Ваканцията лежерно си върви и ДЕСЕТИ клас ни предстои

• 32 992
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
  • Бургас
Моя малкия, седмокласник, заплаших го, че само в БУЗЕМА ще го приемат
🤔🤔🤔🤔🤔. Какво е това? ☺️

И на мен ми е любопитно за тази екскурзия 🤔☺️

# 436
  • Пловдив
Стон, ако това е университета за кадрите им с гражданска специалност нивото не е много високо. Обикновено отиват деца, които не са влезнали за инженери и такива с наследствени професии. Точно при тях няма чак толкова гърч. Гърча е при момчетата от специализираният отряд по бедствия и аварии. Доста от момчетата в Пловдив са ми пациенти. Възхитена съм от тях и от шефа им-също младо момче. Такива млади хора ми пълнят душата.
Първото входно по география излезе-5. Днес било по английски- малко ги научавам след като минат.
Състезанието ще се размине на целия отбор-няма свободни боксове. Как правиш състезание и не си осигурил място за конете?!? Това да не е куче или коте да го държиш на ръце?  Другата седмица е последното за сезона -ще идат на него.

# 437
Честито Рени, повеждате екстра. А за състезанието, нека не съжалява, може да е за добро. Все пак няма да и е мъчно, че в петък няма да може да иде, поне изпита ще си го направи спокойно.

Мойта правиха по Био., не очаквам уау оценка. Днес е било по ИИ, тук вече ще е хубава, уч - ката предварително им е дала отговорите. Утре ще е по Фил., РЕ и АЕ, а в петък май беше по БЕЛ и още някакъв предмет. Другата седмица ще са останалите. Да минават и заминават, после ще е ред на останалите. Докато се изредят и срока свършил.

# 438
Цяло чудо ще е да имат хубави оценки на входните. Първо всичко са забравили след една година, второ с 1-2 часа преговор едва ли много са си го припомнили целият материал. Лично за мен това е безмислено "упражнение" и за учениците и за учителите. 🤐

# 439
  • София
Моя малкия, седмокласник, заплаших го, че само в БУЗЕМА ще го приемат
🤔🤔🤔🤔🤔. Какво е това? ☺️

И на мен ми е любопитно за тази екскурзия 🤔☺️

😁😁😁 Заинтригувах те, а? БУЗЕМА е училището с най, ама най- нисък бал в София. Техникум по земеделие, градинарство, каменоделство и т.н. Последната година, с надеждата да му вдигне реномето, директорката вкара "модерни" специалности като ветеринарен асистент и детегледачка. А дано, ама надали! Ще си остане на хартия.
И аз се нареждам да чуя за екскурзията. Да не става дума за един езиков лагер по английски в немскоезична страна и настаняване в украински хотел 🤭?

# 440
https://mvr.bg/academy/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BC/%D1%81%D0% … D0%B2%D1%8A%D1%80
Това е за Академията на МВР.
Пише, че редовното обучение са курсанти, задочно са студентите.
Не намерих обаче бройките за прием. Има си позитиви. Няма такса за обучението, осигурено общежитие, стипендии. Злите езици говорят, че без връзки е трудно да влезеш. Ще видим. Ще го държим под око.

# 441
  • София
ЧРД на рожденицити, на патерица ! Тони, Бокси, да са ви живи и здрави децата! Желая им много успехи, прекрасни емоции, добри приятели и спокойна учебна година.
И моят се мята от една идея към друга за ученето в университет. За сега е сигурен, че не иска чужбина - да не се мъчел с битови и други несгоди на живота . Така де, защо да си усложнява излишно живота. Stuck Out Tongue Winking Eye Аз кротко си чакам, защото при него всичко е в последния момент. Влияние ще окажат и решенията на приятелите около него. До миналата учебна година беше архитектура, сега нещо не е толкова запален и дава заден.
Днес бях на РС. Дойдоха повечето учители. Имаме нова госпожа по немски език - огън жена, много ми хареса. Май ще ги накара да учат сериозно езика. Даде сериозна заявка за изисквания . Децата са нещастни, а ние родителите щастливи, че ще се учи по езика.Първия час входно. Чакаме оценките.
По АЕ, който им е втори език са им раздали учебници за А1??? Е това е най-големият куриоз - миналата година учиха по учебник за В1, а тази А1. Още не са имали английски да чуем какво ще каже госпожата . Общо взето по АЕ си почиват, за жалост.
По география сме с нова учителка, но не я видяхме. По Информатика са без учебник.
Входните започнаха и при нас. Утре имат по история, а в четвъртък по биология.
Този срок е втора смяна и заради родителските срещи им отпаднаха последните часове днес и утре.

# 442
Ох, тези входни! Вчера имаше 3,а днес ще са 4. Недоумявам, защо толкова бързат!

# 443
Имсче,благодаря.
Браво на вас, вечеминахте първата РС, дано наистина по НЕ да е такава уч - ката. Да не стане като при нас, едно говорят, друго вършат, в началото е екстра, пък после са на 360°. То ще си проличи.
А защо нямат учебник по Информатика, сигурно няма да им трябва.

Витка, безмислени са, но пита ли ни някой. Трябва да се отчетат някои, че се върши дейност. Можеше да се направи преговор в няколко часа, а после да почнат с новите уроци. На първия тест, може да се включат няколко въпроса от предишната година, останалите да са от сегашните.

Сърдитка сега ( първия час, като вчера ) почва със тест, дано мине добре. Ще си проличи.

Краси, бързат, защото до края на месеца трябва да са ги минали, и за да може да ги проверят. От другия месец ще се наредят почивните дни, ще загубят няколко дена, иииии, после няма да наваксат.
Първо избори, после почивните в края на октомври началото на ноември. Докато се ослушват, и коледно - новогодишните ще цъфнат, ето и срока свършил.

# 444
  • Бургас
И моя вчера има 5 по информационни. Но той май не знае,защото нищо не ми каза. Добре,че е школото.
И аз ще следя за МВР-то. Ако се реши за там,ще изнамерим и връзки.
А и на мен ми е стара любов да уча там, та ще ми е интересно.

# 445
  • Разпиляна във въображението
Мина и нашата РД. Входните нива предстоят. Учителят по История каза, че няма да има прошка за основни събития от нашата история. Тази година материалът е тежък, като за последно, и обхваща всичко от създаването на България. Наблегнаха на НВО-то в края на годината. Ще трябва да намеря подходящ стаж на девойката, който ще бъде от 1-15 юли. Започват с икономиката и счетоводството Simple Smile

# 446
Ims , благодаря! Миналата година и аз бях така доволна от някои приказки на учителите , много хубаво говореха ,но уви на практика нищо не се случи.Нашата родителска ще е средата на октомври по информация ,но не очаквам вече нищо.Дано при вас си спазят думата.
Входни нива и при нас текат с пълна сила ,понеже са на блокове е много "забавно" първи час преговор втори час входно 😡 Учителката ни по БЕЛ миналата година почти не се вясна бяха все с заместници , които не им преподаваха нищо и за жалост явно и тази година ще е така , защото днес пак са със заместник ,чудя се дали да кажа нещо на родителската по въпроса,явно само аз съм притеснена,че децата ни изостават по този предмет 😥

# 447
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Входни още няма, а РС ще е началото на октомври - не че смятам да ходя де.

Тази година онзи страшния учител по Философия ще им преподава английски език.  Иска им тетрадка голям формат за незнам какво си, малък за други и тетрадка речник от мининум 100 листа (на която ще има специална оценка). Обещал им е да се спукат от писане. На тях са им раздали учебници за В1, а те привършват вече В2 и ще започват С1.

# 448
  • Разпиляна във въображението
Нашата учителка по английски каза, че няма как да ги натиска с тези два часа на седмица. Същото положение и с два часа немски.

# 449
  • София
Значи, като чуя за МОН и ми иде да крещя истерично! Всичко е Мара втасала, втори език захванала 😈! Може ли поне един да научат като хората! В първи клас започват един, в осми клас започват друг, в девети клас - трети, абе...думи нямам! Да се затрие тази държава и да се свършва с тази мъка!!!

Общи условия

Активация на акаунт