Ваканцията лежерно си върви и ДЕСЕТИ клас ни предстои

• 32 997
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
karzz, в Технически университет- София има специалност " Aвтомобилна електроника". Обясни на синковеца, че ако иска да се занимава с ремонт на коли, то това е бъдещето и трябва да учи.🙂

# 421
  • София
Тонииии, Букси, да са ви здрави и честити рождениците, макар и със закъснение!
Светлица, много Ви се радвам за концертите и за това, че девойката вече има план за специалност, че и държава!
При нас няма нищо още, чакаме входните и го караме по-кротичко..
Карз, може пък младежът да си промени решението, има още 3 години, не унивай!

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 10:59 от denizara

# 422
Карзче, ми от тогава съ оплакваш, а, а, аааа. Само така, и в хубаво и в лошо плътно зад тях. Ша ги подпираш да не съ клатушнат и да паднат.

Дени, благодаря.
Я кажи как е първокласничката, ако не бъркам де. Щот деменцията не прощава.

Ама вие софиянки среща щяхте да правите. Излагате се.

И пак доста мами се изпокриха, дано всичко е наред при тях. Но ще се вяснат по някое време, ще кажат дзак и пак ша зачезнат.

# 423
Младежът се загледа по специалността Противопожарна безопасност в Академията на МВР. Иска да учи нещо, което да е свързано и с физическа активност. Всъщност в момента най-голямото му желание е ако може да постъпи при тюлените в САЩ и да премине тяхното обучение. Гърч иска.
Разгледах учебния план за Противопожарна безопасност. Добре изглежда като предмети. Повече математика, физика. Би му подхождало. Никъде не видях обаче бройката, която приемат. Отделно в балообразуването участва ДЗИ БЕЛ по две, а там висока оценка трудно би изкарал.

# 424
  • Сф
Честити рожденици с малко закъснение! Да са здрави,  щастливи и успешни!
Чакаме входните. Затишие пред буря Wink

# 425
  • Бургас
Благодаря ти,Вита! Ще му кажа, да има информация.

Иначе е мислил за полицай,пожарникар,но нищо конкретно,точно и ясно.

# 426
boksii, малко на патерици, честит да е младежът - здрав, щастлив, благословен, с лекота да сбъдва мечтите си!
Моят много не е ориентиран - искал компютри -киберсигурност, защото племенникът работи като ИТ, но трябва математиката и физиката да ги пее, но....предпочита да играе разни игри на компютъра, което мен много ме дразни...
Стон, много хубава специалност - браво , че младежът е ориентиран.  В академията на МВР все си мисля, че трябват и малко връзки. Но щом упорито тренира и иска да постъпи при тюлените, това си е неговото място - МВР
Светлица, браво за концерта, наборката е сияе от щастие.
Карз, нищо не се знае, има още 3 години, може да промени намерението си.
Вчера видях една позната - на 50 години е, тази година завършва висше. Никога не е късно за нищо, стига да има мерак и желание.
Тони, примерно и послушно си е дететоу а ти сърдитка я наричаш.
Рени, наборката си е само за ветеринар, ще се напъне, сигурна съм, има време.
Някой от наборите регистрира ли се по Национална програма "Обучение за ИТ умения и кариера" на МОН?

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 14:46 от ina21

# 427
Ina21 Благодаря!Моя се е записал.И той още не е ориентиран точно , какво иска да  учи.Първо искаше педиатър,после адвокат сега нещо свързано с компютри 😅 Много се лута и ме побърква 😀 За това и ще посетим събитието Уча в чужбина и ще минем през кариерно ориентиране за да се орентира малко.

# 428
  • София
Тони, Бокси, честити рожденици 🎉🎂🥳, макар и на патерици. Да са здрави, щастливи и късметлии в живота!
Нашият младеж знае какво иска да учи, само не се е ориентирал къде, за да види конкретни университети и изисквания. А е важно да стане тази година заради хорариума часове. Мисли за математика и физика, но казаха, че е много тежка такава комбинация.
Рени, дума за не сме чули да се оплакваш от наборката! Чудесна е и много й отива това приятелство с кончето. Да е здрава, пък тя ще си реши какво ще учи.
Моя малкия, седмокласник, заплаших го, че само в БУЗЕМА ще го приемат, ако не вземе на сериозно годината. Той пък като разбра, че там се учи за ветеринарен асистент, веднага се оживи 😁🤣. Не знам какво ще го правя това дете, все иска да е навън, сред природата, да се рови в калта, да обикаля с кучето по поляни и дерета. Да взема за някой техникум по горско стопанство да се огледам освен...

# 429
  • София
Честито на порасналите наборни чеда - Тони, Бокси, да са здрави, щастливи, успешни във всичко! Gift Heart
Изпуснах малката Светлица и не разбрах на чий концерт е била, но е чудесно, че имате такива ориентирани деца. Аз моето няма да го коментирам. От малка на въпроса "каква ще станеш..." все казваше - Археолог. Не че има представа какво означава това и с какво точно ще се занимава (освен да изравя от пясъка счупени паници). Обичала да пътува и преди време на една автобусна екскурзия шофьорката (имахме шофьорка на автобуса тогава) взе, че ѝ каза - и аз много обичам да пътувам и затова станах шофьор, хем пътувам, хем ми плащат, виж как добре ми се получи" Close Аз не се стърпях и вметнах, че и на екскурзовода му плащат...та има и други начини да съвместиш двете неща. Сега и тая идея се е прокраднала, да учи някакво екскурзоводство. Абе, все едни такива непрактични, неподходящи за нея идеи. Поне време има, пък и се кани да записва история и география като профили и няма драма с подготовката за двете ѝ (безумни) идеи...освен ако рязко не завие към някаква трета, де.

# 430
Честити рожденици! Да са здрави и щастливи!

И моят човек беше решил да учи в чужбина. Дори си хареса университет в Австрия, но след простотиите, които са ставали на екскурзията каза, че няма да учи в чужбина.

# 431
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Здрави и честити да са ни рождениците!

мандаринка пак има някаква идея какво иска да стане малката мандаринка.
Нали се сещате албумите за завършване на детската градина. Снимки и под всяка какво иска да стане детето като порасне. То футболисти, баРелини, лекари... а набора "гений". Е те така, чакам го да видя какво гениално ще измисли. Иначе има желание за Американския колеж в Благоевград, но му казах, че тези пари няма как да ги платя. Щял да работи в 11 и 12 клас и да си ги изкара и ще се постарае за стипендия.

# 432
Благодаря момичета.

Мииии, виждате ли, всяко има идея, други дори знаят какво, а мойтоооо, ни щи чко, ама съвсем нищичко. Доволна е само от факта, че е в тази паралелка, но не заради самия профил, а защото от следващата година обема от учебниците ще намалее доста. Нали е жива и здрава, другото като му дойде времето.

# 433
Nells, какво пък толкова се е случило на екскурзията, та се е отказал от чужбина?
Нинче, наскоро гледах таксите на АУБ и зле ми стана... Не знам моят син как би могъл да се пребори за пълна стипендия.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 16:58 от krasi78

# 434
  • София
Здрави и успешни да са рождениците!
И аз да питам Nells какво се е случвало на екскурзията в чужбина? Подозирам, че и моят е бил на същата екскурзия и ми разказа някои неща.

Общи условия

Активация на акаунт