Коя ви е мечтаната дестинация и защо?

• 11 124
  • 313
  •   1
Отговори
# 15
  • SF
Аз пък съм била и беше забавно. Един ден е достатъчен. Впечатляващо е летището им с пистата за кацане. Пресича се като булевард, след като изчакване да кацне самолетът. Гледката отгоре е красива. Вижда се Мароко.

# 16
  • София
Аз от Европа само в Гибралтар не съм била, но след видяното там при моя любима влогърка, не съм сигурна вече дали искам.
Няма такова загубено село, вярвай ми. Ама аз живях на няколко километра от там, познавам местните, тъй че се изказвам като местен, не като турист.

# 17
  • София
Във въпросния влог видях някаква сбирщина от най-лошото, характерно за испанците и за англичаните, събрано в поведението на местните.

Аз реално не съм обикаляла достатъчно само в Южна Америка (само Бразилия и Аржентина), в Азия (била съм в бившите съветски републики, Израел, Индия, Шри Ланка и Сингапур) и в Южна Африка (ЮАР и Мадагаскар). Другите дестинации съм ги посетила (набелязаните от мен, не всички, разбира се, защото светът е твърде голям за такива малки същества като хората, колкото и да ни изглежда достъпен).
Северна Африка ми е любима. Северна Европа, северната част на Северна Америка. Всичко, което е на север ми харесва явно.

# 18
  • София
Две приятелки много често ходят в Щатите и обикалят интересните дестинации и постват, така че и аз съм запалена да отида да разгледам.

# 19
  • София
Ох, не е моето там. Ходили сме до няколко места само обаче (предимно сме гостували на приятели).
Уисконсин много ми хареса - щат по мой вкус, Чикаго ми е любим град. Иначе ЛА, Вегас, Вашингтон DC, Хаваи - не (за ужас на приятели). Интересно ми е да видя Ню Орлиънс (откакто гледах сезона с вещиците на AHS), но САЩ не са ни в плановете поне в следващите няколко години. Ако се отвори път до приятели или близки там само. Просто не ми харесва като усещане. Канада ми допада много, особено франкофонската част, хем не им разбирам нищо.

Сетих се още една мечтана дестинация. Не е държава, защото съм била в страната, а конкретно място - Ел Камино. Вече 2 приятелки го минаха целия (поотделно с различни групи) и бяха толкова възторжени и впечатлени, че ме запалиха и мен. Дано да ми се сбъдне мечтата в близкото десетилетие, че после надали ще съм в такава добра форма, когато мина към 60+.

# 20
Най-много бих искала да посетя Австралия, САЩ, Гренландия, Антарктида.
За Австралия и САЩ си представям да прекарам там по няколко месеца, обикаляйки и разглеждайки. Спират ме парите, тъй като наистина би струвало доста, а и невъзможността да отделя толкова време накуп. Самата организация, подготовка, визи и тн също си изисква доста време и усилия. А и засега не виждам кой би се навил да хукне с мен за месеци нанякъде. Била съм само в Румъния, Македония, Гърция и Турция. Иначе почти навсякъде бих пътувала. Но с компания, не и сама.
В по-смелите си мечти бих искала да бъда като този човек, който е превърнал любовта си към опознаването на нови места и култури в професия. Но пък и като цяло си мисля, че за мъж е много по-лесно да пътува сам, особено до някои дестинации.

# 21
Япония - заради самураите, гейшите, градините, аниме/манга културата и доста компютърни игри. Надявам се догодина да стигнем дотам.

Нова Зеландия - заради Властелина.

Карибите и по-специално Белиз - заради морето, плажовете, джунглата, руините на маите, кораловите рифове.

Има още много, но тези са най-трудно постижими. Хубаво е да знаеш за разни местенца по света, лошото е че тогава навсякъде ти се ходи. Laughing

# 22
Следейки коментарите ми изникват още мечтани дестинации. Добавям пътя  Ел Камино де Сантяго де Компостела. Сякаш последно време търся места, които са тихи, одухотворени, далеч от тълпите туристи. Не бих вложила време и средства за места, които са с типичните комерсиални забележителности тип Айфеловата кула, виенското колело в Лондон и т.н. За мен е важно да се докосна до природата, бита, културата, кухнята на дадена нация. Даже си го представям да отсядам /например за няколко дни/ в някое семейство и така по-близко да се докосна до техните традиции, начин на живот, техните митове и легенди.

# 23
Камино съм го минавала. Зависи, кой маршрут ще изберете, но всеки си има неговата красота!
Точно така - одухотворено, чисто, прекрасно! Евкалиптови гори, които те карат да дишаш, дишаш, зелени поляни с кравички, смирени и добродушни пилигрими, градчета, селца по пътя с чисти и симпатични кафенета, чисти и простички албергета, сърдечни испанци, които ви посрещат и сервират вкусна, много вкусна храна в огромни порции и не на последно място блажения сън след умората. Няма да съжалявате и все ще ви се иска да сте отново на Пътя! Буен Камино!

# 24
Мечтите не трябва да се сбъдват, така ми беше казал един познат преди време, затова били мечти.
В днешно време, всеки средно статистически българин, може да отиде ако не на всяко място, на 99% от местата в света, особено ако това му е мечта.
Стига да не стане, да има мечти за 100 нови страни или да седи по 1 месец на разни 5 звездни хотели по екзотични плажни острови.

Като изключим Антарктида и няколко екзотични острова в средата на нищото, до които се стига изключително трудно, всичко друго се стига без проблеми, дори без някакви огромни лишения.
Рядко има самолетен билет над 1500 евро, като над 1000е са за много далечни места Австралия, Нова Зеландия и подобни. Та всеки може да иде до мечтаната дестинация за 7-10 дни, ако си го постави като цел.

От моя опит, не гледайте толкова както се говори по телевизията и от хората, доста често случвам на супер надценени дестинации, дори гадни-почти всички големи градове в САЩ, но за тях всеки втори говори като най-хубавото място в света.
И обратно, за места за които се говори, че е много зле, опасно и пр, на място се оказва, че не е така, да не казвам, че няма нищо общо с чутото и се чудиш защо се случва така.

# 25
Рио де Жанейро , Буенос Айрес, Сао Пауло и Пуерто Рико, заради латиноамериканските сериали, носталгията по тях (от там ми са ми станали интересни тези дестинации).
Рио и заради Карнавала и Статуята на Христос спасител.
Много искам да посетя Русия-Москва и Санкт Петербург.
Просто ми е голям мерак да отида в тези два града конкретно, да видя мащабите им, красивите им дворци, музеи, църкви, площади, изобщо да стъпя на руска земя.
 Флоренция -заради интересите ми към Ренесанса и Медичите, заради изкуството, музеите, галериите и катедралите.
Защото е люлката на Ренесанса и е град пълен с история.
Египет, защото мисля, че трябва да се види от всеки, и защото е различен културно и много искам га отида.
В Южна Италия-Амалфи, защото ми се струва много красиво, и защото съм била само в Северната част.
Бавария- заради замъците.
Париж-тривиално, но не съм била и най-вече Версай искам да видя.
Аз си падам по дворците, църквите, историческите сгради.Това гледам.
Ходя на места, за които съм учила и чела в книгите, искам да съм там, да усетя атмосферата.
Брайтън -заради един замък, в който ММ е бил и ми го описа като невероятен, в източен стил.
Хемпшир- заради романите на Джейн Остин и за да ида в къщата й.
Тук да спомена Алхамбра и Севиля.
На много екзотични и на далече не ми се ходи, нямам интерес към тях.
Но бих отишла в  Индия (заради Тадж Махал) и в Израел, защото искам да ида на Божи гроб.
Мароко и Тунис  също не бих отказала😊
Крит-заради кръстоносците и историята, свързана с тях.
От Америка(не я харесвам, нямам мераци за там), но искам да видя задължително поне един каубойски град в Тексас и разбира се Ню Йорк от чисто любопитство.
Може и Лос Анджелис, и Вегас.
И стига толкова.
Пообиколили сме популярни дестинации в Европа.
Карам ги по списък с мечти.
За някои ще трябва повечко време.
Сега на първо време Флоренция, Египет, Прага и Будапеща съм си набелязала в следващата година се надявам на поне една от тях да успеем да идем.
Живот и здраве и парички да има общо взето обичам да ходя насам-натам.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 12:39 от Caroline_Bingley

# 26
  • София
Вчера гледах филмче за Бевърли Хилс и Холивуд. Страшен проблем с бездомните, палатки по улиците, грозна работа....

В Италия ще отида тази година, планирано е...

# 27
Много са , искам да посетя няколко места . Мисля да отида до Хърватия .
Иска ми се да отида до Египет ,Дубай , Малдивите .
Почти няма с кой да пътувам , пък и парите все и тях ги няма Grinning

# 28
По повод на Камино- в България също има маршрут, нарича се Тур Странджа (изграден и маркиран от Зелена Странджа), 190 километра от Елхово до Ахтопол. През 2020 вървяхме по пътя, видяхме много красиви места.

# 29
Мачу пикчу

Общи условия

Активация на акаунт