Студенти в UK - 16

• 15 309
  • 209
  •   1
Отговори
# 165
Със сигурност,  може да изчака поне докато получи  всички оферти.  Относно депозита,  ви съветвам да попитате конкретните университети, които сте избрали.

# 166
  • Варна
В регистрацията в UCAS на моят син , където е получил офертите , пише срока, в който трябва да потвърди , както и условията за потвърждаване . За единия университет има депозит и в офертата го пише . Той кандидатства в три университета и получи оферти и от трите, но също още не е потвърдил , защото и той кандидатства и в друга държава и още се колебае коя програма на кой университет отговаря повече на интересите му .

# 167
....получи оферти и от трите, но също още не е потвърдил...
А щом има вече от всички, има ли срок, в който трябва да потвърди?
В единствената оферта, която засега има синът ми, нищо не се споменава за депозит.
Иначе и ние сме като вас - колебаем се кое, още повече че и в ЮК е доста по-скъпо.

# 168
  • Варна
....получи оферти и от трите, но също още не е потвърдил...
А щом има вече от всички, има ли срок, в който трябва да потвърди?
В единствената оферта, която засега има синът ми, нищо не се споменава за депозит.
Иначе и ние сме като вас - колебаем се кое, още повече че и в ЮК е доста по-скъпо.
Да - има срок, но още има време . И за нас е скъпо и поради тази причина там кандидатства само motorsport engineering , специалност , която в другата държава я няма. Още се чуди и не можел да реши .

# 169
Искам да попитам има ли запознат дали дипломата за машинен инженер от UK се признава в Бг или някъде в ЕС .

# 170
Искам да попитам има ли запознат дали дипломата за машинен инженер от UK се признава в Бг или някъде в ЕС .

Здравейте - първо - честито, ако вече сте инженер или си имате такъв. Ако още не , то успех.
Да, признава се, разбира се - зависи все пак от акредитацията на завършения университет.

За БГ се обръщате към НАЦИД - прегледайте изискванията им, имат и телефон, на който детайлно ще ви обяснят. Доколкото помня носих - оригинал на дипломата, заедно с пълна справка за хорариума и оценките, нотариално заверено копие на дипломата с превод от заклет преводач, лична карта/международен паспорт, пълномощно от инженера.
За няма месец признаха и приравниха образователната степен - магистър Строително инженерство, университет на Глазгоу.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 09:17 от mst

# 171
Здравейте, дъщеря ми е приета в университет в Англия. Знаете ли и има ли тук някой, който може да ми каже как стоят нещата с кредетирането на чуждестранни студенти.

# 172
  • Варна
Здравейте, дъщеря ми е приета в университет в Англия. Знаете ли и има ли тук някой, който може да ми каже как стоят нещата с кредетирането на чуждестранни студенти.

Здравейте,
Честито на на дъщеря ви! Да следва мечтите си и да сбъдва себе си!

До колкото ми е известно чуждестранните студенти нямат право на кредитиране, ако нямат статут на уседналост или англ. паспорт.
За да не Ви подведа в сайта GOV.UK може да проверите дали отговаряте на условията за студентско финансиране!

Това е информацията ми от миналата година, когато дъщеря ми кандидатства, но тя има постоянен статут на уседналост.

# 173

Здравейте,
Честито на на дъщеря ви! Да следва мечтите си и да сбъдва себе си!

До колкото ми е известно чуждестранните студенти нямат право на кредитиране, ако нямат статут на уседналост или англ. паспорт.
За да не Ви подведа в сайта GOV.UK може да проверите дали отговаряте на условията за студентско финансиране!

Това е информацията ми от миналата година, когато дъщеря ми кандидатства, но тя има постоянен статут на уседналост.
                                                                                                                                                                                                                           Много ви благодаря! Ще проверим всички възможни опции.Simple Smile

# 174
Да, и аз мисля, че чуждестранни студенти нямат право на финансиране.

# 175
Вижте какви стипендии предлага университета. Някой университети все още предлагат стипендии за европейски студенти, които намалят таксата, но не може да стане както на Хоум

# 176
  • Варна
Здравейте,
имам въпрос към кандидатстващите тази година. Как / къде попълвате UKVI Student Route?
Това остана последното условие за приема на сина ми.
Преди време като търсехме, ни насочваше към кандидатстване за студентска виза. Но за да се завърши кандидатстването трябва да има CAS номер (който се получава, когато офертата е безусловна). А за да има безусловна оферта, трябва да е попълнен формуляра.
Въртим се в кръг.
От Интеграл казаха, че след подаване на дипломата, ще ни пратят CAS номера. Уви, от университета пратиха e-mail, в който стои условието за попълване на този формуляр в 28 дневен срок.
Има сайт https://agents.cas-shield.com/, но за там трябва да има създаден акаунт, а сина ми няма.

P.S. Редактирам се - видях, че би трябвало да е изпратен e-mail, за да се регистрира в CAS Shield системата, а такъв не е получен.

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 08:39 от Viki_76

# 177
Здравейте, синът ми иска да учи в Англия, следвайки примера на брат си . След като проведох на две консултации с фирми- посредници, установих,че знам повече от въпросните дами и решихме да подадем апликация сами. Направихме регистрация в UCAS , попълнихме някои секции.
Ще се радвам,ако има и други кандидатстващи, да обменяме опит.

# 178
  • Варна
Синът ми вече е приет. Има CAS номер и може да довърши кандидатстването за студентска виза.
Ако Ви изникнат въпроси и мога да помогна, насреща съм.

# 179
Синът ми вече е приет. Има CAS номер и може да довърши кандидатстването за студентска виза.
Ако Ви изникнат въпроси и мога да помогна, насреща съм.
Благодаря! Ще пиша,ако имам нужда.

Общи условия

Активация на акаунт