В момента чета ... 90

• 47 829
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
На какъв език четете поредицата за Корморан Страйк? На мен първата книга просто ми беше ужасно скучна (преведена я четох, по-скоро прескачах, не можах да я чета като фентъзи поредицата ѝ).

# 136
  • в сърцето на един мъж...

"Дяволският остров" и мен ме изненада определено, не очаквах такова нещо, дори се връщах да препрочитам страници, за да вляза по-дълбоко в историята. Не знаех, че тази е последната книга за Сара Геринген, определено ми допадна образа й, историята й, някак очаквах, че ще има още какво да даде, но явно Бьогле е решил да я "пенсионира". Първите му две книги ги четох буквално на един дъх, особено тази за папата просто бях зашеметена от нея. Мисля, че тази теория за папата съм я чела и в други книги,  но не сещам къде.
Никола Бьогле - с две ръце препоръчвам!!

Ами то и аз не знаех, че ще я пенсионира, но ми излизат само трите книги за нея, а после почва с други две, които са за друга полицайка. На мен ми свърши малко така - ни се отказва, ни продължава, решението, което взема не е много ясно и ми се искаше наистина да има още. Но щом автора така е решил... Аз бих искала да науча нещо повече за Дяволският остров - виж това е интересна история, но много от материалите явно са обвити с мистерия и тайна.
За мен няма много общо с Дан Браун - определено има много по-малко заиграване с исторически факти, отделно не потъва в много конспирации и всичко е представено доста сбито и в интересен вид. Което за мен е голямо преимущество, особено за криминален роман. Дан Браун малко прекали в последните си книги и не е вече толкова интересен с теориите, които развива.
Тарти, не я пропускай, заслужава си и е много по-добра от "Заговорът". А и историята има своя завършек в нея.
Колко интересно Миж, с теб и с Тарти си съвпадаме по определен тип книги - а ето на Тарти Луиз Пени и Галбрейт са й харесали, а на нас двете с теб, не ни Simple Smile Аз ги започвах и двете, но не съм довършила даже и двайсе страници от двете. Но иначе чинно си събирам и двете поредици за четене някой ден.

# 137
Попаднах на много интересна фантастика, антиутопия, “Генезис” на Бърнард Бекет. За мое съжаление сега не мога да ѝ отделя пълно внимание, но от това, което успях да прочета от книгата, смятам че си заслужава и то много - за четящите този жанр, разбира се. Обаче не е сега времето ѝ ако искате нещо приятно, лятно, разведряващо. Силна книга е. Особено финалът.

# 138
Аз нали съм на латино-американска вълна,приключвам “Герой по неволя” Марио Варгас Льоса и горещо препоръчвам за любителите на Маркес и старата Алиенде.Толкова разтоварващо и колоритно четиво скоро не съм чела.Много от героите се срещат и в други негови книги,като дона Лукресия например,много ярки образи,емоционални.

# 139
  • Русе
Да се запиша в темата с последната прочетена книга, "Рана" на Захари Карабашлиев. По-различна е от другите му книги, хареса ми. Чета и разказите му и май не ми остана нищо непрочетено от него.

# 140
Луиз Пени набляга много на описанията - на чувства, на усещания, на обстановка. При нея действието се развива в рамките на 3-4 дена , но усещането е като за цяла вечност. Харесвам я понеже никога не успявам да предугадя края, и до последно съм под напрежение.

# 141
Луиз Пени прекалява с описанията, според мен. То не бе ароматно кафе, не бе уханна супа, пък прясно изпечен сладкиш. И това често-често. Влезеш ли в бистрото и те чакат дежурните изречения. Прочела съм няколко от романите ѝ, не че не се четат, но не е моето.

# 142
  • София
Луиз Пени прекалява с описанията, според мен. То не бе ароматно кафе, не бе уханна супа, пък прясно изпечен сладкиш. И това често-често. Влезеш ли в бистрото и те чакат дежурните изречения. Прочела съм няколко от романите ѝ, не че не се четат, но не е моето.
На мен веднага ми се прияжда като я чета, все някакви завъртяни френски манджи сервират в бистрото. 😃 Даже попаднах на един сайт, посветен на книгите ѝ, в който имаше рецептите на ястията.
Много обичам да я чета, става ми уютно с нейните книги.

# 143
  • София
Моля ви препоръчайте ми книга с много студ и сняг. Чувствам се като сварена в тази жега и ми се чете нещо студено. Но да не е любовен роман.

Иначе захванах Пържени зелени домати на Фани Флаг.

# 144
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Моля ви препоръчайте ми книга с много студ и сняг. Чувствам се като сварена в тази жега и ми се чете нещо студено. Но да не е любовен роман.

"Бьорнстад" на Бакман.
"Експлузивно" на Матю Райли, книга първа за Плашилото, много го харесвам.

# 145
  • София

😂😂😂 Баш Луис Пени - "Убийствена студена" или "Сенки в снега". От втората замръзваш, само докато четеш за лютата квебекска зима.

# 146
"Между рая и ада", Йон Стафансон, буквално ще умреш от студ. Това е и една от любимите ми книги. Още се сещам "Малки неща като тези", Клер Киган.
Чета "Нощен ферибот за Танжер" от Кевин Бари - много приятна, на моменти почти като пиеса, история, в която има и драма, и хумор, и много ирландско звучене. Харесва ми.

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 21:20 от Rayna13

# 147
  • в сърцето на един мъж...

"Снежния човек" на Несбьо е идеален за тази работа Simple Smile

# 148
Моля ви препоръчайте ми книга с много студ и сняг.
“На юг от разума” - Изабела Шопова. За Антарктида е.

# 149
Моята лепта по темата за студа е "Свирепа зима".

Общи условия

Активация на акаунт