Първокласници 2025/2026 - тема 1

• 10 020
  • 253
  •   1
Отговори
# 210
Нашата класна ще ги води на море, но забравих къде, защото моята госпожица няма да ходи.

# 211
  • Beyond the stars
За море не са споменавали в училище, от спортната школа ще имат летен лагер на морето, за това лято мисля да пропуснем, пък догодина ще видим.

# 212
  • София
Здравейте дами Simple Smile
Последен напън с ранно ставане, домашни и откриваме летният сезон Nature Sunny
При нас тази седмица им пуснаха изходни тестове и по бел специално ще имаме само три шестици в класа, като госпожата ни каза, че нямало да пише шестици в удостоверенията, ако не са се справили. При големият ми нямаше такива неща (оценки) в първи клас.
При вас минаха ли тези неща?

# 213
  • Пловдив
Ох, тия мили госпожи, все плашат с оценки. Оценката в края на първи клас е една обща годишна оценка, а не по всеки предмет. Весело лято на децата!

# 214
  • София
daskal77 мен оценките не ме притесняват, притеснява ме това че имат пропуски... На откритият урок имаше деца които буква по буква четяха ... затова питам как е при другите Simple Smile Дисциплината няма да я коментирам...

# 215
  • Варна
При нас децата четат добре, синът ми има шестици ,няколко петици и една четворка като текущи оценки ,но преобладават отличните оценки. Предполагам ще има 6 за годината . Допуска правописни грешки при диктовка и понякога по математика недоглежда, това са му кусурите.

# 216
Моят син има само шестица, не чете гладко все още, но е много добър в дисциплината, госпожите го давали за пример.
Сам си пише домашните, иска да ги напише още петък вечер, за да е свободен почивните дни, раницата сам си я подготвя и аз не я проверявам.

# 217
  • Пловдив
Моят чете. Не съм го пробвала на текст, но плакати и случайни надписи - чете ги.

С дисциплината - вчера се оплакали от него, баща му изобщо не разбрал защо, той отказа да каже, защото не знаел как да обясни, но беше без таблет вечерта за наказание.

# 218
  • Варна
Какви книжки дават за четене след първи клас. На моят му дадох Пипи - не,че не му е интересно, но не се впуска в четене с желание.

# 219
  • София
Списъка с книгите го очакваме на 29ти последният учебен ден. Разбрах за Пипи и Патиланци.

# 220
  • Beyond the stars
Младежът каза, че в края на читанката имало списък Bowtie Чакам да видя дали госпожата ще разнообрази нейния списък, но гледайки този се чудя как 30+ години се четат все същите неща. Не, че имам против Пипи, а Валери Петров обожавам ("5 приказки" е в списъка), ама Патиланско царство, например, е неразбираемо в голямата си част за тях.
Първокласникът си чете по принцип и обича, та не знам дали ще се придържаме към списъка или ще чете каквото му е на него (и на мен) на сърцето.
Не мога да преценя като общ поглед върху класа, но смятам, че сравнително добре се движат.
Нямам идея присъстват ли оценки в удостоверения и т.н., ама си мисля, че зависи в голяма степен от учителя дали ще се справят или не. Не е въпросът дали ще пише шестици, а дали ги е научил и мотивирал за учене.
Далеч съм от идеята, че родителите нямат общо, ама това привнасяне изцяло на отговорност леко ме напряга.

# 221
Само в школо се отбелязва, че ученикът е завършил 1 клас, доколкото помня от големите и преминава в следващ. Удостоверения само за завършен етап.
Моята чете, но не й е на сърце, дай и задачи, даже вчера възникнал спор, защо тя не била първа по матемтика! Та чак до мен стигна...
Уморени са, не им се ходи вече.

# 222
  • София
В началото на следващата седмица имат още 2 изходни нива и са готови за ваканция Simple Smile. Класната ни предупреди, че не всички оценки ще бъдат 6.00, но средния успех на класа е над 5.50. Ще видя какви са оценките от изходните, но иначе имаше само една 5 през цялата година. От началото на годината имат карти за библиотеката и си взимат книги за четене. Голямо състезание е кой ще прочете най-много. Още преди месец получихме списък с литература за лятото, но не мисля да се водим по нея.

# 223
Нашите изходни нива са следващата седмица. Малечко е спокоен, ще се справи добре. Математиката не го плаши, той все се вре при сестра си и тя му обяснява задачите си за втори клас. Диктовките - допуска все още грешки, когато има задачи за отделни думи се справя много добре, успява да намери дума за проверка, но при диктовка, при бързането се случват и грешки.
Пипи и Пинокио са книги с по 25-30 хиляди думи, не всеки първолак ще им се зарадва. Второкласничката ми чете сега Пинокио и й върви леко, но тя вече има двете книги на Дивият робот зад гърба си. Първолачето ми чете Зловещия водопад 2 не храни слузта! (Възможно е моите деца да изостават все още, все пак нямат и година в България все още.)
Оставям ги сами да си избират книгите. Правя им книгоразделители за всяка нова книга с корицата на книгата и те си ги събират като значки.
Лятото ще изглаждаме четенето и писането, а таблицата ще я учи със сестра си (тя му обеща).

# 224
  • Beyond the stars
Изходните ни бяха тази седмица, не изглеждаше като да го мисли младежа, каза, че си знае всичко Grinning

bubolecheseleche Дивият робот и вкъщи е много на почит - много хубава книжка. Идеята с разделителите е много сладурска.
Първокласникът е на вълна Ку-чо и поредицата за "Еди колко си етажната къща на дърво" като междувременно си разнася и чете разни други, но тези са хитът на сезона.

Общи условия

Активация на акаунт