Номинации за най-голяма муня (тема 10)

• 71 583
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Ох, Ивекс, с глас се смея като си представих как котката хапва крем брюле за десерт.

# 121
Аз пък намирам, че грижата за животинките хич не е за тази тема, не е мунщина, ами адекватност и е похвална. Когато имаш животинка, или ще я гледаш като бебе - не по-малко, или по-добре да нямаш...поне така съм подхождала към моите, сега за жалост нямам, но някой ден...

Може и да е, ако не си им осигурил вечеря, щото си муня, но в горните два случая не е точно така….
Аз съм стара вече, ама ако не осигуря вечеря за животното си (не за себе си), бих го квалифицирала като нехайство, безотговорност, не като мунщина. Не ми се е случвало - даже за себе си не съм имала още вечеря, но за котката винаги имало поне няколко вида манджа.
Но ето кое намирам за мунщина във връзка с котешкото хранене - да изхвърлиш половин кило сьомга, щото си го държала за котката (държането включва и забрана на домашните да го ядат Simple Smile), пък да се окаже, че не обичала, за разлика от амур и попчета...

# 122
  • София
Онзи ден тръгвам да режа на две една огромна праскова, ама много твърда пущината. Ей, едната половина как ми се завъртя в ръцете, изплъзна се и излетя точно в лицето ми, удари ме в средата на устната и ми остави кървава точка. Ако не се беше случило на мен, нямаше да повярвам, че е възможно.

# 123
А мислех че само аз налитам и си избирам твърди праскови, всички ми се чудят на акъла... Не хрупа ли като ябълка, не ми я хвали Joy
Ама аз съм хитра, режа с едно назъбено ножче за плодове, с него не трябва да натискам. Няма нужда точно в тая тема да обяснявам защо това ми е важно Grinning

# 124
Аз пък намирам, че грижата за животинките хич не е за тази тема, не е мунщина, ами адекватност и е похвална. Когато имаш животинка, или ще я гледаш като бебе - не по-малко, или по-добре да нямаш...поне така съм подхождала към моите, сега за жалост нямам, но някой ден...

Може и да е, ако не си им осигурил вечеря, щото си муня, но в горните два случая не е точно така….
Аз съм стара вече, ама ако не осигуря вечеря за животното си (не за себе си), бих го квалифицирала като нехайство, безотговорност, не като мунщина. Не ми се е случвало - даже за себе си не съм имала още вечеря, но за котката винаги имало поне няколко вида манджа.
Но ето кое намирам за мунщина във връзка с котешкото хранене - да изхвърлиш половин кило сьомга, щото си го държала за котката (държането включва и забрана на домашните да го ядат Simple Smile), пък да се окаже, че не обичала, за разлика от амур и попчета...
Ами не винаги е по желание. При нас, например, се случи така, че храната остана при дъщеря ми, а кучето при нас по спешност, но ако не бяхме на ресторант щяхме да и купим нещо от магазина. Няма да я оставим гладна….

# 125
Скоро четох, че най-много наранени има от авокадо. Предупреждаваха, когато режеш авокадо, това да става на дъска или на плот. Когато го държиш в ръка и режеш във въздуха, има голям шанс  да се хлъзне и да се нараниш с ножа.

# 126
Абаджиева, точно де - сигурна съм, че няма да оставите животинката гладна, не визирам инцидентни случаи, когато дори не знаеш, че ще храниш куче/коте, както се е случило при теб.
По е за вярване, ако кажеш, че твоята вечеря си дала, ама не и че си оставила гладно куче.

# 127
   Записвам се с глупава случка, но те в тази тема повечето са си такива Simple Smile.
   Една клиентка ми се радваше на маникюра, тя нямала хубави нокти, ама наистина ли си били моите нокти, не изградени? "Мои са  - казвам - даже не са с гел лак. На маникюр не ходя, сама се лакирам." Истината е, че единият се беше счупил грозно и надълбоко, обикновено ги режа и ходя с къси, голяма работа. Но сега такива хубави и дългички са станали, жал ми беше. Малката щерка предложи да ми сложи един от нейните, пластмасови. Тя такива маникюри си прави. Лепна ми го, лакирах и заспа. Изобщо не се различаваше от останалите. И идва същата тази клиентка, аз й подавам пакета с поръчката й и... тъпият нокът се отлепи и падна точно пред нея. "Нали бяха твои ноктите?" "Ами мои са, казвам, всички останали са, само този не беше." Посмя се тя с мен. Аз пък се притесних и ми стана неудобно. Чак се изчервих. Бива ли сега за такова глупаво нещо, за един смотан нокът, така да се изложа и да изляза лъжкиня!

# 128
Клотилд, представих си ситуацията цветно.
Моята тийнка е с дълги нокти, изградени и вечно ходи с лепило в нея.
Твърди праскови обичам и аз.

# 129
Вчера в магазина, докато вадя и редя покупките на касата, кутията с яйцата се отвори. Grinning
Все съм имала зрелищни изпълнения с яйца, но това надмина всичко. По земята, по мен, по касата...Изглеждаше така, все едно съм жонглирала с тях, но изведнъж съм се парализирала. На всичкото отгоре, от магазина решиха, че кутията е била отворена, тоест вината е тяхна и ми дадоха нови. Обяснявам аз, че не беше отворена, ами аз съм отворена да правя бели, ама не.
Но както винаги виновен е ММ. Той пазарува и домакинства у дома, а сега ме изостави за седмица.

# 130
Joy
Значи има време да се проявиш отново.

# 131
Joy
Значи има време да се проявиш отново.
И да няма, ще намеря Joy

# 132
  • Варна
 Яйца, а? Обикновено вадя от хладилника 20-30 мин. преди ползване и слагам в коктиерките да се темперират. За протокола - високи са 7 см. Ся,  ясно е, че първо трябва да извадя тез' метални чашки , но днес не - пуснах яйце направо на плота. Но не съм муня!!! Добавих брашно и обядът ще е прясна паста, пък!

# 133
И аз уж съм предвидлива, Пеева, но вадя направо формичката с яйцата от хладилника, че по-лесно. Понякога обаче, когато не съм тъй предвидлива, ги вадя без нея и къде, къде - в първата попаднала ми съдинка - вчера ми попадна фруктиера с праскови и за кратко се получи необичаен натюрморт с праскови и яйца  Simple Smile
zavs, като се сетих как трудно се чистят и перат яйца, ожалих те Hug
При мен поне се получи у дома и чистих по-малка площ, озориха ме само фугите на пода, от които постоянно излизаше един точещ се до безкрайност белтък - кутиите са наистина смотани и се отварят лесно при най-малкото нарушаване на баланса им.
Аз пък съм си изхвърлила уредчето за изтърбушване на чушки барабар с отпадък, сега ще пращам ММ да вземе ново. Защо не аз? Защото не е упражнил достатъчен надзор върху готвача си Simple Smile

# 134
Кубратова, може ли снимка или линк на това уредче за чушки? Може и на лс 😉

Пък аз днес чистих, прах, готвих.... Наблягам на пералните, като за първи уикенд имахме само 4 😦😦😦 Преди малко пуснах последната и тогава разбрах какво съм направила при 3тата... Разменила съм местата на течния прах и омекотител. Обаче вече ги бях пуснала в сушилнята, та после като ги извадя ще видя имат ли нужда от още пране, че бяха баш работните ни, т.е. мръсни.
И друго, един кичур коса много ме дразнеше, нещо стърчеше и реших да го иравня с другата коса... Ми в миг на умопомрачение клъцнах всичката както я държах да го гледам колко стърчи. Мм я до изравни и сега съм с едни 10см по къса коса. Заради едно кичурче!!!

Общи условия

Активация на акаунт