Често зачервено д*пе при голямо дете

• 1 527
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте,
Синът ми е на 7г., но още от малък получава зачервяване и сърбеж около ануса.
Дупето става силно червено, чак раздразнено, като разранено.
Получава се най-често след изхождане.
И след запек, и след редовно, все същото си е.
Правихме му фекални тестове за глисти и бактерии и няма.
Водихме го на кожен.
Мие се всеки ден и задължително след всяко изхождане ( хубаво с водичка, за да не дразним).
Сменяхме миещите средства.
Мажехме със судокрем, но няма ефект.
Намажем с тридерм и минава от второто мазане.

Вече не знам на какъв да ходя и с какво да се мажем.
Моля дайте съвет.

# 1
И моето дете е така - на 8 г. - подсича се още. Преди виновни бяха памперсите, след това - недоброто избърсване. Все още е пълна трагедия в това отношение, колкото и да го уча.
Затова сега почнах да го карам след WC, поне вкъщи - да се мие. Само с вода - все едно нищо не се прави, за тази област си трябва някакво измивно средство - най-добре бебешко.
Судокрем е супер изсушаващ и не го препоръчвам, Тридерм - с този кортикостероид е нож с две остриета.
Аз лично бих си завела детето на кожен на твое място, не вода моето, защото съм го водила 100 пъти и ми писна, то, докато ходи с наакано дупе, скача, поти се и какво ли не - много ясно, че ще е зачервен. При него от кремовете - най му понася Цикатридина, дерматоложката ми му го изписа и с 2-3 намазвания минава. До следващия път.
А правили ли сте фекална проба за гъбички? От гъбичките става такова д-то.
Друго - може да са гъбички само по кожата.

# 2
  • София
Обърни внимание на дрехите на детето. Да не са тесни, стегнати, да са проветриви, да нямат твърде много оцветяване. Отстрани всичко,което може да дразни и да загрява.
И наистина е добре да ползва и щадящо измиващо средство в тази област.

# 3
гъбички, затова му минава от тридерм, но с 2-3 намазмания не се лекува, само се замазва положението
трябва да маже 2-3 седмици след изчезване на симптомите, защото гадините са много упорити
също консултация с лекар, за да прецени дали трябва и да пие нещо антимикотично и колко време

# 4
Правили сме тестове за гъбички, няма.
За глисти, няма.
За бактерии, няма.
На няколко кожни сме били.
Все тая.
Измиваме след всяко изхождане.

# 5
  • София
Тоалетната хартия каква е? Ползвайте само бяла, неароматизирана.

# 6
Памучно бельо, изпиране с дезинфектант за дрехи на бельо, хавлии за баня, ако натривката за гъбички не е взимана от мед. Лице, съветвам да се повтори изследването. Отделно какво е обичайното меню на детето, записвайте какво консумира и вижте има ли съвпадения с обостряне при определени продукти.

# 7
На нас дерматологът ни каза, че судокремът не става за дупа, припусклиев е. Не прави бариера.
Бих препоръчала олио за миене на uriage и македонски крем ( в ремедиум го има) за мазане. Това ползваме ние, и двете са препоръчани от дерматолог. Мием с олито след всяко ходене и вечер преди лягане. След всяко миене мажем.

Общи условия

Активация на акаунт