Професионален домоуправител - как да се отървем?

• 797
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте,
Има ли такива сред Вас, които са успели да се отърват от професионален домоуправител при неизпълнение на задълженията от негова страна?

Бих искала лично и самосиндикално да се откажа, тъй като не защитават интересите ми на собственик, без да задължавам съседите ми да спират да работят с фирмата.

Ако някой от вас е минал през процедурата с писма с обратна разписка, моля за съвети.

Благодаря!

# 1
  • Далечният изток
Предполагам, че професионалният домоуправител е с договор, сключен с етажната собственост, а не персонално с всеки един от собствениците. В този смисъл няма как персонално да се откажете, защото той не е лично ваш домоуправител, а на цялата етажна собственост. Ако ще прекратявате договора с него като ЕС, вижте какво пише в договора ви конкретно, както и в ЗУЕС.

# 2
здравейте при нас има същия проблем вече за втори път се преизбира външен домоуправител,който аз лично не желая,но т.к е избран с мнозинство отново подписва договор,сумата която трябва да плащаме сега е двойно на тази от миналата година ,за чистачка също,как да спре това нямам си на идея след като повечето хора са заблудени и не търсят начин да се оправяме сами без да плащаме,моля дайте съвет как законно да се избавим след като сме малцинство и не я искаме

Общи условия

Активация на акаунт