Кандидатстване с рисуване след 7 клас - 12 тема (удължена тема до края на месец ЮЛИ)

• 49 487
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 705
Да разбирам ли, че по прогнозната таблица след входящия номер е графата със специалността , по която влизат на първо класиране?

# 706
Да, точно така е. Гледате жълтата колона. Списък с резерви не съм правила, прекалено трудоемко е. Но на второ класиране оценките обикновено падат с около 1-2 десети. Тоест е вероятно на второ класиране да стигнат до оценки 3.9.

# 707
Dame, значи тази вечер ще празнуваме вкъщи, трето желание на първо класиране:)

# 708
Тази таблица внесе надежда, че девойката ще влезе на първо класиране, за съжаление не каквото иска. За второ и трето не знам дали има надежда да се разместят толкова драматично резултатите, че да се качи в някое от първите си три желания, ама да видим.

# 709
Еха, честито на приетите!
Стискаме палци второ класиране да е още по-благоприятно за вас! .... И да не съм объркала нещо в таблицатаBlush

През годините най-драматичния спад във второ класиране, който съм виждала (без претенции, че съм имам абсолютно пълен поглед над нещата), е 4,5 десети в рекламната графика преди две години. Така че теоретично всичко е възможно, макар и на пръв поглед да изглежда невероятно. Не знам на вас колко не ви достига в оценката за по-предните желания, но ви пожелавам щастлив развой на нещата.

# 710
Не ни стигат доста повече (тя е с 4,15), а ѝ гледам има кандидати с по-високи оценки от нея, които са посочили само Рекламна графика, Пространствен дизайн и Играчки, та предполагам като се разместват пластовете, първо те биха влезли, ако се освободи нещо… но: надеждата умира последна, както се казва 🙂
За моя радост има приличен резултат по математика на матурите и след много дни на спорове и страдание стигнахме до някакъв приемлив за всички ни вариант.
Ще се вълнуваме още тази година, то се е видяло 😆

# 711
Ами според прогнозното ми класиране в рекламната графика стигат до оценка 4,45, но пък се очертават 3 надпланово приети, заради равни оценки. Тоест нещата далеч не изглеждат безнадеждни, но и вероятността не е особено голяма. Един вид - трябва да се чака.

До колкото разбирам, мислите да се насочите към МОН, ако не се получат нещата с по-предните желания? При всички случаи, дори и да се откажете от специалността, в която е прието детето, ви съветвам да си подадете заявление за второ класиране. Това ви дава шанс да ви се обадят дори на по-късен етап, ако им останат или се освободят места след второ класиране.

# 712
Стискаме палци второ класиране да е още по-благоприятно за вас! .... И да не съм объркала нещо в таблицатаBlush

През годините най-драматичния спад във второ класиране, който съм виждала (без претенции, че съм имам абсолютно пълен поглед над нещата), е 4,5 десети в рекламната графика преди две години. Така че теоретично всичко е възможно, макар и на пръв поглед да изглежда невероятно. Не знам на вас колко не ви достига в оценката за по-предните желания, но ви пожелавам щастлив развой на нещата.

Здравейте,

Благодаря за предварителното класиране. А може ли да споделите защо под специалностите рекламна графика и моден дизайн има по 20 места във вашата таблица, доколкото разбрах всяка от тези специалности е с по 17 бройки.

# 713

Здравейте,

Благодаря за предварителното класиране. А може ли да споделите защо под специалностите рекламна графика и моден дизайн има по 20 места във вашата таблица, доколкото разбрах всяка от тези специалности е с по 17 бройки.
Без да съм гледала таблицата - заради равен резултат на изпита. Ако са стигнали до дадена оценка в приема, са длъжни да предложат на всеки с такава място в паралелката. Приемат надпланово

# 714
Някой знае ли каква е разликата между Рекламен дизайн и Графичен дизайн?🙂

# 715
Veja, както е казала Tisisat, когато за последното място в паралелката има няколко деца с равни оценки, те класират всички надпланово.

# 716
Здравейте и от мен! Ако не ви натоварвам, може ли да попитам какъв шанс има 4.91 във Фотографското? Чета ви от известно време и сте ми от голяма полза, благодаря! Днес бях леко шокирана от оценките в НГПИ, даже двойки има, а за тези от НУИИ утре не смея да мисля. Дъщеря ми мечтав за Анимация, но се надявам изобщо да влезе нещо в гимназиите към МК, защото балът й за МОН е изключително нисък, макар че има 91 точки на изпита по проверка на способностите. И на изпита във Фотографското, и в НГПИ се падна на много кофти места - най-отзад в първото, отстрани в много труден ракурс за дръжките на вазата в НГПИ...затова смятам, че сее постарала доста.
Е, поздрави на всички и дано този кошмар приключи добре за всички!

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 14:42 от Venelina - Umi 782740

# 717
Veja, както е казала Tisisat, когато за последното място в паралелката има няколко деца с равни оценки, те класират всички надпланово.

Много благодаря! А имате ли представа средно колко места се освобождават за второ класиране?

# 718
Ами според прогнозното ми класиране в рекламната графика стигат до оценка 4,45, но пък се очертават 3 надпланово приети, заради равни оценки. Тоест нещата далеч не изглеждат безнадеждни, но и вероятността не е особено голяма. Един вид - трябва да се чака.

До колкото разбирам, мислите да се насочите към МОН, ако не се получат нещата с по-предните желания? При всички случаи, дори и да се откажете от специалността, в която е прието детето, ви съветвам да си подадете заявление за второ класиране. Това ви дава шанс да ви се обадят дори на по-късен етап, ако им останат или се освободят места след второ класиране.
Имаме време да преспим и да премислим. Със сигурност ще участваме на второ класиране.
Само се чудя имаме ли право да се запишем и тук и в училище към МОН, докато чакаме да видим къде какво ще се случи 🤔🤔🤔

# 719
Здравейте и от мен! Ако не ви натоварвам, може ли да попитам какъв шанс има 4.91 във Фотографското?

Шансът ви е огромен, почти 100 процентов. За анимацията специално ще е малко трудно, но ако сте писали всички специалности, е почти сигурно, че ще ви се обадят след второ класиране.

Veja, в предните две години на второ класиране стигат до около 140то дете в списъка с оценките. Всяка година е различна, разбира се, така че няма как да знаем със сигурност.

Jaded няма как да се запишете реално в две училища едновременно, независимо къде, защото при записването ви взимат оригинала от дипломата за 7ми клас. Единственото, което можете да направите, е да се запишете на едното място, а на другото да участвате на следващо класиране.

Общи условия

Активация на акаунт