Второкласници 2024/2025 - 1 тема

• 20 149
  • 675
  •   1
Отговори
# 420
  • Свищов
На Европейско кенгуру изкара 65 точки, което е отново най-високо за нейното училище (на Математика без граници е единствена с два златни медала от всички класове). Доволна съм предвид естеството на задачите. Те нямат много общо с математиката, а в огромната си част са си логика. Като решавахме темите от предни състезания, най-много в 2-3 задачи от тема да е имало някакви кой знае какви изчисления. А логически задачи в училище те почти не решават. Според нас с баща й това прави и състезанието една идея по трудно от МБГ за деца, които са далеч от логиката. 14-та е в областта,така че е далеч от грамота, но за мен е страхотно представяне на този род задачи.
Иначе ваканцията прекара основно при майка ми, че сме на работа,а от вчера сме и за малко в чужбина. Домашно имаше само по английски още миналата събота го направи. Те като цяло нямат много домашни, не им дават да четат или нещо от сорта. Добре, че са танците и през ваканцията, че иначе щеше да издивее в това лошо време само вкъщи.

# 421
Здравейте, оценките от втори клас влизат ли в Удостоверението за завършен начален етап?
Как тълкувате:
Балът за прием се формира въз основа на:
1. Оценка по Български език и Литература и Математика от удостоверението за завършен начален етап.
Как се формират тези оценки?

# 422
Според  мен се гледа бала от завършването на 4 клас.

# 423
Въпросът е в това удостоверение със сигурност кои оценки влизат. Само от 4ти клас ли? Има ли някой с четвъртокласник или по-голям ученик да каже?
Намерих тук информация, но не знам дали е актуална:
"При завършване на ІV клас, учениците получават удостоверение за завършен начален етап на основно образование, в което се вписват годишните оценки по всички предмети от задължителната и избираема подготовка, изучаване в ІV клас."
Не го разбирам, това значи само оценките от 4ти клас влизат или всичко, изучавано до 4ти клас влиза?

# 424
  • София
Аз мисля, че всички оценки влизат, но може и да греша..
Защо не попитате в училището?

# 425
Аз мисля, че всички оценки влизат, но може и да греша..
Защо не попитате в училището?
Гледаме няколко училища, критериите са различни и навсякъде се вземат под различна форма оценките в това удостоверение. Искам да знам какво влиза в него. оценките от 1 до 4 клас средноаритметично ли, оценките само от 4ти клас ли...
Ще взема да питам в темата за 4ти клас. Те сигурно повече ще знаят.

# 426
Би трябвало да са само тези от четвърти, нали до четвърти били само качествени, а не количествени (въпреки че ясно си се визуализират, но… Simple Smile)

# 427
От първи до трети клас са само на звездички, сърчица и т.н.
Вземат се оценките от 4. клас!

# 428
  • София
prolet_inchen, мислите за преместване в друго училище ли?

(5)Зарезултатите от обучението:
1. в І клас по всички учебни предмети се формира обща годишна оценка с качествен показател;
2. във II ив III клас по всеки учебен предметсе формира годишна оценка с качествен показател;
3. от IV до ХII клас по всеки учебен предмет или модул се формира годишна оценка с качествен и количествен показател.

# 429
Обмисляме варианти, да.
Затова и гледам условията, проучвам частни и държавни варианти и гледам и изискванията, да не пропуснем нещо важно.

# 430
Ние също обмисляме преместване след 4 клас. И сега бих я преместила.

Класната е казала, който спечели някакъв медал или награда да ѝ каже. Няма много деца с такива постижения или до нашите уши не е стигнало, но ми прави впечатление, че шум се вдига за децата, чиито родители са "близки" на класната.  На децата показват медала, всяко дете поздравява победителя и нас, родителите ни уведомяват във вайбър чата. Дъщеря ми посещава една школа по рисуване. Учителката ѝ е изпратила нейна рисунка за участие в конкурс, съответно тя е спечелила второ място. В понеделник детето взе медала и дипломата, за да ги покаже на класната и съучениците си. Класната казала "Браво, прибери ги.", не е оказала вниманието, което оказва на "близките" си деца и дъщеря ми е тъжна. Опитах се да ѝ обясня, че няма нужда от поздравите на другите, но нямам идея, какво е влязло в главичката ѝ.

Светли великденски празници!

# 431
  • София
При нас така се получава с рождените дни. Понякога има песни, поздрави, танци, понякога не. Ужасно е това отношение и мисля да повдигна въпроса на следващата родителска.

# 432
Децата са много раними и винаги усещат как се толерират едни деца, а други са пренебрегват...

# 433
Така е, децата реагират и различно на такава ситуация. Три деца имам и докато две от тях се свиват и нищо не казват при подона ситуация ( понеже на всякъде се случва), малката щерка я избива на лошо поведение и започва показно да не служа и да прави на пък.

# 434
Здравейте! Знаете ли горе-долу какво ще има на изходните нива по български, математика и родино? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт