БИО и ЕКО препарати

• 1 305
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, от три години използвам Био препарати, от някои съм оставала доволна от други не. Затова отворих тема, за да споделяме лични впечатления , който желае разбира се:)

# 1
Следя Катерина от Италия. Направи три неща
1. Омекотител- Две части сол и една част сода за хляб. Може да се капне и малко портокалово масло.
2. Препарат за миене на прозорци- една част оцет, две части вода, малко веро и малко спирт.
3.Препарат за под- вода, веро, малко масло испирт.

# 2
Бях купувала от ДМ био/еко таблитки за почистване на кухня и баня. Тъй като се занимавам с почистване на домакинства, за мен този вариант не е удачен. Така използван препарата е за поддръжка в дом където домакинята стриктно си следи нещата, но не става за основно почистване. Друг път не бих закупила тези таблетки.

# 3
Вълнувам се от тази тема, но няма особено много мнения в темите.

Интересувам се от продукти на Ливада и Амалина, а и други, ако имате мнения за тях.

Взех два препарата на Фито със зехтин, не са никак лоши. Харесаха ми.

# 4
Радвам се да попадна на тази тема, защото от известно време се интересувам от по-натуралните варианти на препарати и козметика. И понеже шкафа ми е пълен с всевъзможна химия, заместването ще е поетапно.
В момента тествам прах за пране на One Eco и впечатленията ми са, че не пере по-лошо от масовите прахове. На сапуна им за петна съм голям фен. Справя се с повечето петна по дрехите на децата, с петна от кръв и други екстри. Петно от шоколадов сладолед леко се опря, но на трета употреба и то избеля. Не изтънява така тъканите като Вениша, който ползвах до сега.
Взех и прах за съдомиялна на Амалина. Със смесени чувства съм. Плакна чиниите преди да ги сложа в машината и нямам проблеми със засъхнала храна, но лъжиците ми остават на капки. Започнах да добавям и лимонена киселина, резултатите са една идея по-добре, но пак на капки. За стъклото е ок (много чаши отдавна ми помътняха от масовите таблетки).
Като варианти за почистване взех пак от One Eco лимонена киселина и кислородна белина. Мих фугите в банята с белината, имаше ефект, поизсветляха. Обаче си иска да преседи известно време, което е причината да не съм пробвала още лимонената киселина върху котлен камък. Тези дни ще пробвам да избелвам едни тениски и ще споделя резултатите.
P.S Следва препарата за съдове, та ако имате впечатления, споделете.

# 5
Интересно ми е освен Амалина, Ливада - и Тиера Верде препаратите. Имате ли отзиви?

Ще търся препоръчания прах от eli_to55.

# 6
LieToMe, на страницата им може да намериш контакти и да си поискаш мостра. Офис кутията е добър вариант, че събира почти всички продукти (в по-малки опаковки), плюс сапуна за петна, който го няма на свободна продажба. Имат и прах за пране на основата на домашен сапун от животинска мазнина, него го дават по-тежка категория, но не съм го пробвала.

# 7
От доста време купувам този прах за пране
https://www.zoya.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2-% … _B0_D0_BD_D0_B5-s  и мога да кажа че съм много доволна, оставя прането чисто и свежо.
Много харесвам и препаратите на Alma Win - за сега съм използвала препарата за стъклокерамични котлони ,много е хубав, почиствам с него и мивката
В момента използвам и за пране на марката

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 23:44 от Милена.

Общи условия

Активация на акаунт