Номинации за най-голяма муня (тема 10)

• 71 559
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Ужас, и моят е АБСОЛЮТНО същият 😂

Мъжът ми, миличкият ми, любим мунчо... Тези дни пак му се чудих на акъла. Значи, перфектен шофьор е, дългогодишен. Внимателен, с бързи реакции. Има категория и за камион даже, не че има камион и му трябва, ама ей така, да си имал. Беше го прихванало нещо преди време и взе и такава категория. Като предизвикателство, един вид Simple Smile. На всякакви кучи места може да паркира, всякакъв вид кола и по всякакъв начин. Като се озове на празен паркинг, обаче, бъгва нещо и не знае какво да прави. И започва да мести колата насам-натам. Тук ли било по-добре, там ли... Тук печало слънце, там имало сянка, или дърво, дали нямало да стърчи, да попречи на някого. "Просто спри някъде! - казвам - Има ли значение?" Не. Имало значение. По двадесет минути отнема паркирането на празен паркинг. Не мога да си го обясня.

# 526
  • Fairbanks, Alaska
Какво топли питам аз като прозореца зеЕ?! Joy
Ефектът е комбиниран-хем не ти е прекалено горещо като работи климатика, хем влиза въздух и не става задушно. Аз в момента правя така-тук от два дни пак сме на 18 градуса и ако съм без топло ми е хладно. Но като пусна топлото, пък става горещо. И затова отварям леко прозореца и хем не е прекалено студено, хем не е прекалено горещо и влиза и въздух.
Правил съм го и през зимата-малко по-неприятно е. Ту ти е топло, ту ти е студено. Иначе и аз пусках климатика на колата на 26-27 градуса и съм с якето.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 09:11 от Natael-1485

# 527
Муни, кажете ми какво да правя с едно погрешно купено "сладко от мляко", дулсе де лече и там каквото му казват. Вчера от голямо взиране съм го грабнала вместо течен шоколад, а пише, че вътре има над 70% захар и явно не става да се яде така.

# 528
  • софия
Става страхотен крем с него. Ползвай го за подслаждане на сметана, маскарпоне и не питай за калориите, защото е много вкусно.
Може и в кафето да си слагаш, ако го пиеш с мляко и захар.

# 529
Муни, кажете ми какво да правя с едно погрешно купено "сладко от мляко", дулсе де лече и там каквото му казват. Вчера от голямо взиране съм го грабнала вместо течен шоколад, а пише, че вътре има над 70% захар и явно не става да се яде така.
Почти всеки около мен би си намазал палачинки с това и би питал за още Grinning За мен е отровно сладко но аз не съм критерий, мажат та не можеш ги стигна Grinning

# 530
  • В страната на мечтите.
Ако имаш преса за орехчета можеш да си направиш, днес в Берьозка ми подариха (имат рожден ден и всеки печели нещо) от техните орехчета с пълнеж от дулче де лече, многооо вкусно.

# 531
Аз го ползвам за съставка на различни кремове (сметанови, с маскарпоне) или самостоятелно - като слой в торта, комбинирано с ганаш от тъмен шоколад, за стабилизиране и стягане на бисквитени основи за торти, за слепване на бисквити, най-после може да си направиш торта Муравейник.

# 532
  • Карлово
може да си направиш торта Муравейник.
или Алфахорес аржентински маслени бисквити с дулсе де лече.

# 533
може да си направиш торта Муравейник.
или Алфахорес аржентински маслени бисквити с дулсе де лече.
Точно тях имах предвид за слепване, но аз правя и други подобни и пак ги слепвам. Пълня и тарталети, но отгоре слагам дебел слой ганаш от тъмен шоколад и бодвам някой лешник, че много сладко иначе. Въобще, дулсе де лечето има огромно, ама огромно приложение. Аз без такова не оставам, само че си правя домашно. За резерв имам едно купено, то трае дълго.
Пфуу, огладнях (ама за сладко) Simple Smile
Което ми напомни една случка отпреди 15 години. В нашето почти служебно мъничко кафе сме седнали на обяд три дами и на съседните маси - само мъже колеги. Обсъжда се моето прясно сако (жени, кво да правиш?!) и едната казва: "Ауу, много хубав цвят - сьомга!". Другата казва "Не е точно сьомга, ами между праскова и сьомга"...и така вървят все едни кулинарни сравнения. На N-тото сравнение от съседната мъжка маса се чува глас: "А, млъкнете де, че огладняхме!" Simple Smile

# 534
  • Враца

Весела, само да отбележа, че според мен не си муня, защото си купила дулсе де лече, а си муня, защото не знаеш какво да го правиш Wink
Дали са ти толкова много съвети... лигите ми потекоха!
Да ти е сладко и само такива грешки да правиш! Wink

# 535
Аз бих си го изяла с лъжица. За съжаление вече имам проблеми и захарта ми е силно ограничена. Цял живот съм умирала за най-сладкото сладко.

# 536
Специално идвам да благодаря на звънче за препоръчаните филтърни пакетчета за чай - снощи ги взех и сега ММ си пие домашния чай Flowers Bouquet
За всеки случай купих и още две затворени цедки от Икеа и ги сложих в долно чекмдже.
Това срамът на мунята е голям мотиватор Simple Smile

# 537
   Провокирана от една друга тема, се сетих за една история с голямата щерка и тогавашното й гадже, докато бяха още в гимназията. Кой точно е мунчото, не знам, но с тази история все още се забавляваме.
   Нали знаете онзи тънък момент при гимназистите, когато едни вече са пълнолетни и могат да ходят по дискотеки и да шофират, а други, от същия випуск или клас, още нямат 18 и не могат Simple Smile. Та, моята щерка, първа навърши 18 и започна да води гаджето по дискотеки и да го извозва до училище и обратно.
  Веднъж той имал някакви свободни часове и я чакал в колата на паркинга. Дошъл някакъв полицай и му се видяло подозрително, че рови из жабката. Нашият човек нито бил на 18, нито шофьор, нито собственик на колата, абсолютно подозрителен си е бил. Опитал се да обясни, че чака гаджето, но полицаят поискал собственикът на колата да се яви веднага. И това нямало как да стане, щерката имала контролно и любимият веднага съобразил, кое е по-опасно за него - да й се обади Simple Smile. Предложил да я изчакат заедно, още два учебни часа, но полицаят не се отнесъл благосклонно към тази идея. Тогава му хрумнало друго. "Хайде да разгледаме заедно багажника на приятелката ми. Вие ще питате, аз ще казвам къде какво има." Отворили. "Ето в това сакче има едни розови обувки с токчета и едни резервни кецове, за след дискотека. Това е аптечката, но освен задължителните неща, има обезболяващи за тежък цикъл, дамски превръзки и лепенки за пришките след дискотека. В тази сребристата чантичка има много гримове. Не ги помня всичките, но знам какъв парфюм има." Това свършило работа. Полицаят казал: "Да сте живи и здрави. И моята жена такива неща имаше в колата преди. Сега мъкнем само памперси, пюрета и шишета."

# 538
Хе хе, умно момче и находчиво. Хем е измислил как да докаже, хем как да предизвика мъжката съпричастност. Чак ми стана мило. Има мъже по 50 години живеят с жените си и пак не знаят, кое за какво им трябва.

# 539
Абе, и много да знаят пак не е добре Simple Smile
Но, наистина, момчето находчиво е постъпило...

Общи условия

Активация на акаунт