Повтарящи се ранни аборти

• 882
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте, дами, публикувам тази тема, защото информацията във форума е много разпръсната и освен това е трудно да проследиш успешните истории.
Тази година имах два аборта - първия февруари, когато беше кухо яйце и втория сега, когато в 5 седмица цялата ЧХГ растеше с обнадеждаващите 150% на 48 часа, само ден по-късно започна зацапване и после - ЧХГ намаля.
Моля ви, споделете успешни истории, както и какъв от тук насетне е пътят и протоколите за изследванията.
Нямам никакви физиологични проблеми в половата система, хронични заболявания и репродуктивни явни проблеми - и двете бременности станаха много бързи, буквално от първия или втория опит.
Правили сме изследване за тромбофилия (много лека мутация, която не бе определена за опасна), както и спермограма, която бе супер, само с 3% морфология, но я вдигнахме с антиоксиданти.
Преди и повреме пих витамин Д, фолиева, витамин Б12, аспирин протект. Прогестерона ми беше в ниските граници, но не отвъд нормалното, заради което и пих дуфастон. Но нищо не помогна.
Благодаря предварително за всеки споделен опит.

# 1
  • Варна
Аз нямам пряк опит въпреки, че дъщеря ми се появи от четвърта бременност. Първите бяха извънматочна, биохимична и кухо яйце, като последните две след инвитро.
Моя приятелка имаше два спонтанни аборта преди да се появи нейната дъщеричка, като при нея нещата се случват след естествено забременяване. Та, нейният лекар и беше казал, че до 7 пъти било нормално да се случи, някои жени даже не разбирали, че са били бременни.
Това, което аз знам покрай толкова години опити и борба е, че нямат особено значение тези изследвания. Щом е имало спонтанен аборт, значи нещо не е било наред с ембриончето.
Това, коеъо моята приятелка направи е веднага като разбра, че е бременна да спре да работи и само да лежи и да почива поне докато не излезе от третия месец.
Така че следете се стриктно и веднага като видите двете черти си дайте почивка.
Иначе ако мога да ви вдъхна кураж, дори когато нещата нд вървят добре в началото, винаги и а надежда. Аз прокървих в 5г.с., още нямаше пулс. Направих кръвоизлив, все едно ми е дошъл цикъл, първи ден. Лекарката не беше оптимистична, но ме остави на вливки, тъй като сакчето беше още там. На следващия ден чухме пулс, а 11 месеца по-късно малката спи в кошарата.
Никога не губете надежда ! 🥰

# 2
Радвам се ,че създадохте темата. Аз съм с 5 аборта. 1 кухо яйце, 2 биохимични и 2 миседа, като последният мисед беше след ин витро процедура. Върнаха ми два ембриона, които минаха генеична диагностика и бяха напълно здрави. Имах желязна терапия: Лепило преди трансфер, хапчета и вливки за поддискане на имунитета(имам високи НК клетки), фраксипарин (тромбофилии), прогестерон дирекно на инжекции.  Всичко беше наред и пулс имаше и изведнъж стара песен на нов глас...пулса спира и ме изчистиха. Сега правих биопсии, чакам резултати и на есен с бодра песен пак трансфер като се моля шестата бременност да е докрай! Пациентка съм на др. Стаменов и мисля , че допренесох поне за десетина бели косъма на брадата му. От години се тормози с мен🤔

# 3
Разказвала съм преди време из подобни теми моята история доста подробно. Сега ще систематизирам накратко - след четири стонтанни аборта в най-ранни седмици, десет години опити и лутане, родих след третия инвитро опит на 40 г. След две години родих в резултат на естествено, спонтанно настъпила бременност.
Всичко е възможно. Всяка жена, всяка двойка има своя собствен път, който да извърви, своята лична история!
Знам, понякога е ужасно трудно, но в повечето случаи не и невъзможно!
Желая кураж и успех! 🙂

# 4
Благодаря за окуражаващите думи! Наистина много.

# 5
Правили ли сте имунологични изследвания? Може да си направите консултация с имунолог и да ви назначи изследвания на НК клетки. След моя аборт ми правиха изследвания и излязоха завишени, заради което ми назначиха вливки за намаляването им.

# 6
Изследвали ли сте ДНК фрагментация на спермограмата? Често причината за ранни спонтанни аборти е лошото качество на генетичния материал. Качеството на яйцеклетките не може да се провери предварително, но по правило качеството им спада с възрастта. За подобряване на качеството се препоръчват добавки, витамини и антиоксиданти.  При мъжете поне може да се провери и да се вземат мерки. Евентуално и при двамата партньори може да се наложи промяна на начина на живот към по-здравословен.

# 7
Здравейте, благодаря много за отговорите. Аз самата още съм в небитието и не съм направила аборта, макар да е ясно че такъв предстои... просто не се знае кой от вариантите е Sad
Иначе за изследванията - засега сме правили само тромбофилия, витамини и разширена спермограма, която беше супер, освен 3% морфология, вместо 4%. Моят мъж 3 месеца пи цялата менделеева таблица, високи дози антиоксиданти по протоколите за подобряване на качеството. Сега започна пак + по-здравословен начин на живо, диета, спорт, спиране на всякакъв алкохол - действаме с презумпция за лоша ДНК фрагментация и след 3 месеца ще направи изследвания.
Предстои и всичко друго - щитовидните хормони, генетични на двамата, имунологични и ДНК тест за бактерии и вируси. 

# 8
  • Варна
Здравейте, благодаря много за отговорите. Аз самата още съм в небитието и не съм направила аборта, макар да е ясно че такъв предстои... просто не се знае кой от вариантите е Sad
Иначе за изследванията - засега сме правили само тромбофилия, витамини и разширена спермограма, която беше супер, освен 3% морфология, вместо 4%. Моят мъж 3 месеца пи цялата менделеева таблица, високи дози антиоксиданти по протоколите за подобряване на качеството. Сега започна пак + по-здравословен начин на живо, диета, спорт, спиране на всякакъв алкохол - действаме с презумпция за лоша ДНК фрагментация и след 3 месеца ще направи изследвания.
Предстои и всичко друго - щитовидните хормони, генетични на двамата, имунологични и ДНК тест за бактерии и вируси. 
Щом намаля чхг, вероятно е биохимична и ще се изчистите сама. При кухото яйце чхг нараства, но бавно и се налага аборт /медикаментозен или кюртаж/.
Успех за напред и горе главата! Пътят, по който сте тръгнали не е лесен, но в повечето случаи е със щастлив финал, стига да се подкрепяте! Психиката е 80% от успеха, според мен.

Общи условия

Активация на акаунт