Натурален прах за пране

• 470
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте!
Моля, за препоръки относно прахове за пране с натурални съставки. До момента съм използвала праховете на Амалина, но последно време ми се струва , че нещо е променено и дрехите не се изпират хубаво , пробвала съм веднъж на  Earth Essence  ,  малко след това разбрах , че не са толкова органични (една от съставките им е получена от нефт). Някой да е използвал продуктите на Gama orgnica?
Благодаря предварително! Simple Smile

# 1
Ползвала съм праховете на One eco. Доволна съм. Единственият минус е леко неприятният мирис на самия прах преди да се сложи в пералнята. Обаче пък дрехите после си миришеха на свежо и чисто. Неприятният аромат предполагам идва от домашния сапун като съставка. Но за мен не беше проблем- наистина прането беше свежо и чисто. Аз мразя всякакви аромати и парфюми и това е едно от изискванията ми.
Преди няколко дни си закупих праха за детски дрешки на Wooden spoon. Съставът е само от сода бикарбонат и марсилски сапун. Самият прах е с едри парченца сапун и пише, че под 20° ако се пере, трябва предварително да се разтваря преди да се сложи в пералнята. Аз пуснах пране на 30 градуса и прахът си се разтвори добре. Нямам още кой знае какви впечатления.
Обмислям да пробвам и праховете на Liwada.

# 2
Аз използвам течния препарат с Алое вера на Frosch - доволна съм, изпира прилично и на 30 градуса. Не мисля, че е с изцяло натурален състав, но се води щадящ към кожата и в екологична опаковка. Ще следя темата за предложения!

Иначе съм попадала на рецепти за домашен препарат за пране. Мисля, че се правеше от настърган натурален сапун, боракс и сода. Може да се капне някакво есенциално масло за аромат. Не съм си го приготвяла, защото не съм по тези хамалогии Simple Smile Но ако се продава нещо подобно в готов вид, бих използвала определено. Много от препаратите за пране, както и битовата химия като цяло са с много агресивни съставки и си заслужава да им търсим алтернативи, които са безопасни за здравето.

# 3
Здравейте отново..Имах чуденка кой прах за пране да взема и да пробвам, реших да заложа на gama organicа..Връщам се с отзиви за праха и по точно за хипоалергичният им препарат. За момента съм много доволна , определено мога да кажа че изпира и по - мръсни дрехи (имам работен мъж Grinning ). Справя се отлично и на по- ниските градуси.. Слагам си допълнително ако реша етерично масло..На самата кутия има описание за дозировката, както за колко мръсно пране и кг така и за твърдостта на водата.. Някой ще каже че голяма реклама им направих, но като  човек е доволен  защо да не изкаже мнението си..
Big_bad_mama , да рецепти както за прах за пране така и за препарат за съдове и други като цяло има много в интернет..  Преди съм си правила , но в момента нямам физическата възможност и затова..

Общи условия

Активация на акаунт