децата които сега изкарват лесно 100 точки по МАТ и зубрят цяла година като луди БЕЛ за да имат шанс да влязат МАТ щеше да се промени!

# 2 204
Г-жо Черна станция, не ми се участва в тази дискусия, вие имат ли 7мо класник? и ОК ли е да правите лични квалификации, какво схващам и какво не?

да се усложни още, ама да изпитат и родителите, а децата от 1 клас да ги запишем на школа или да започнем по време на бременността да им четем теореми за подобност на триъгълници предлагам, може да помогне след като Моцарт полагал.

Имала съм и съм бивала ощетена. Не виждам защо да нямам право на гледна точка и аз, а само някои други?
За квалификацията се извинявам, вероятно схващате, но не искате да признаете обективната реалност, която прави изпита-състезание негоден.
А вторият параграф е направо нелеп, ще рече човек, че на изпита е имало задачи като за национален кръг на олимпиада.

Общи условия

Активация на акаунт