Студенти в UK - 16

• 15 354
  • 209
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Тъкмо си мислех , че вече сме избрали въпросните 5 университета и сега изниква проблема с битовизмите, който никак не е за подценяване.

# 76
Тъкмо си мислех , че вече сме избрали въпросните 5 университета и сега изниква проблема с битовизмите, който никак не е за подценяване.

Ако детето иска да учи в Англия, битовизмите не трябва да ви спират, освен ако не е свързано с финансовата страна на въпроса.

Иначе децата бързо се нагаждат според обстановката. Никъде не е идеално, както на нас ни се иска. А и те в тази възраст не са много придирчиви.
Ако МС нямаше избор щеше да отиде в това общежитие, каквото-такова. Все пак хиляди деца живеят така.

# 77
Не всеки университет осигурява общежитие, но по градовете има частни общежития за студенти. Търсенето е от поне 2 месеца преди да започне учебната година мисля. После, каквото е останало. Имат си и отзиви в интернет.
 Къщи сме избягвали, защото смятам, че там е по-трудно при повреда или друг проблем.
В общежитието казваш на рецепцията или имейл, зависи какви са условията,  и те отреагират.Нов хладилник при повреда ,печка  т. н.

# 78
adellady, споделих с дъщеря ми за вашия случай с общежитието и тя ми припомни, че всъщност е била при такива условия за две седмици в студентско общежитие в Германия, когато ходи на курс там.
Каза, че не са имали проблем с ползването на баните и тоалетните. В баните се ползва душ и къпането е бързо. За тоалетните си мисля, че вероятно, ако всички са заети, има възможност да се ползва и на друг етаж или във фоайето на общежитието.
Много студенти са живели при тези условия.
Свикнали сме обаче с определен стандарт и такива условия ни тревожат.
Иначе в общежитието към университета на дъщеря ми стаите са със самостоятелна баня и тоалетна.
Сега като се замисля и сестра ми, докато беше студентка, беше на общежитие с обща баня и тоалетна. Тогава се оплакваше само от съквартираните си, които невинаги почиствали след себе си в общата кухня.
Това обаче са проблеми, с които явно всеки се е срещал и не са непреодолими. Просто ние като родители се тревожим и това е нормално. Всичко ще бъде наред. По-важно е да е удовлетворен от обучението и да намери своята среда.

# 79
  • Варна
Здравейте! Ние все пак решихме да ползваме услугите на Интеграл . В началото на годината посетихме офиса и момичето ми се стори много любезно . Вчера разговарях отново с нея и тя ми каза, че когато получи оферта за прием е добре да се кандидатства за общежитие. Да не се остави за накрая . Синът ми ще кандидатства и в друга държава, където ще се явява на изпит, за който се подготвя допълнително и за това искам да се фокусира върху него и матурите . Той казва, че за него е важна специалността, която иска да учи . Писала съм и преди, че заради профилирането след 10 кл сега е доста ограничен във възможността за кандидатстване в избраната от него специалност. Иска да учи автомобилно инженерство, но в най-добрите университети изискват оценка по физика , която той не изучава за съжаление . Отличник е в МГ с профил математика и информатика , но заради грешния избор на профилиращи предмети в 10 класне може да кандидатства в някой университети. Опита в нач на 11 кл да смени профила с физика - ходи лично да разговаря с директорката, аз се срещнах с нея, но казаха, че нищо не може де се направи, защото беше започнала учебната година.
Вчера пусна молба за академична справка. Започна да пише мотивационно писмо . Има вече сертификати за IELTS и SAT. .
Успех на всички деца през новата учебна година.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 14:37 от Анет

# 80
Мисля, че когато нямат подходяща подготовка / часове по предмет/ има foundation year, за да наваксат пропуските и да покрият изискванията. Проверете дали има за неговата специалност в избраните университети.

“ Foundation years are year-long introductory programs designed to help students develop the skills, knowledge, and confidence for a fully-fledged three-year undergraduate degree. Also referred to as gateway degrees or 'year zero' programs, foundation years are usually integrated into degree programs.”

# 81
Здравейте! Ние все пак решихме да ползваме услугите на Интеграл . В началото на годината посетихме офиса и момичето ми се стори много любезно . Вчера разговарях отново с нея и тя ми каза, че когато получи оферта за прием е добре да се кандидатства за общежитие. Да не се остави за накрая . Синът ми ще кандидатства и в друга държава, където ще се явява на изпит, за който се подготвя допълнително и за това искам да се фокусира върху него и матурите . Той казва, че за него е важна специалността, която иска да учи . Писала съм и преди, че заради профилирането след 10 кл сега е доста ограничен във възможността за кандидатстване в избраната от него специалност. Иска да учи автомобилно инженерство, но в най-добрите университети изискват оценка по физика , която той не изучава за съжаление . Отличник е в МГ с профил математика и информатика , но заради грешния избор на профилиращи предмети в 10 кл не може да кандидатства в някой университети. Опита в нач на10 кл да смени профила с физика - ходи лично да разговаря с директорката, аз се срещнах с нея, но казаха, че нищо не може де се направи, защото беше започнала учебната година.
Вчера пусна молба за академична справка. Започна да пише мотивационно писмо . Има вече сертификати за IELTS и SAT. .
И МС беше избрал тази специалност, но след това реши да е по-широко инженерство, а не толкова тясно специализирано още от самото начало. А и в малко унита има точно автом инж.
За физиката-мисля, че имаше изпит, който може да държи в края на 12клас + матура.
За общежитие кандидатста след питвърден прием. Унито дава информация за ъова какви са стъпките

# 82
Анет, моята препоръка е младежа да пише на университета,  разбира се без да навлиза в подробности,  как не може да смени профил и да види какви са изискванията им точно.  Вероятно ще искат матура, която във вашият случай той има възможност да държи , като тази матура е върху материал изучаван в задължителната програма.  Доколкото помня има опция да заяви и върху профил физика матура,  като това се заплаща допълнително,  но трябва добре да прецени силите си. Физиката, обаче така или иначе е  в основата на инженерното обучение първите две години.
Имам познато дете, което кандидатстваше химия преди профилираното обучение да бъде въведено, университета му поиска матура,  за да докаже нивото си.
Успех!

# 83
  • Варна
В момента с учителка работят по материала за ПП по физика . Идеята е да се яви на матурата - лошото е , че ще трябва да трепери до като излязат резултатите от нея . Хубавото е, че ако оценката е незадоволителна има избор да не му се вписва 😀, поне така ни обясни директорката в гимназията .

# 84
  • Сливен
Доколкото знам оценка от пожелателно ДЗИ не се вписва само ако е 2. Но най-добре си проверете отново. Има вариант ако в последствие не ви дадат оферта от университет с физика просто да не се яви на заявената доп.матура.

# 85
Ако се яви матурата се вписва дори да е трета,  но има възможност да не се яви (за трета) и тогава не се вписва нищо.
Самите матурите пък се вписват отделно в дипломната.

# 86
  • Варна
Директорката на гимназията ни обясни, че тъй като той не учи физика , може да се яви на матура за профилирана подготовка , като тази оценка се вписва отделно като професионална компетентност и за това може да избираш да не ти я вписват . Останах с впечатление , че е различно от ДЗИ по желание по предметите, които се изучават .

# 87
  • Сливен
Знам че има процедура за валидиране на компетентност, което е различно от профилираща матура. Принципно университета освен оценка го интересува и хорариума по предмета и най- вероятно ще полагате изпит за валидация.

# 88
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...

привет и извинения, че се хвърлям така.

за IELTS за визата знаем, вече се яви и си го взе, но за САТ не знаехме.
къде го искат?

# 89
  • Варна
...

привет и извинения, че се хвърлям така.

за IELTS за визата знаем, вече се яви и си го взе, но за САТ не знаехме.
къде го искат?
Във Великобритания не го искат . Той се яви заради кандидатстване в друга държава.

Общи условия

Активация на акаунт