RYANAIR - 26

• 40 638
  • 762
  •   1
Отговори
# 105
Ами точно така, нали до 1500 км и над 3 ча̀са закъснение, се дължи 250€. На мен за над 5 ча̀са ми отказват, защото било от съображения за сигурност…

# 106
Ами точно така, нали до 1500 км и над 3 ча̀са закъснение, се дължи 250€. На мен за над 5 ча̀са ми отказват, защото било от съображения за сигурност…

Реграмент (ЕО) № 261/2004  : Член 6 Закъснение

1.   Когато опериращ въздушен превозвач очаква по разумни причини даден полет да закъснее повече от времето за излитане по разписание:

а) за два или повече часа при полети до 1 500 километра; или

2.   При всички обстоятелства, помощта се предлага в рамките на времето, посочено по-горе по отношение на всяка категория разстояние.

Член 7

Право на обезщетение

1.   При прилагането на този член пътниците получават обезщетение , възлизащо на:

а) 250 EUR за всички полети до 1 500 километра;

Преди  6 години ми изплатиха чрез агенция за зъкъснял полет Берлин - София . Разстоянието е 1319 км. Няма 1500 км.

# 107
Нали точно това написах и аз.

# 108
над 3 часа е правилото, не 5
при къса дистанция се намалява обезщетението
понякога си пишат някакви неща просто така, да откажат по-колебливите Simple Smile

има недостиг на кадри за air traffic control в Европа, което води до откази и закъснения
това, както и ИТ срива на 19ти не подлежи на компенсация
просто да си знаете и да не очаквате компенсация винаги

# 109
  • на малък остров в океана
Компенсация се изплаща, когато закъснението е по вина на авиокомпанията. Когато не е, не дължат обещетение. Когато има мъгла, бури, т.н. и поради това се забави полетът не дължат нищо. Ако е поради повреда, натоварен график или не знам си още какво тогава дължат.

# 110
проблем с ATC не е по вина на авиокомпанията, вярвай ми
но дали заратди това, трябва някак да се докаже

# 111
Абе как само на Раян им е проблем персонала, бурята и не знам си още какво. В нашия конкретен случай най-вероятно са имали проблем с машината, защото пращаха самолет от София. През цялото това време самолети излитаха и от двете летища, ама що да не им пречи на тях някоя буря по трасето. За сривът на 19 съм съгласна, че е чрезвичайно обстоятелство.

# 112
  • на малък остров в океана
На нас ни пращаха самолет от Барселона, но самият пилот обяви, че има проблем с един от сензорите. И после нямахме проблем с компенсацията.

# 113
Абе как само на Раян им е проблем персонала, бурята и не знам си още какво. В нашия конкретен случай най-вероятно са имали проблем с машината, защото пращаха самолет от София. През цялото това време самолети излитаха и от двете летища, ама що да не им пречи на тях някоя буря по трасето. За сривът на 19 съм съгласна, че е чрезвичайно обстоятелство.

Няма никакъв проблем с персонала на Ryanair. Въздушният контрол е глобален, не само за Ryanair. Grinning

# 114
# 115
Здравейте, моят син има подаръчен ваучер за самолетни билети. Иска с него, освен за себе си, да купи билети и за още 2ма човека. Ще се осребри ли ваучерът. Май от четеното в темата ще стане.

# 116
  • Melmak
Да, защо не? Аз сън купувала билети за мен и мм с подаръчен ваучер.

# 117
Как мога да купя 2 билета, но само с 1 чекиран багаж от 20 кг.? Като задам 2 билета ми слага 2 багажа...?

# 118
Пишеш бейсик билети без багаж и после като те попита добавяш само един

# 119
  • София
На виенското летище съм , полетът е с оувърбуукинг. Ще чакам последен ако някой не се яви. Нямам някакъв зор да пътувам днес, но подсетете ме, моля, има ли практика при невъзможност за качване да ме прехвърлят към друга компания? Austrian имат 3 полета след този в рамките на деня.
Ryan имат след два дни, все още не са разпродадени.

Общи условия

Активация на акаунт